Uitgeverij & de grootste website voor zelfontwikkeling
Onze missie:
(Gezonde) mensen
helpen beter te worden!

Help mee: stuur deze e-mail door

Heb je een slecht humeur?

"Heb je een slecht humeur? Maak dan een wandeling. Heb je bij terugkomst nog steeds een slecht humeur? Maak dan nóg een wandeling", schijnt Hippocrates ooit gezegd te hebben.
Het is Claudia Straatmans, auteur en eindredacteur van een aantal lifestylebladen, gelukt om een geweldig eigentijds, hip boek te schrijven over wandelen. Het is bijna niet te geloven dat iemand zo'n compleet boek over wandelen kan schrijven. Ze heeft er een prachtig informatief boek van gemaakt.
We hebben geen idee of ze iedere keer na een wandeling nog steeds een slecht humeur had. In ieder geval heeft ze het advies van Hippocrates opgevolgd, want het merendeel van het boek bestaat uit 'voorgelopen' hele mooie wandelroutes in binnen- en buitenland.
Is wandelen alleen een gezond tijdverdrijf, of doet het werkelijk iets met je? Omdat we vele uren per dag zittend achter de computer, laptop of telefoon doorbrengen, heeft wandelen al snel vele voordelen.
Alles wat we hieronder schrijven is jarenlang onderzocht en wordt nog steeds onderzocht. Als je op Pubmed (de grootste wetenschappelijke database ter wereld) 'walking health benefits' intikt krijg je een paar duizend hits.
Wandelen is goed voor je hart en houdt cardiovasculaire ziekten op afstand.
Wandelen brengt zuurstof naar je weefsels. Door te wandelen wordt de maximale zuurstofopname van het lichaam significant verbeterd.
Wandelen kan ziekten in het algemeen voorkomen; het zal je minder snel naar de huisarts of welke arts dan ook brengen.
Wandelen is ook een prima manier om je gewicht te verminderen, uiteraard wel in combinatie met een aanpassing van je voedingspatroon. Iedere dag naar de banketbakker wandelen (in plaats van met de auto) zal niet zo heel veel helpen.
Wandelen houdt je hersenen gezond tot op hoge leeftijd. Er komen steeds meer hersenziekten voor. Meer wandelen kan een positief effect geven bij bijvoorbeeld dementie en Alzheimer.
Vrouwen die regelmatig wandelen, blijken minder verlies van botweefsel te hebben dan hun zittende seksegenoten. Vooral na de menopauze kan osteoporose langzaam toeslaan.
Wandelen verstevigt de spieren, waardoor met name je onderlichaam er strakker uit komt te zien. Volle billen, minder cellulitis en een platte buik.
Wandelen kan zorgen voor een afname van depressiviteit, slapeloosheid en angsten. Er wordt endorfine aangemaakt, waardoor je beter in je vel komt te zitten.
Wandelen helpt diabetes voorkomen. Wandelen na het eten heeft bij ouderen als resultaat dat ze 24 uur lang een betere glucosehuishouding hebben.
Wandelen kan je leven verlengen.
Wandelen in de natuur, met veel groen om je heen, vermindert stress. Wandelen verbetert je immuunsysteem. Het zorgt voor een toename van witte bloedcellen waardoor de weerbaarheid tegen infecties wordt verhoogd.
Wandelen helpt je lichaam te ontgiften, vooral als je voor het wandelen water drinkt.
Ten slotte: ben je boos, gestresst, heb je ruzie, zit je tegen het plafond? Stap niet in de auto, maar ga minstens een half uur of langer wandelen. Wellicht kom je beter thuis, of ga anders nog een rondje.
Overigens komt bovenstaande informatie niet alleen uit het boek van Claudia Straatmans, maar ook van een van onze eigen auteurs, Juglen Zwaan.

