De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Succes door een positieve instelling


Auteur: Napoleon Hill en W. Clement Stone


 19,95


(Tijdelijk) niet leverbaar
We hebben een alternatiefTotale Cover/ Vergroot afb.
Kijk in het boek
recensies

attendeer een relatie

Ook leverbaar als

368 pagina's
ISBN: 9789080396081
Uitvoering: Softcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: gedrag veranderen en persoonlijke ontwikkeling en eigen uitgaven
Trefwoorden: gedrag  instelling  houding  
Samenvatting & achtergrondinformatie

Napoleon Hill mag beschouwd worden als de grondlegger van de persoonlijke ontwikkeling.
Hij heeft vele boeken op zijn naam staan en miljoenen mensen daarmee positief beïnvloed.
Vele motivational speakers en schrijvers gebruiken nog steeds de kennis van Napoleon Hill opgeschreven in al zijn boeken.

Een van zijn bestsellers en inmiddels wereldwijde klassieker is het beroemde boek dat hij samen met W. Clement Stone schreef: Success through a positive mental attitude.
Door Succesboeken.nl op de markt gebracht onder de titel: Succes door een positieve instelling.

Een lees- en leerboek vol met quotes.
In ieder hoofdstuk legt Hill de principes uit om nog beter te worden dan de meesten al zijn.
Hij doet dat o.a. door zijn beroemde quotes.

"Een mislukkeling gebruikt net zo veel energie in zijn taak om te mislukken als een succesvol persoon gebruikt om succes te behalen."

"Om energiek te zijn, moet je energiek doen!"

"Er is maar een klein verschil tussen mensen, maar dat kleine verschil maakt een groot verschil!
Het kleine verschil is instelling.
Het grote verschil is of dat een positieve of negatieve is."

"Zaai een handeling en je oogst een gewoonte;
Zaai een gewoonte en je oogst een karakter;
Zaai een karakter en je oogst een bestemming."

"Als je weet wat iemand motiveert, dan pas kan je hem motiveren."


Ook leverbaar als


Success Through a Positive Mental Attitude

In: Boeken (Engels)
Uitvoering: Softcover

Recensie(s)
Recensent: Lekkerlezen.net
Geschreven door JP
Zondag 15 Maart 2009 17:21
Titel: Succes door een Positieve Instelling
Auteur: Napoleon Hill en W. Clement Stone
Uitgeverij: Succesboeken
ISBN: 978-90-803960-8-1

Het boek"Succes door een Positieve Instelling" verscheen voor het eerst in het Amerika van de jaren zestig. Nu, ruim een halve eeuw later, is de Nederlandse vertaling verschenen. Het boek is een zogeheten "zelfhulpboek" en afficheert zichzelf als een waardevol boek voor de eigen persoonlijke ontwikkeling.

Gedurende 22 hoofdstukken illustreren de auteurs van het boek het kleine verschil tussen succes en mislukking: de mentaliteit. Succes komt met een positieve instelling, terwijl een negatieve instelling niets dan mislukking kan brengen. Bij het pleidooi voor een positieve instelling (PI), verwijzen de auteurs graag door naar andere zelfhulpboeken, die een aangrenzende discipline benadrukken. Elk hoofdstuk wordt, zoals vaak bij zelfhulpboeken, afgesloten met een aantal leidraden. Deze leidraden zijn als het ware het huiswerk voor de lezer.

De hoofdstukken zijn sterk anekdotisch van aard, waarbij Hill en Stone uitgebreid putten uit de enorme verzameling (auto-)biografiën die door succesvolle zakenlieden zijn achtergelaten. Veel verhalen over verkopers die van de ene op de andere dag besloten positief te denken en hierdoor ineens enorm veel successen behaalden, maar ook andere meer persoonlijke gebeurtenissen van vele personen. Bij iedereen die een positieve instelling had, kwam het uiteindelijk allemaal goed.

Door het grote aantal goed-aflopende anekdotes (en het negeren van mensen die niet geslaagd zijn) lijkt het boek op zijn best gezegd enigszins "biased" te zijn, maar dat is te verwachten, aangezien je iemand niet motiveert en triggert door hem de kansen op mislukking voor te houden. Wel is het "Tjakka-gehalte" af en toe toch wat te sterk.

Daarnaast is het boek door en door gedrenkt in godsdienstige uitingen. Bij elk probleem zou je eerst in gebed moeten gaan om door goddelijke leiding te ontdekken wat je moet doen. Voor een atheïst komt dit soms nogal storend over. Toch is met deze twee kritiekpunten niet gezegd dat "Succes door een positieve instelling" een slecht boek is. In tegendeel zelfs. Als je de godsdienstige elementen vertaald naar je eigen leefwereld (bijvoorbeeld: "Ga eerst in gebed" vervangen door "Maak pas op de plaats en denk even na") blijkt maar weer eens te meer welke waarde een moment van reflectie heeft.

Ook het Tjakka-gehalte wordt de auteurs wat mij betreft vergeven, want hoe je het ook wendt of keert: de voorbeelden zetten je wél aan het denken. En, heel belangrijk voor een zelfhulpboek, ze motiveren je om na te denken over hou je de lessen uit het boek in je eigen leven kunt toepassen. Een puur persoonlijke noot: in de eerste week nadat ik begon met lezen zijn, denk ik, twee potentiële conflicten in de kiem gesmoord, puur en alleen door... een positieve instelling.

"Succes door een positieve instelling" is eigenlijk geen boek dat onder de categorie "lekker lezen" valt. Het is geen verhaal wat je even bij de openhaard doorneemt. Het is een boek dat vooral tot recht komt wanneer je er uitgebreid de tijd voor neemt. De eerste lezing duurde bij mij ruim twee weken,veel langer dan ik normaal voor een boek uittrek. De conclusie? Dit boek moet ik hoognodig nog een paar keer doornemen!Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.