De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur           
Uitgebreid zoeken
|  


Pure smaaksensaties
waarom vers, onbewerkt en niet gekookt voedsel een weldaad voor je lichaam is

Auteur: Hèlen Beliën


€ 24,95Levertijd: 1-3 werkdagenTotale Cover/ Vergroot afb.
Kijk in het boek
recensies

attendeer een relatie

192 pagina's
ISBN: 9789079872800
Uitvoering: Hardcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  MySpace  Linkedin

Categorie: gezondheid >> gezond koken en eigen uitgaven
Trefwoorden: recepten  koken  natuurlijk  
Samenvatting & achtergrondinformatie

Dit bijzondere full color receptenboek is samengesteld voor al diegenen die hun eetpatroon willen veranderen, maar niet weten hoe.
Het boek is zeer doelmatig afgewerkt: een verborgen ringband in een harde kaft, zodat het boek altijd open blijft liggen. Als het boek rechtop staat - in de keuken of boekenkast - zie je geen ringband.

De auteur, Hèlen Beliën, gaat voor puur, niet gekookt of gebakken en onbewerkt voedsel. Dat geeft het beste resultaat. Eigenlijk 'back to basics'.
Ze kwam dit op het spoor doordat haar dochter op 5-jarige leeftijd jeugdreuma kreeg en dozen vol pillen moest slikken. Dat moet anders kunnen, zo redeneerde ze. In haar zoektocht naar gezondheid probeerde ze verschillende diëten en levenswijzen, van veganisme tot Ayurveda, om uiteindelijk uit te komen bij pure, natuurlijke, onbewerkte voeding. Haar dochter stopte met het eten van zuivel, suiker en vlees en was binnen een half jaar volledig genezen van reuma.
Hèlen heeft het tot haar missie gemaakt om de kennis hierover te verspreiden en beschikbaar te maken voor iedereen. Dat een 'schoon' voedingspatroon gezond is, heeft ze ook zelf ervaren: sinds Hèlen er jaren geleden mee begon, heeft ze meer uithoudingsvermogen en energie.
Daarom schreef ze dit boek tjokvol gezonde, maar vooral heerlijke recepten.

Hèlen heeft getracht de recepten heel eenvoudig te houden, zodat deze niet al te veel tijd kosten, waardoor de recepten geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Veelal simpele ingrediënten en een makkelijke manier van bereiden. Deze recepten zijn ontstaan uit de jarenlange ervaring in haar restaurantkeuken. Ze zijn beproefd en goed bevonden.
Het is verrassend als je bepaalde ingrediënten of voedingsgroepen weglaat of juist toevoegt aan je eetpatroon, hoe je lichaam daar positief op reageert.

Wat je van dit boek te weten komt:
* Hoe je op een gezonde manier oud kunt worden door vers voedsel te eten.
* Waarom de recepten makkelijk verteerbaar zijn en optimale energie leveren en je vitaliteit, kracht en uithoudingsvermogen verhogen.
Vers voedsel kan tevens je vermoeidheid aanpakken.
* Hoe je een raw food schotel tot haute cuisine kan verheffen.
* Hoe vers voedsel je ten opzichte van bewerkt voedsel de meest optimale hoeveelheid mineralen en vitaminen geeft.
* Hoe vers voedsel je kan helpen om af te vallen.

Een must voor de gezonde kok. Makkelijk, lekker, tijdsbesparend en bomvol voedingsstoffen; wat wil een mens nog meer?
Amber Albarda, auteur van Eet jezelf mooi, slank en gelukkig * Gezond bakken * Gezond genieten * Gezond trakteren

Recensie(s)
ECHT WEL 21ste EEUW!

Wat ik vaak te horen krijg van NIET rawfoodies is het verwijt dat “die gezondheidsfreaks” er altijd zo grijs en grauw uitzien. Echte geitenharenwollensokken types. Als ik dan mijn ene wenkbrauw omhoog trek, het seintje voor mijn zoon toen hij klein was om even stil te staan bij wat hij net had gezegd of gedaan, dan kijken die mensen me verschrikt aan en zeggen: “nee jij niet hoor, jij niet!” Van binnen grinnik ik dan….het helpt dus nog steeds dat optrekken van die wenkbrauw hihihihi!

Maar ik begrijp hen wel hoor! Vooral toen het werken aan je gezondheid voor het eerst wat duidelijker zijn kop opstak in Nederland, leek het wel alsof lachen, er leuk uitzien, genieten van het leven niet mocht. Alles in het teken van de nieuwe passie (nou ja eigenlijk kon je het geen passie noemen)! Dus ja, ik begrijp het. But the times they are a changing …!
Toen ik zo’n 5 jaar geleden met rawfood begon kreeg ik bij mijn 2e handse aankoop van een keukenmachine het eerste niet-kookboek van Hèlen. Er was in die tijd niets in het Nederlands te vinden. Had inmiddels allerlei Amerikaanse rawfood receptenboeken aangeschaft die me inspireerden door de mooie uitvoering. Als je naar voedsel kijkt op een mooie foto loopt het water je al in de mond, toch? Althans zo zou het moeten zijn.