In sommige gemeenten krijgen burgers behalve het vierjaarlijks rode kruisje ook een stem die ze kunnen laten horen om hun ideeën, meningen en zorgen te uiten. Zo'n gemeente is Horst aan de Maas.
Een arts uit deze gemeente, in 1976 afgestudeerd als huisarts, geeft in minder dan tien minuten aan dat de relatie tussen politiek en geneeskunde een bizarre vorm heeft aangenomen.
Sta open voor zijn gedachtengang.
Hij begint zijn bijdrage op bijzondere wijze, waardoor hij meteen de aandacht heeft. Hij komt met een feit dat veel mensen niet kennen:
"Beste aanwezigen, het Paasfeest valt op de eerste zondag na de volle maan na het begin van de lente en die datum volgt daarmee de cyclische ordening van de kosmos waarin wij leven. Ook de jaarlijkse griep volgt een kosmisch ritme. Het menselijk lichaam is namelijk een zelfreinigend systeem. En een of twee keer per jaar is een grote schoonmaak nodig. Net zoals wij 's morgens moeten plassen, omdat onze nieren het afval afvoeren van de herstelwerkzaamheden van de nacht.
En al vele tientallen jaren zakt de griepepidemie dramatisch weg rond Pasen. Pasen is niet voor niets het feest van de verlossing en griep is dezelfde zuivering van ons lichaam als Pasen van onze ziel.
Bij de grote schoonmaak van ons lichaam scheiden onze cellen kleine bolletjes af. Bolletjes met afval die in de vorm van snot en diarree naar buiten komen. In de geneeskunde heten die bolletjes exosomen. Je kunt ze onder een elektronenmicroscoop zien. Hoe meer troep je lichaam op moet ruimen, hoe meer bolletjes, hoe meer snot en hoe meer diarree.
Virologen (en politici, journalisten en anderen die die virologen napapagaaien - red.) denken dat die bolletjes de oorzaak zijn van snot en diarree. Dat ze van buiten ons lichaam komen en ons ziek maken. Dat heet 'de besmettingstheorie'. Deze besmettingstheorie is incorrect: het is precies andersom. Als je ziet dat bij een brand altijd brandweerauto's staan, concludeer je ook niet dat die de brand veroorzaakt hebben.
Als wij troep opruimen uit ons lichaam noemen we dat ziek, omdat we ons niet lekker voelen. Maar koorts maakt ons juist weer beter." Luister en bekijk hier zijn bijdrage.

Soms kom je al zoekend naar feiten opvallende uitspraken tegen. Hier zo'n uitspraak: "Het nieuwe normaal: nergens meer naar binnen kunnen en je baan verliezen omdat je als gezond persoon geen experimenteel vaccin wilt."
Internationaal. Een voorval in Tsjechië: "Aan een tafeltje gaan nieuwe gasten zitten, die bereidwillig hun mobieltjes tevoorschijn halen om hun QR-code te laten zien. De ober lacht en zegt: 'Laat maar zitten, ik werk niet voor het ministerie van Binnenlandse Zaken'. Dat gebeurde daarna nog twee keer."
In Spanje: "Op de vraag bij het aanmelden bij een fitnessstudio of hier een vaccinatie- of testbewijs nodig zou zijn, keek de baas eerst een beetje vreemd en moest toen lachen: 'Su nombre es suficiente para mí. Y que además siempre pague sus cuotas.' (Ik heb alleen je naam nodig en het is belangrijk dat je altijd je contributie betaalt.)"

Op 6 januari 2021 kreeg een verpleeghuismedewerkster in Veghel de eerste 'prik' tegen het Sars-Cov-2-virus, onder toeziend oog van Hugo de Jonge. Hij deed toen de volgende uitspraak: "We maken hier het begin mee van het einde van de crisis. Een waanzinnig moment!"
Of had hij moeten zeggen: "We maken hier het begin mee van een dictatuur en het einde van een democratie. Een waanzinnig moment." Maar dan hadden we in de afgelopen tien maanden niet zo'n hoge vaccinatiegraad gehad.
Of je nu wel of niet gelooft in een killervirus, prikken, vaccinaties, gentherapie, e.d. het gaat erom dat we een aantal nieuwsbrieven zouden kunnen vullen met uitspraken van bewindslieden die vallen onder de noemer (je mag zelf kiezen): leugens, verdraaiingen, voortschrijdend inzicht, slecht beleid, incompetentie, fraude, misleiding, etc.
Want realiseer je dat alle maatregelen, tweedeling van de maatschappij, wetsveranderingen, grondwetovertredingen, schendingen van de privacy, de A-ziektelijst, etc., gebaseerd zijn op dezelfde uitspraken die zojuist genoemd zijn. Toen Tedros van de WHO in maart 2020 uitsprak dat er wel 3,4% doden zouden kunnen vallen, werd alles in gang gezet, terwijl al snel bleek dat het nog geen 0,15% was. Maar deze RIVM-afbeeldingen zijn wel een feit.

