De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Bijwerkingen
waarvan sommige dodelijk kunnen zijn

Auteur: John Virapen


 22,50


(Tijdelijk) niet leverbaarTotale Cover/ Vergroot afb.
Kijk in het boek
recensies

attendeer een relatie

Audio en Video

Ook leverbaar als

272 pagina's
ISBN: 9789079872138
Uitvoering: Softcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: bijzondere onderwerpen en gezondheid en eigen uitgaven
Trefwoorden: klokkeluider  farmacie  fraude  medicijnen  
Samenvatting & achtergrondinformatie

Dr. John VirapenMet voorouders uit India is hij geboren in Brits Guyana. Daar bracht hij zijn jeugd door. Zijn familie had geld gespaard zodat hij in Amerika en Engeland medicijnen en psychologie kon studeren.
In 1968 begon zijn carrière in de farmaceutische industrie. Hij werkte zich op tot directeur van een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld in Zweden. In die
functie heeft hij meegewerkt aan corruptie, omkoping van ambtenaren e.d. om medicijnen goedgekeurd te krijgen. Later begon hij zich te realiseren dat de farmaceutische industrie uitsluitend geïnteresseerd is in winst en in het geheel niet in de gezondheid van de consument. De farmaceutische industrie creëert zelfs nieuwe ziekten om verzekerd te zijn van omzet. Hij wilde deze praktijken kwijt aan de wereld.

In 2008 heeft hij zijn boek “Side Effects Death” gepubliceerd als e-boek. Dit boek is in het Nederlands op de markt met als titel Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn. Het boek is een “wake-up call” voor diegenen die het verhaal willen horen.

Wist je dat:
 • grote farmaceutische bedrijven ± € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
 • meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
 • er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen kortetermijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
 • de farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten?
 • er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces?

In de pers:

‘Fabrikanten van pillen zijn door en door verrot’
ROTTERDAM. Omkoping, fraude en corruptie zijn schering en inslag in de farmaceutische sector. Dat beweert John Virapen, in de jaren ’80 directeur van ‘farmareus’ Eli Lilly in Zweden. Zelf staat hij ook in het beklaagdenbankje, schrijft hij in zijn boek ... (lees het artikel verder: Algemeen Dagblad 8-1-2010)

 


Ook leverbaar als


Nebenwirkung Tod

In: Boeken (Engels)
Uitvoering: Softcover

Video's
van John Virapen tijdens een Event

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4


Recensie(s)
Recensie: Bijwerkingen

Noem hem geen klokkenluider, dan wordt hij boos. John Virapen (67) is een farma insider. Hij werkte 35 jaar in de farmaceutische industrie, opklimmend van simpele artsenbezoeker tot directeur van diverse farmaceutische giganten, waaronder Eli Lilly in Zweden. Hij kent dan ook iedere truc om artsen te bespelen, professoren te kopen, en elke denkbare manier om goedkeuringsprocedures naar zijn hand te zetten. Hij heeft ze allemaal geleefd.

Van zijn tegenspelers, op welk niveau dan ook, zocht hij de zwakte op, en gebruikte die -- van het uitdelen van gepersonaliseerde pennen en receptenblocs, tot geld, seks en computers - om koste wat kost het belang en de omzet van ´zijn´ farmabedrijf te laten zegevieren. Zijn boek is een compilatie van de manipulaties, leugens, omkopingen en wetenschapsfraude waarbij hij persoonlijk is betrokken geweest.

Wie het leest, krijgt een helder beeld van de patronen en strategieën waarmee de farmaceutische industrie haar waren verkoopt, van de schaamteloze malversaties waarmee zij haar ijzeren greep op ons aller leven handhaaft, en van de regelrechte misdaden tegen de mensheid die in dit kader door deze mondiale corporaties nog elke dag opnieuw worden gedaan.

Virapen´s meest schokkende onthulling: testprocedures van nieuwe farmaceutische producten die te veel negatieve effecten opleveren, worden direct gestaakt, de compromitterende gegevens ervan worden begraven. Goedkeuringsinstanties als de FDA en de EMEA - die zelf nooit onderzoek doen - nemen hun ´besluiten´ dus op basis van gekuiste tests en gestroomlijnde resultaten.

Wanneer dood en verderf te zeer rondwaren onder het grote publiek, wordt het desbetreffende product simpelweg zo geruisloos mogelijk van de markt gehaald… om later, met één moleculaire verandering in het patent, terug te keren als ´nieuw´ product, en vervolgens uiteraard dezelfde schade te berokkenen: benoxaprofen (1982) en Vioxx (2004). Overigens wordt prozac nu met een nieuw patent met daarin één moleculaire verandering, met een nieuwe naam - Sarafem - en een nieuwe roze/lila verpakking verkocht als middel tegen het premenstrueel syndroom. Net zoals AZT een afgekeurd chemotherapiemiddel is.

Ook in Virapen´s boek speelt de serotonine leugen een hoofdrol: hij zette via list en bedrog prozac in de Zweedse markt.

Virapen kwam tot inkeer toen een Duitse kinderarts destijds zijn nu vijfjarige zoontje Jack wilde vaccineren. Toen Virapen haar dat verbood, zei deze arts “Ik behandel geen niet-gevaccineerde kinderen”. Kort daarop ontdekte Virapen haar betrokkenheid bij de inspanningen tot het verplicht stellen van een vaccin.

Met dit boek doet Virapen een poging om de dodelijke farmapraktijken te doen beëindigen. Niet als een David tegen Goliath, maar doordat zijn lezers, gewapend met de kennis die hij aanreikt, kunnen gezamenlijk en van onderaf het farma-imperium uithollen, gelijk een zwerm bijen een mens of een neushoorn kan doden.

Désirée, februari 2010Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.