De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Van Nature
het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen

Auteur: Ria Loohuizen


€ 18,95


(Tijdelijk) niet leverbaar




attendeer een relatie

294 pagina's
ISBN: 9789025364328
Uitvoering: Softcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  MySpace  Linkedin

Categorie: gezondheid >> voeding
Trefwoorden: voeding  recepten  koken    
Samenvatting & achtergrondinformatie

`Nu zullen wij ons gaan bezighouden met het grootste werk van de natuur en de mens zijn eigen voedingsmiddelen voorhouden, en we zullen hem dwingen toe te geven hoe weinig hij weet van datgene waarvan hij leeft. Plinius, De Wereld (eerste eeuw n.Chr.)

Wat at de mens toen hij zijn voedsel nog uit de natuur moest verzamelen? Kan de Nederlander in de eenentwintigste eeuw nog steeds leven van wat hij vindt in de natuur? Welke plaats is er voor wilde planten, noten, vruchten en paddestoelen in onze huidige (eet)cultuur?

Zo kort geleden als de eerste helft van de twintigste eeuw, voor de onstuitbare opmars van de bio-industrie en de `culinaire revolutie , trok men de natuur in om zijn dagelijkse dieet aan te vullen. Na een winter van eenzijdig voedsel als zoute boontjes, zuurkool en gepekeld vlees, stortte men zich in het voorjaar op de eerste brandnetels, zuring en paardenbloemen om het ontstane gebrek aan vitamine weer op peil te brengen.

Binnen één eeuw heeft er dus een enorme verandering plaatsgevonden en is het eten uit de wilde natuur totaal uit onze cultuur verdwenen. In Van Nature laat Ria Loohuizen zien hoeveel producten er in ons land nog gevonden en geplukt kunnen worden geheel in de geest van deze tijd van geboden duurzaamheid (en zuinigheid).

Van Nature bestaat uit twee delen: een cultuurhistorische beschouwing over de geschiedenis van ons voedsel en een praktisch gedeelte met aanwijzingen over het determineren, plukken, bewaren en bereiden van eten uit het wild. Aan de hand van deze smakelijke gids is het mogelijk het hele jaar door natuurlijk eten op tafel te zetten. Van Nature is het zevende boek van Ria Loohuizen over eten uit het wild.


Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken




















Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.