Uitgeverij & de grootste website voor zelfontwikkeling
Onze missie:
(Gezonde) mensen
helpen beter te worden!

Help mee: stuur deze e-mail door

Je onbegrensde brein

Vanwege hun opleiding of opvoeding denken mensen veelal dat hun maximale breincapaciteit is bereikt. Daar komen uitspraken vandaan als: "Dat is niet voor mij weggelegd" of: "Die mensen hebben ervoor gestudeerd" of: "Daar ben ik te oud voor" of ... bedenk ze maar.
Deze uitspraken of gedachten zijn absoluut incorrect, volgens de auteur en onderzoeker van het zojuist verschenen boek Onbegrensd. Als je ook om je heen kijkt, moet je helaas constateren dat sommige mensen, die jaren hebben gestudeerd, de domste dingen en uitspraken kunnen doen.
"De meeste mensen hebben nooit geleerd hoe ze moeten denken", schrijft Jim Kwik. "Ze hebben boeken vol met gegevens bestudeerd op school of in een verdere opleiding en zijn getraind - of mag je soms zeggen: gehersenspoeld - om zoveel mogelijk informatie tot zich te nemen die hun wordt voorgehouden, zodat ze later een 'fijne' baan krijgen en mogen luisteren naar een baas, superieur of andere autoriteit."
Het is ook niet verwonderlijk dat de meeste mensen gewillige volgers zijn en het meeste wat ze wordt verteld zonder nadenken of zelf onderzoek te doen aannemen. Zo zijn ze getraind.
"Maar de wereld werpt je meer uitdagingen voor de voeten dan ooit tevoren," gaat Jim Kwik verder, "en het lijkt er sterk op dat die uitdagingen zullen blijven toenemen. Tegelijkertijd is er meer dan ooit winst te behalen voor een fijn afgestemd brein, en na het lezen van het boek Onbegrensd weet je zeker dat je meer dan genoeg potentieel hebt om elke uitdaging aan te gaan.
Het lijkt misschien alsof er bovenmenselijke krachten nodig zijn om te voldoen aan de eisen van onze huidige realiteit. Maar je hebt al een verborgen superkracht: je hersenen.
Die superkrachtcentrale van een netwerk tussen je oren is je grootste geschenk en grootste voordeel. Het enige dat je hoeft te doen is je hersenen te upgraden. Hoe installeer je nieuwe software in je hersenen? Een van mijn favoriete manieren is wat je nu aan het doen bent. Het heet lezen", aldus Jim.

Je tweede brein
Naast de superkrachtcentrale tussen je oren heb je nog een tweede brein, namelijk je gevoel. Heb je ooit een onderbuikgevoel gehad? Zo’n moment dat je iets gewoon wist? Dat je wist: er klopt iets niet?
Dat je wist: hij of zij liegt, vertelt niet de waarheid, draait erom heen, maar je kon je vinger er niet achter krijgen? Gevoelsmatig wist je: het klopt niet.
Als je ooit met je onderbuikgevoel oftewel intuïtie een beslissing hebt genomen, of vlinders in je buik hebt gehad, heb je je weleens afgevraagd waarom dat zo was? Je tweede brein zit namelijk in je darmen. Verborgen in de wanden van het spijsverteringsstelsel, heeft dit 'darmbrein' een revolutie teweeggebracht binnen de medische wereld. De link tussen de spijsvertering, ons humeur, onze gezondheid en zelfs de manier waarop we denken, wordt langzaam maar zeker steeds duidelijker.
De wetenschap begint nog maar net de verbinding tussen de hersenen en de darmen te begrijpen en hoe deze onze hersenen, ons humeur en ons gedrag beïnvloedt.
Terwijl de wetenschap dat fenomeen wil beredeneren en bewijzen, wist in 1928 een marketingman dit al te verwoorden: "Bedrijven, overheden, denktanks en instellingen bepalen wat wij denken, waar wij over denken, wanneer we dat bedenken en hoe we erover denken", stelt Edward Bernays in zijn boek Propaganda (geschreven in 1928 en nu ook vertaald in het Nederlands).
Bernays (1891-1995) was een volle neef van Sigmund Freud. Als geen ander begreep hij het belang van het werk van zijn beroemde oom: inzicht in de drijfveren van de mens.

