De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Ticket voor de lezing door Dos Winkel, De oceanen als levensbron.
op zondag 11 december 2011, hotel van der Valk De Biltsche Hoek

Auteur: Dos Winkel


 20,00


(Tijdelijk) niet leverbaar
attendeer een relatie

ISBN: 9789079872002
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: bijzondere onderwerpen
Trefwoorden: ticket  lezing  onderwaterfotografie  gezondheid    
Samenvatting & achtergrondinformatie

Lezing: "De oceanen als levensbron!" door Dos Winkel
Succesboeken.nl organiseert op zondag 11 december 2011 in het Van der Valk hotel De Biltsche Hoek te De Bilt vanaf 12.00 uur een grandioze middag met de beroemde onderwaterfotograaf Dos Winkel.
Dos zal die middag foto’s/dia’s uit zijn collectie tonen die nog nooit zijn vertoond en deze uitgebreid toelichten; verder zal de middag worden opgeluisterd door een aantal korte films.
Dos heeft een aantal prachtige fotoboeken uitgegeven en zal deze signeren en aanbieden met een feestelijke korting. De middag zal tevens in het licht staan van gezondheid, wat er allemaal gebeurt onder en boven water, hoe de politiek miljarden  in het water gooit en nog vele andere interessante zaken die de middag onvergetelijk zullen maken.

Zaal open om 12.00 uur. De lezing start om 13.00 uur en zal met een pauze tussendoor om 17.00 uur eindigen. Uiteraard is er ruime gelegenheid om vragen te stellen aan Dos Winkel.

Download hier een leaflet van deze presentatie.

 

Over de auteur:
Dos WinkelDos Winkel (1947)
Opgeleid als fysiotherapeut, introduceerde hij in de jaren 70 de orthopedische geneeskunde (diagnostiek en niet-operatieve behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat) in de wereld van de fysiotherapie en de huisartsengeneeskunde. Hij schreef talloze boeken (60+) over deze onderwerpen en richtte in 1976 de Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde op en in 1978 de International Academy of Orthopaedic Medicine. Met zijn team doceerde en praktiseerde hij in talloze steden in Europa en Amerika. Grote hobby´s: atletiek (Nederlandse jeugdploeg), voetbal en tennis, natuurfotografie en het schrijven over onderwaterfotografie.

In 1984 gaf hij les aan de artsen en fysiotherapeuten op Aruba en daar kwam hij voor het eerst in aanraking met duiken. Na zijn eerste duik die 45 minuten duurde, was hij “verloren” en wist dat dit zijn leven zou veranderen. Meteen wilde hij zijn kennis van de bovenwaterfotografie ook onderwater toepassen. Dit bleek echter geen eenvoudige zaak. Het duurde enkele jaren voordat de eerste echte goede foto´s het levenslicht zagen. Dat was dan ook meteen het begin van een rijke carrière als onderwaterfotograaf. Dos en zijn eveneens bekende fotografe en levensgezellin Bertie, werden verliefd op het eiland Bonaire en besloten daar land te kopen en een huis te bouwen. Letterlijk voor de deur maakte Dos honderden duiken in het beschermde National Marine Park.

Bekijk hier de website van Dos en Bertie Winkel.

Dos publiceerde zijn eerste onderwaterfoto´s in 1993 en heeft sindsdien honderden artikelen over de hele wereld gepubliceerd. Een van zijn grootste successen was het (officieuze) wereldkampioenschap onderwaterfotografie. Zijn boek met artistieke onderwaterfoto´s “Another World” werd een enorm succes. Het boek werd door acht verschillende uitgevers in diverse talen uitgebracht, o.a. in het Russisch. Zijn buitententoonstelling Planet Ocean op de Boulevard van Scheveningen en langs de Amstel in Amsterdam, werd door miljoenen bezoekers bekeken.

Dos is in 2005 gestopt met zijn medische werk en het lesgeven om zich verder uitsluitend nog in te zetten voor gezondere en schonere oceanen en het beschermen van alle zeebewoners. Dit resulteerde in een boek over de bedreigingen van de oceanen en hun bewoners: Wat is er mis met vis?! en visolie? Hierin ontrafelt hij samen met verschillende wetenschappers de mythes over hoe gezond het zou zijn om vis te eten en laat zien hoe wij als consument in het ootje worden genomen.
De oprichting van de Sea First Foundation in november 2009 was een volgende belangrijke stap, in juni 2010 gevolgd door de oprichting van een zusterorganisatie in België waar hij en zijn vrouw Bertie sinds 1983 wonen met een onderbreking van tien jaar waarin tussen Bonaire en België gependeld werd.
Inmiddels was ook het tweede boek over de bedreigingen van de oceanen en de gevolgen voor al het leven op aarde verschenen: De Huilende Zee.

Dos winkel heeft inmiddels zo´n 4400 uur onderwater doorgebracht en heeft een schat aan beelden gemaakt in verschillende ecosystemen: regenwouden, mangrovebossen, hoge bergmeren, zoals het Meer van Titicaca in de Hoge Andes en in koude en tropische zeeën. Zijn laatste boek, De Koraaldriehoek, een schitterend fotoboek over het meest biodiverse koraalgebied ter wereld, maakte hij in 2010 in opdracht van het WWF.


Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.