Dat eerste boek van Hèlen vond ik typisch Nederlands voor die tijd. Het was weinig inspirerend van uiterlijk! Echt saai met een groot geitenharen wollensokken gehalte. Jammer! Ik was en ben nog steeds van mening dat je eerst eet met je ogen, dan met je neus en uiteindelijk met je mond. Er stonden wat recepten in die wel aardig waren, maar al gauw verdween het op de plank kookboeken om niet meer ingekeken te worden. Immers de Amerikaanse rawfood receptenboeken waren veel leuker.

Wat ik wel vaak miste in die Amerikaanse boeken was informatie over de ingrediënten die je voor je recept moest gebruiken. Waar het goed voor was en ook een boek dat gemakkelijk te hanteren was als je in je keuken bezig was. Een tijdje dacht ik eraan om dan maar zelf een rawfood niet-kookboek te schrijven dat beantwoorde aan mijn wensen met heerlijk uitziende recepten en de info die aanvullend was op die recepten. Maar drukdrukdruk je kent dat wel en ……… daar was opeens het NIEUWE rawfood receptenboek van Hèlen …
Wauw, het was alsof Helen zich in mijn brein had genesteld en had gezien waar ik behoefte aan had.

Het eerste wat je opvalt van dit nieuwe rawfood -nietkookboek is de uitstraling. ABSOLUUT 21ste eeuw! ETEN MET JE OGEN! Prachtige foto’s die je verleiden om het recept uit te proberen. Ook super gemakkelijk in het gebruik door de ringband. Door het gebruik van verschillende kruiden en superfoods kan je je bij voorbaat al voorstellen hoe het ruikt! ETEN MET JE NEUS! En dan de verschillende maaltijden … Zo lekker!

Spicy BroccoliNeem nu bijvoorbeeld de Spicy Broccoli: Aan de ene kant die prachtige foto van de Spicy Broccoli met aan de andere kant het recept. De saus is zo superlekker en je kunt het voor allerlei andere groenten gebruiken. En wat helemaal top is, is dat Helen er ook in heeft gezet waarom broccoli zo goed voor ons is. Extra informatie dus die ik zo belangrijk vind in een rawfood niet-kookboek! En zo is het hele boek opgebouwd. Elke nieuwe pagina weer een verrassing met een super heerlijk recept, prachtige foto’s en de extra informatie die je zo ontbeerde!
Probeer ook eens die verrukkelijke Kerriekokossoep eens. Ook weer prachtige foto’s waar de zuivere ingrediënten van af spatten en de extra informatie waarom kokos zo goed is voor je. Het is een tongstrelende soep!

Bananen RoomtaartOoooh je wilde ook een toetje proberen! Kan ik me voorstellen. Wat denk je van een Bananenroomtaart? Zelf had ik zo iets van … ik hou deze voor mezelf en ga hem niet delen met mijn gasten … hij is te lekker!! Heb je wel eens een Bietencake geproefd? Of die vingeropetende Notenrol?

Wat je nodig hebt om al die heerlijke recepten te maken en zodoende je gezondheid een boost te geven? Ook daarin heeft Helen voorzien. Het eerste hoofdstuk van het boek begint met allerlei keukenapparatuur en keukenhulpjes. Voor degenen onder ons die geen grote beurs hebben, staan er ook goedkopere alternatieven in. Vaak hebben we die al in huis. Misschien in dat ene kastje waar de spullen staan die we niet zo vaak gebruiken. Die kunnen nu in het kastje waar de pannen in staan want die hebben we niet meer nodig.

Je bent wat je eet! Hoe moet ik dat zien? Ook deze vraag wordt beantwoord door Hèlen met foto’s. Bijvoorbeeld als je vaak een hamburger met patat eet, schijn je een Rajasic gedrag aan de dag te leggen. Rajasic voedsel veroorzaakt lichamelijke en mentale stress, bevordert zenuwaandoeningen en problemen met de bloedcirculatie. Nou is dat niet interessant! Daarom ben je zo vaak gestresst!
Ik weet zeker dat als iemand begint met rawfood (of al een tijdje bezig is), dit boek met zijn eenvoudig te bereiden en super lekkere recepten de motivatie geeft om verder te gaan en zodoende de GEZONDHEIDSVOORDELEN te ervaren die wij rawfoodies allemaal ervaren.
Dus geitenharen wollensokken gehalte of 21ste eeuw!
ECHT WEL 21ste EEUW! Een echte aanrader!

Joke

Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.