Speelbal
Met andere woorden, als je zelf niet constant aan je brein werkt, je van alle kanten laat informeren, leest en je tweede brein ontwikkelt, ben je een speelbal van bedrijven, overheden, denktanks, instellingen, etc.
Neem het prachtige voorbeeld dat heden ten dage zeer actueel is en nog nooit zo vaak en zo veel op zo veel plaatsen onderwerp van gesprek is geweest: het onderwerp vaccinatie.
Terwijl vaccinatie officieel een medische handeling is, wat officieel nog steeds aan een arts voorbehouden is om met je te bespreken, vragen werknemers, familieleden en jongelui bij bezoek aan een horecagelegenheid of je wel of niet gevaccineerd bent. En zolang een minister een vaccinatie met een frikandel vergelijkt, moeten wij vooral niet zeuren over wie wat aan ons vraagt.
We weten toch al zeventig jaar dat vaccinaties veilig en effectief zijn? Althans dat is ons verteld. Om die reden gaan de meeste mensen braaf met hun baby's naar het consultatiebureau en laten ze hun kind injecteren met ... ja, met wat? Dat weten we niet, we hebben er ook nooit onderzoek naar gedaan, want vaccineren is toch veilig en effectief?
Nou ja, wij hebben er geen onderzoek naar gedaan, omdat we aannemen dat dat klopt; dan hoeven wij er toch niet meer over na te denken?
Maar er zijn inmiddels vele artsen, wetenschappers, onderzoeksjournalisten, ouders van kinderen die vaccinatieschade hebben opgelopen, etc. die er wel onderzoek naar hebben gedaan en tot de conclusie zijn gekomen dat vaccinaties helemaal niet zo veilig en effectief zijn. Zelfs de WHO gaf dat nog niet zo lang geleden toe. Hier een verkorte versie. Beide films Nederlands ondertiteld. Echter, het grote publiek heeft hier geen weet van en blijft horen van het RIVM dat vaccinaties veilig en effectief zijn.
Wat ook het resultaat is van zeventig jaar propaganda is het feit dat mensen die bijvoorbeeld tegen de mRNA-injecties zijn, vrij snel roepen: "Ja maar, ik ben geen anti-vaxxer."
Het is vele decennia briljante marketing, propaganda en hersenspoeling geweest om het woord anti-vaxxer zo te framen, dat niemand zo genoemd wil worden.
Stel, er verschijnt een dienst of product op de markt, dat vele gewonden en zelfs doden teweegbrengt. Denk aan chemische middelen als speelgoed met kankerverwekkende verf die peuters in hun mond stoppen. Denk aan de verf waarmee o.a. tanks worden geverfd, waardoor kanker ontstaat bij de schilders. Denk aan medische producten en/of behandelingen die mensen worden geadviseerd door een arts en waardoor de onwetende gebruikers ernstige, blijvende bijwerkingen krijgen.
Een paar voorbeelden: eind vijftiger jaren werd er een medicijn op de markt gebracht voor zwangere vrouwen, vooral tegen ochtendmisselijkheid. De naam was Softenon. Het was absoluut veilig ... totdat de eerste kinderen zonder ledematen werden geboren.
Mag je tegen zo'n medicijn zijn? Anti-softenon?

Denk aan de voetenscan - de schoenfluoroscoop - in schoenenwinkels in de jaren 1930 tot ong. 1970. De voeten van zowel volwassenen als kinderen werden gescand door röntgenstralen. Later kwam men erachter dat het kanker veroorzaakte.
Mag je tegen zo'n apparaat zijn? Anti-schoenfluoroscoop?

Het bedrijf die zeer veel ziekten en daardoor vele doden op haar geweten heeft, heet Monsanto. Duizenden rechtzaken worden gevoerd en miljoenen schadevergoedingen worden toegewezen. Dit bijzonder onfrisse bedrijf produceert o.a. landbouw- en consumentenchemicaliën.
Mag je tegen zo'n bedrijf zijn? Anti-Monsanto?

Denk aan de slaapziekte narcolepsie, die vele kinderen kregen na vaccinatie tijdens de Mexicaanse griep in 2009. De overheid heeft vele slachtoffers financieel moeten compenseren.
Mag je tegen zo'n vaccinatie zijn? Anti-vaccinatie?

We kunnen vele nieuwsbrieven vullen met dit soort voorbeelden.
Waarom mag je niet tegen een product, advies of bedrijf zijn dat heel veel schade/ziekte veroorzaakt bij je medemens? In de meeste gevallen hebben de mensen die tegen zo'n product zijn zich behoorlijk verdiept in de materie en ingelezen.
Wees niet bang en schaam je niet om te zeggen dat je een anti-vaxxer bent - indien van toepassing. En twijfel je? Ga erover lezen!

