De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur           
Uitgebreid zoeken
|  


Keltisch zeezout 5 kg
ongeraffineerd

Auteur:


€ 15,95



Levertijd: 1-3 werkdagen




attendeer een relatie

ISBN: 9789079872001
Uitvoering: Zak (5 kg)
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  MySpace  Linkedin

Categorie: gezondheid >> voeding
Trefwoorden: keltisch  zeezout  natuurlijk  voeding  mineralen  
Samenvatting & achtergrondinformatie

Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Water uit de koude zeestroom van de Atlantische Oceaan wordt via een ingenieus kanalenstelsel geleid naar ondiepe kleimoerassen. De zure klei in deze moerassen neutraliseert tot op zekere hoogte het zeer basische zeewater.

Lees hier een fantastisch verhaal over het gebruik van dit zeezout.

Zeewater heeft van nature een natriumgehalte van 97 tot 99 procent, maar na de interactie van het Altantische zeewater met de bodem in de Keltische kleimoerassen wordt het natriumgehalte teruggebracht tot net onder de 90 procent. Dit maakt Keltisch zeezout het meest natrium arme zeezout ter wereld. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen waardoor het een grijze kleur krijgt. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede!

De kleimoerassen hebben daarnaast ook een zuiverende werking. Het zeewater wordt via kanalen van het ene moeras naar het andere geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode, doordat microben in de klei onzuiverheden in het zeewater neutraliseren. Het gehele proces duurt zo’n twee weken, waarna het zoute water verzameld wordt in een bassin waar het verdampt door de zon, zodat alleen de zoutkristallen overblijven. De zoutwinner (‘paludier’) schept het zout dan handmatig op.

Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd, dus de mineralenbalans blijft volledig intact. Bovendien tonen tests aan dat het zout 100 procent vervuilingsvrij is door deze aloude zuiveringsmethode. Keltisch zeezout bevat ruim tachtig mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan.

Bekijk hier het label met productinformatie.

Dit soort zeezout wordt geadviseerd en besproken in de boeken van Dr. Fereydoon Batmanghelidj.

Water het goedkoopste medicijn
 
ABC van Astma, Lupus en Allergieën
 
Overgewicht Kanker Depressie 

Wist u dat … zout moet … iedere dag!
Maar let op … niet alle zout is hetzelfde!

Door: Lizzy Turelinckx

Deze uitspraak druist in tegen alles wat ons iedere dag wordt verteld door de media, het Voedingscentrum, de Hartstichting en zelfs onze arts! Toch is de titel de waarheid, leest u dit artikel maar eens en uw
kennis en mening over zout zal nooit meer hetzelfde zijn.

Zout is een veelgebruikt genotmiddel. Het gebruik als smaakversterker is al duizenden jaren oud. Legendarisch zijn de verhalen uit de tijd dat zout moeilijk te verkrijgen was en daarom een hoge prijs had.
Zout, of liever gezegd keukenzout, is echter al lang gedegradeerd tot een weliswaar veel gebruikt, maar goedkoop product-zonder-aanzien. Hoe kan het ook anders voor iets dat, chemisch gezien, niets anders is dan simpel natriumchloride (NaCl; ook wel steenzout genoemd) en dat in onvoorstelbare hoeveelheden in de bodem voorkomt.

In Nederland wordt sinds 1918 zout gewonnen uit zoutlagen op enkele honderden meters diepte, eerst bij Boekelo, later bij Winschoten en Hengelo. Dit zout is … lees verder in deze pdf.


Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken




















Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.