De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Wat is nu gezond?
Fabels en feiten over voeding

Auteur: Martijn B. Katan


 15,00


(Tijdelijk) niet leverbaar
recensies

attendeer een relatie

200 pagina's
ISBN: 9789035133518
Uitvoering: Softcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: gezondheid >> voeding
Trefwoorden: voeding  E nummers  alternatief  
Samenvatting & achtergrondinformatie

Martijn B. Katan beschrijft in Wat is nu gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid.
Katan loopt met de lezer de dag door en geeft aan wat bewezen gezond is, wat absoluut een fabel is en wat nog niet goed is onderzocht.
Nieuw in deze tweede editie is de uitgebreide aandacht voor onder meer voeding en zwangerschap, voedsel en klimaat, wat en hoeveel je moet drinken, en vragen van kinderen over voeding.

‘Ik heb zelden zo’n toegankelijk boekje gelezen dat ingewikkelde informatie uitlegt zonder al te veel te simplificeren.
Geschikt voor alle dokters en alle studenten die eten en advies over eten geven.’
- Nederlands tijdschrift voor geneeskunde

‘Dit boek is een uitkomst voor mensen die harde informatie zoeken over voeding.
Het scheidt het kaf van het koren en laat zien wat er werkelijk wetenschappelijk vaststaat op voedingsgebied.
Martijn Katan is een onderzoeker van wereldfaam en hij heeft geleerd om ingewikkelde wetenschap met pakkende, simpele voorbeelden over te dragen, zonder dat de essentie uit het oog wordt verloren.’
- Piet Borst

‘(...) beschrijft kort en kraakhelder de wetenschappelijke stand van zaken over voeding en gezondheid, met praktische adviezen en verwijzingen naar deugdelijke websites.
Onmisbaar voor iedereen met een mond.’
- Algemeen Dagblad

‘Het regent boeken over voeding en diëten.
Vaak verkondigen ze de absolute waarheid, gebaseerd op onwrikbare wetenschap.
In Wat is nu gezond? laat hoogleraar Martijn Katan de twijfel toe.
Zo maakt hij bijna alle concurrerende titels overbodig.’
- Trouw

Recensie(s)
Recensent: Lekkerlezen.net
Geschreven door Mareike
Woensdag 14 Mei 2008 20:42
Titel: Wat is nu gezond
Auteur: Prof. Dr. Martijn B. Katan
Uitgeverij: Bert Bakker
ISBN: 978-90-351-3133-0

De waarheid over eten, wie wil die niet weten? We krijgen dagelijks zo veel adviezen door de media, door de voedselproducenten en door vrienden over wat we nu wel of niet moeten eten, wat gezond is en waar we beter van af kunnen blijven. Het is een grote jungle van informatie waarin we nogal snel de weg kunnen kwijtraken en waarin verschillende uitspraken elkaar vaak tegenspreken.

Daardoor krijgen we steeds meer de behoefte om een keer de waarheid te horen: betrouwbare feiten van iemand die het echt zou moeten weten. De auteur Prof. Dr. Martijn B. Katan geldt dan ook als een van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van voeding. In zijn boek heeft hij alles wat er tot nu toe bekend is over voeding samengevat en dat blijkt helemaal niet zoveel te zijn als men zou verwachten. Het blijkt best moeilijk te zijn eten op een wetenschappelijke manier te bekijken, iets wat Dr. Katan in het begin van zijn boek duidelijk uitlegt.

Maar de overblijvende hoofdstukken bevatten toch een heleboel nuttige informatie begonnen bij ontbijt tot het avondeten vertelt hij waar we op moeten letten. Hij beantwoordt met veel humor vragen zoals: Werken pruimen laxerend? Bevat melk vitamine D? Ontrekt koffie vocht aan het lichaam? Ook met wat voor soort voedsel je je kinderen het best kunt opvoeden, voeding en sporten en vitamines, toegevoegde en giftige stoffen in het eten komen aan bod. Bijzondere nadruk wordt gelegd op het behouden van een slanke lijn waarbij vooral afgeraden wordt nutteloze dieten te volgen.

Het boek eindigt met een groot gedeelte over de bronnen die de auteur gebruikt heeft, speciaal voor mensen die het echt zeker moeten weten. Ook enkele handige websites staan vermeld om zelf op zoek te gaan naar dingen die in het boek niet ter sprake kwamen. Het boek is vult echt een gat in de markt. De waarheid over eten komt voor de gewone leek wat dichterbij en hij is beter in staat fabels en feiten uit elkaar te houden, zelfs al blijven er nog wat vragen onbeantwoord.

De gebruikte stijl is voor iedereen makkelijk te volgen, dus ook niet-wetenschappers kunnen het zonder moeite volgen. Bovendien brengt de auteur zijn lezers regelmatig aan het lachen met adviezen zoals:"Eet bij voorkeur vlees van beesten die harder kunnen lopen dan jijzelf. Hoe luier het beest, hoe ongezonder zijn vlees." Wat een beetje ontbreekt is een duidelijke overzicht, wat nu waar in zit. Katan verwijst wel naar voedingstabellen van Nederland en ook andere landen, maar het zou het boek toch completer (en ook wat dikker) maken als het erin zou staan. Het boek is voor de geïnteresseerde lezer, maar zeker niet voor iemand die af wil vallen. Bij elke uitspraak over voedsel wordt je toch geacht uiteindelijk je eigen conclusie te trekken. Hagelslag is dus niet echt goed, maar ook niet echt slecht. Dus, wij blijven hagelslag eten!Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.