Sta open voor andere informatie. Je hoeft het niet eens te zijn met wat je ziet of leest, maar dan heb je tenminste van meerdere kanten de informatie, waardoor je betere keuzen en/of beslissingen kunt maken. Eenzijdige informatie is ongezond!
* Neus eens rond op deze website: opgezet voor en door politiemensen.
* Als je ooit nog een keer mag/gaat stemmen.
* Bijzondere uitzendingen op het Blckbx.tv kanaal.
* Verspreid Hugo de Jonge leugens?
* Zou Hugo zijn eigen Lareb site niet kennen? Of de Europese site voor doden en bijwerkingen of de Amerikaanse Vaers?
* Wil je meer weten over de 'vaccins'? Of neem je maar aan en geloof je dat ze veilig en effectief zijn?
* Triest verhaal; Twitter censureert overlijdensbericht. (Engels)
* In het geval je werkgever een verplichting wil opleggen.
* Toen we vernamen dat er 10 miljoen chronisch zieken in Nederland waren, zijn we ons eens gaan verdiepen waarom dat was. Niets is toeval hebben we ontdekt. Lees dit kleine artikeltje eens en bekijk dan de uitzending erover.
* Docu over CouncilOnForeignRelations. Nog nooit van gehoord? Daarom kijken! (Nederlands gesproken)
* Interview met een Duits psychologe: een interessante zienswijze van deze dame. (Nederlands gesproken)

We hebben zo veel informatie te delen, echter deze ruimte is beperkt. Nu je weet dat je een onbegrensd brein hebt, zou je je eigen onderzoeksjournalist kunnen worden: er gaat een wereld voor je open.

Klik hier voor eerdere nieuwsbrieven.
Wij wensen onze lezers veel wijsheid, fijne wandelingen in een herfstbos en mooie lees-, kijk- en leermomenten toe.
32,50
Je brein is het krachtigste stukje technologie ter wereld. Je had er alleen de gebruiksaanwijzing nog niet van. Jim Kwik heeft daar verandering in gebracht.
Eigen uitgave
24,99
Dit baanbrekende boek dat wereldwijd een bestseller is, laat zien dat mentale, fysieke en spirituele gezondheid bij elkaar horen.
20,00
In dit boek leer je niet alleen wat witteboordenagressie is, maar ook hoe je het kunt herkennen en begrenzen. Klaar met de manipulatie.
32,50
In Ontsuiker je brein gaat dr. Mike Dow diep in op hoe suiker de hersenchemie beïnvloedt. Hersenscans hebben vele problemen geopenbaard.
Eigen uitgave
22,50
Wanneer onze organen niet goed functioneren, stagneert onze levensenergie, de bron van veel klachten op fysiek en emotioneel vlak.
20,00
Dit boek levert in de eerste plaats inzicht in je eigen gedachten, gevoelens en gedragspatronen. Als je weet hoe piekergedrag werkt, kun je het veranderen.
22,90
Het spirituele pad is niet een reis met een eindbestemming, het is een eindeloze vicieuze cirkel. Zoeken leidt niet tot vinden, het leidt tot nog meer zoeken.
24,99
In Fast Food 3 legt Sandra Bekkari jou uit hoe je nog meer kan genieten van lekker en gezond koken. In haar nieuwste boek staat smaak centraal. Verlekker je dus aan een heleboel slimme smaaktips en -trucjes.
29,95
We hebben niet alleen meer eten maar ook méér problemen gekregen. Dus hoe halveer je jouw buikvet en verdubbel je jouw energie? Met Vast wel! ontdek je de magie van periodiek vasten.
15,99
Wie heeft er niet van gedroomd ooit in de schoenen van dit iconische personage te staan? Wat is het geheim van 007 waardoor hij zo charismatisch, gevoelig, grappig en overtuigend kan zijn?
22,50
Door het populaire koolhydratenuurtje houdt men de bewezen succesvolle koolhydraatbeperkte methode wél vol en krijgen mensen met diabetes, overgewicht, een chronische ziekte of iedereen die gewoon wil afvallen een gezonde leefstijl.
Met vriendelijke groet,

Het team van www.succesboeken.nl
Voor vragen: info@succesboeken.nl
"Hoe gemakkelijk is het om mensen een leugen te laten geloven,
en hoe moeilijk is het om het weer ongedaan te maken!" Mark Twain (Amerikaans schrijver 1835-1910)