Hieronder nog een paar berichten/linken die uitleggen waarom het gezonder is om op je eigen natuurlijke immuniteit te vertrouwen dan op een onbetrouwbare prik van een onbetrouwbaar bedrijf.
We blijven het herhalen: sta open voor andere informatie. Je hoeft het niet eens te zijn met wat je ziet of leest, maar dan heb je tenminste van meerdere kanten informatie, waardoor je betere keuzen kunt maken. Eenzijdige informatie is ongezond!

* Bijzondere uitzendingen op het Blckbx.tv kanaal
* Alle andere media bij elkaar
* Als je weer eens een echte krant wilt lezen, van papier ...
* Klaus Schwab doet weer bizarre uitspraken op Kla.tv
* Nieuws uit Groot-Brittannië
* De meest naïeve (of leugenachtige) uitspraak van het jaar van de voorzitter van Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), Ton de Boer: "Het later optreden van bijwerkingen, terwijl je de twee prikjes al hebt gehad, dat verwacht je helemaal niet. Het vaccin is dan allang uit je lichaam."
* Politicus of journalist worden scheelt veel gezeur
* Worden we nu in de maling genomen of niet? Twee experts spreken uit: Covis is gewoon een verkoudheidsvirus
* Wanneer wordt erkent dat de injectie niet voor het virus is?
* Er sterven vele gevaccineerde artsen. Een website in Amerika houdt het bij. Een vertaald artikel

Tot slot: wist je dat lachen net zo belangrijk is voor je gezondheid als wandelen? Geniet van deze humor in deze bijzondere tijden:
* Een nieuwe verordening uit Brussel (alleen voor mannen)
* Een Spaans interview met bijzondere ondertiteling
* Hij is zo integer

Klik hier voor eerdere nieuwsbrieven.

Wij wensen onze lezers veel wijsheid, fijne wandelingen in een herfstbos en mooie lees-, kijk- en leermomenten toe.
21,99
Al wandelend is er ruimte om na te denken over je leven en je dromen en kom je tot vele inzichten. Wandelen is een van de gezondste dingen die je kunt doen.
16,99
Wanneer heb je voor het laatst een kaartje gestuurd om iemand te bedanken? Er worden twee mensen gelukkiger van: de schrijver en de ontvanger!
23,50
In dit boek laat dr. Northrup zien hoe we energievampiers kunnen herkennen, hun tactieken kunnen ontwijken en onze energie terug kunnen pakken.
Eigen uitgave
32,50
Je brein is het krachtigste stukje technologie ter wereld. Je had er alleen de gebruiksaanwijzing nog niet van. Jim Kwik heeft daar verandering in gebracht.
Eigen uitgave
20,00
In Gelukkiger, wat er ook gebeurt geeft Ben-Shahar de lezers een toolkit om geluk en zingeving te blijven vinden aan de hand van de door hem aan Harvard ontwikkelde sfire-methode.
17,99
Heilige ruimte maakt duidelijk dat heiligheid niet voor heilige boontjes is. Iedereen die dichter bij het heilige komt, in en buiten zichzelf, komt dichter bij de kern.
24,95
Heb je een brandende veranderingswens, dat kan variëren van gezonder leven, meer tijd vrijmaken voor dierbaren, vaker ‘nee’ zeggen, of zelfs je totale leven anders inrichten?
24,00
Dit boek is bestemd voor jou als jij ten diepste weet dat je helemaal oké bent. Het is bedoeld als hulpmiddel op de momenten dat je van die waarheid afgedreven bent en daar naar terug wilt.
25,99
Van snelle tussendoortjes tot kidsproof hoofdgerechten en van healthy smoothies met extra veggies tot lekkere baksels. Binnen 30 minuten zit de hele familie aan tafel.
20,00
Evelien Pullens is reader, schrijver en leraar theater en intuïtieve ontwikkeling. Toen haar moeder alzheimer kreeg, ging ze zich niet alleen praktisch, maar ook professioneel verdiepen in dementie.
17,50
Als je luistert naar jezelf en op de juiste manier met je talent leert omgaan, kun je energieverlies tegengaan en je batterijen helemaal opladen. Want kiezen voor je talent, dat is kiezen voor je geluk.
Met vriendelijke groet,

Het team van www.succesboeken.nl
Voor vragen: info@succesboeken.nl
"Onnadenkend respect voor autoriteit is de grootste vijand van de waarheid." Albert Einstein, Duits - Amerikaans natuurkundige (1879-1955)