De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Je attitude bepaalt je altitude
De principes, de toepassing en het profiel van leiderschap in de 21e eeuw

Auteur: Pat Mesiti


 22,50Levertijd: 1-3 werkdagenTotale Cover/ Vergroot afb.
Kijk in het boek
recensies

attendeer een relatie

Audio en Video

264 pagina's
ISBN: 9789080396036
Uitvoering: Softcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: leiderschap en wereldwijde klassiekers en eigen uitgaven
Trefwoorden: houding  video  
Samenvatting & achtergrondinformatie

Leiderschap is meer dan ooit nodig. 'Je attitude bepaalt je altitude' is Pat Mesiti
op z'n best.

'Je attitude bepaalt je altitude'  beschrijft het 'hoe' van leiderschap.
Het gaat over belangrijke principes als het ontwikkelen van leiders, hoe je mensen aan je netwerk kunt toevoegen en hoe je het beste uit de mensen om je heen kunt halen.
De wijsheid, de aanmoediging en de praktische manier van leren van dit boek zal je helpen je netwerk uit te breiden en mensen te leiden in de 21e eeuw.
Pat Mesiti laat je zien dat:
 

 • leiderschap begint met toewijding aan je persoonlijke groei
   
 • coaching veel meer is dan alleen gegevens uitwisselen
   
 • passie grote leiders van gemiddelde leiders onderscheidt
   
 • attitude bepaalt hoe je de baas bent over je gedachten
   
 • geloofwaardigheid een betere factor is om iets te bereiken dan charisma

  Wanneer je een productiever en effectiever niveau van leiderschap wilt ontwikkelen,
  is dit boek een aanrader!

  Pat Mesiti is een internationaal veel gevraagd en inspirerende spreker. Hij is de grondlegger en directeur van Youth Alive in New South Wales, Australie.
  Deze organisatie legt zich er op toe de behoeften van de hedendaagse jeugd te begrijpen en daaraan tegemoet te komen.
  Pat Mesiti heeft toegezien op de ontwikkeling van Youth Alive tot een van de grootste en indrukwekkendste jeugdorganisaties met een internationale impact in het Austraal-Aziatische gebied.

Video's
Pat Mesiti

Recensie(s)
Recensente: Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge, eigenaresse van Divario Communicatie (www.divarioadvies.nl), is werkzaam als zelfstandig trainer/coach en commercieel tekstschrijfster. Zij helpt de CommunicatieKracht van medewerkers, teams en organisaties te vergroten. Op haar website www.commercielecommunicatie.nl geeft zij wekelijks nieuwe tips om nog succesvoller te worden.
Je attitude bepaalt je altitude — Pat Mesiti

Er is nog wel eens wat over te doen binnen organisaties: is iemand nou een manager of een leider? En wat is dan het verschil? Versimpeld gezegd is een manager grofweg bezig met het maken van plannen en bewaken van budgetten. Een leider daarentegen neemt het voortouw en zorgt ervoor dat het hele team een stap verder komt. Hij of zij loopt voorop en gaat doelgericht te werk. Pat Mesiti beschrijft in zijn boek ‘Je attitude bepaalt je altitude’ het leiderschap in de 21e eeuw. In compacte hoofdstukken gaat hij in op de rol van echte leiders. Opvallend zijn twee hoofdstukken die je vrijwel nooit tegenkomt in andere managementliteratuur.

Om te beginnen geeft Mesiti aan dat het belangrijkste voor elke leider de mensen zijn. Zonder team valt er immers weinig te leiden. Duidelijk zet hij uiteen waarom mensen behoefte hebben aan het krijgen van richting. Ook het niet te onderschatten van erkenning komt uitgebreid aan bod.

Complimenten geven en het bijsturen van je teamleden zorgt voor ‘grootse resultaten door grootse mensen’. De leider van de 21e eeuw ontpopt zich als coach, in die zin dat hij vooral optreedt als mentor. Het verschil in deze zit in de adviserende rol die een mentor op zich neemt. De coach is er op gespitst om mensen zelf te laten ontdekken, de mentor geeft daarnaast ook richting aan. Tips en adviezen gebaseerd op kennis en ervaring. Sterk is dat Mesiti ervoor pleit dat ook elke leider een mentor nodig heeft.

Niet iedereen is een goede leider, bepaalde kwaliteiten helpen je om een team te creëren dat je wil volgen of juist de hakken in het zand zet. Uiteraard komt hier visie aan bod, als ook het hebben van passie, het nemen van risico’s, werken vanuit je overtuiging en veerkrachtig zijn. Mesiti schrijft op motiverende wijze waarom deze punten van groot belang zijn. En, om het makkelijk te maken, geeft hij diverse opsommingen. Handig, want dat zijn de lijstjes die menigeen graag kopieert, op het prikbord hangt en er vervolgens mee aan de slag gaat. Alleen lezen is niet genoeg, er aan werken zorgt dat je die goede leider wordt! Om een paar voorbeelden te noemen: ‘Tips om een groot denker te worden’, ‘Besluiten nemen — Hoe doe je dat?’, ‘Waarom risico’s nemen goed voor je is’ en ‘Hoe blijf je gepassioneerd?’.

Interessant om te lezen is het hoofdstuk over geloofwaardigheid. Meteen maakt Mesiti duidelijk dat alleen charisma niet voldoende is, dat is soms een erg dun laagje. Geloofwaardigheid gaat veel dieper. Het heeft te maken met je attitude, karakter en principes. Tot slot is er ruime aandacht voor groei. Groei op verschillende vlakken. Zo staat er te lezen over groei in verantwoordelijkheid (voor jezelf en voor anderen), groeien in beïnvloeding, groeien in wijsheid en groeien in communicatie. Ook hier geldt weer: wat je aandacht geeft groeit. Er mee aan de slag dus, wees je er van bewust hoeveel alle punten effect hebben op jouw rol als leider.

Opvallend zijn de hoofdstukken over de leider in relatie tot zijn gezinsleven (vooral de gezinnen met kinderen) en vriendschap. Twee punten die niet direct op het werk te vinden zijn, maar desalniettemin een behoorlijk grote stempel kunnen drukken op het succes van elke leider.

Het boek van Mesiti is prettig leesbaar, toegankelijk en goed toepasbaar. Tussen de theoretische achtergrond staan tal van anekdotes en persoonlijke ervaringen. En (ook voor op het prikbord?) een heleboel, soms inspirerende, oneliners.Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.