Uitgeverij & de grootste website voor zelfontwikkeling
Onze missie:
(Gezonde) mensen
helpen beter te worden!

Help mee: stuur deze e-mail door

De diepe wateren van verdriet

Het is prachtig hoe poëtisch en spiritueel Francis Weller ons tracht te leren met pijn en verdriet om te gaan. Weller is psychotherapeut en heeft al decennialang een praktijk waar hij zijn cliënten leert om te gaan met pijn en verlies. Hij noemt het de kunst van het rouwen. Middels dit nieuwe boek, zijn andere literatuur en zijn praktijk heeft hij de helende kracht van het werken met rituelen aan duizenden mensen getoond.
Hij is een meester in het samenbrengen van diverse stromingen van denken uit de psychologie, antropologie, mythologie, alchemie, inheemse culturen en poëtische tradities.
Het is bijzonder als we lezen dat verdriet het beste wordt verwerkt met anderen, niet alleen. Dat is al eeuwen zo.
Weller schrijft: "Geregeld vertellen patiënten me in mijn praktijk dat ze vaak in stilte huilen. Ik vraag hen dan of ze ergens in dit proces anderen van hun verdriet getuige laten zijn en het met hen delen. Gewoonlijk komt er een snel weerwoord: 'Nee, dat zou ik niet kunnen. Ik wil anderen niet tot last zijn.' Als ik aandring en vraag hoe het zou voelen als een vriend of vriendin naar hen toe kwam met zijn of haar verdriet en pijn, antwoorden ze dat ze het een eer zouden vinden om bij hun vriend of vriendin te zijn om steun te bieden."
Weller gaat verder: "Dit verschil tussen wat we anderen zouden geven en wat we denken te kunnen vragen, is extreem. We moeten ons recht weer opeisen om als we verdriet hebben om hulp te vragen, anders blijft het zich eeuwig herhalen. Verdriet is nooit privé geweest, het was altijd gemeenschappelijk."
Weller beschrijft diverse rouwrituelen die in het verleden, maar ook nu nog overal ter wereld worden gedaan om het verlies van een dierbare te verwerken.
We lezen ook hoe het hormoon oxytocine, vaak het 'liefdeshormoon' genoemd, vrijkomt als we worden aangeraakt of vastgehouden, of als we verbonden zijn met iemand die om ons geeft. Echte gemeenschapszin heelt lichaam en ziel.
Wanneer je dit boek leest kun je niet begrijpen waarom de wereld op dit moment gebukt gaat onder maatregelen die zeggen dat we elkaar niet meer mogen aanraken, niet meer mogen vasthouden, dat we anderhalve meter afstand moeten houden, dat we elkaars gezicht niet meer kunnen zien, terwijl we sinds het bestaan van de mens sociale wezens zijn die verpieteren en zelfs doodgaan als we alleen zijn. De ergste straf voor mens en dier is isolatie. Een baby die niet wordt aangeraakt, vastgehouden en gekoesterd zal snel sterven.
Zouden de machthebbers in de wereld bovenstaande kennis niet hebben ... of juist wel?

Stel dat ...
Doe eens gek en ga mee in de 'stel dat-gedachte'.
Stel dat een van de meest gerenommeerde wetenschappers, Antoine Béchamp, rond 1850 gelijk had toen hij beweerde dat de mens niet wordt aangevallen door enge beestjes die door de lucht zweven, die we inademen en waarmee we ook nog eens anderen kunnen besmetten, maar dat we vanwege de vier seizoenen als mens op natuurlijke wijze ontgiften, dat we dit ervaren als ziek zijn en benoemd hebben als griep - en tegenwoordig als COVID. Meestal gebeurt dat als de temperatuur verandert: oktober/november en februari/ maart.
Stel dat overheden en de opkomende farmaceutische industrie niet geluisterd hadden naar Louis Pasteur, een tijdgenoot van Béchamp, die zei dat medicijnen en/of vaccinaties nodig waren om enge beestjes te bestrijden ... hij noemde ze virussen.
Stel dat Béchamp gelijk had met zijn uitspraak dat de enige manier om zo'n 'virus' op te lopen, is om het vergif (virus komt van het Latijnse woord virion dat vergif betekent) geïnjecteerd te krijgen, hoe zou je dan de volgende berichten lezen:
* Het RIVM corrigeert haar cijfers: In december was 65% van de mensen die corona kregen, volledig gevaccineerd.
* 96% van de Omicron-gevallen in Duitsland is gevaccineerd.
* Een uitbraak in een verzorgingstehuis waar alle bewoners zijn gevaccineerd. (Het is overal ter wereld al vele malen voorgekomen).
* 60% van de dubbel geïnjecteerde bemanning van het onderzoeksstation in Antartica wordt besmet.
* Het bericht hieronder met het kopje: Wat moet er nog meer gebeuren?
* Alle berichten die je hoort op praatprogramma's, het NOS journaal en die je leest op het internet en in de krant.
Lastig, hè, zo'n oefening? Niet alle mensen kunnen zo'n 'stel dat-gedachte' aan, want als de aanname van Pasteur dat de mens steriel is en beestjes van buitenaf komen al 150 jaar wordt verkondigd en wordt onderwezen op alle medische opleidingen ... ja, dan moet het toch wel waar zijn.

Afgezien van het feit dat het voor de belanghebbenden veel lucratiever was om naar Pasteur te luisteren dan naar Béchamp.

Wat moet er nog meer gebeuren?
Wat moet er nog meer gebeuren om in te zien dat we bedonderd worden inzake de injecties, vaccinaties, mRNA-gentherapie, prikken, frikandellen ... hoe ze ook worden genoemd. Een paar voorbeelden:
Duitsland: De baas van het RKI (Robert Koch Instituut in Duitsland - de evenknie van het RIVM) Lothar Wieler suggereerde afgelopen maand dat de 'booster'-vaccinaties een 'abonnement' zouden moeten zijn - iedere zes maanden. Hij zei o.a.: "Het is een goed abonnement omdat het gratis is!"
Oostenrijk: Christoph Wenisch, hoofd van de infectieafdeling van de Weense 'Klinik Favoriten' zei onlangs: "De Covid-vaccins zijn relatief zwakke vaccinaties, zodat ze steeds opnieuw moeten worden vernieuwd. Elke maand moet er een injectie worden gegeven."
Frankrijk: Injectie iedere vier maanden, anders verloopt je vaccinatiepas (QR-code) en kun je niet meer deelnemen aan het sociale leven.
Amsterdam: Een directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), gevestigd te Amsterdam, pleit voor een driemaandelijkse injectie.
Nederland: Hugo de Jonge zegt afgelopen week dat een vaccinatiebewijs zonder booster verloopt. Hier het gehele verhaal.
Dit speelt niet alleen in genoemde landen, maar het is het beleid van de Europese Unie. En omdat het uiteindelijke beleid uit Genève komt, zal het wereldwijd moeten gelden, met mogelijk wat variaties tussen de verschillende landen.
Kun je je het nog herinneren? Vele mensen namen vorig jaar de 'prik' om hun vrijheid terug te krijgen. Ze wilden kunnen reizen en van het sociale leven genieten.
En ondertussen gaat het nog steeds om een vreselijke pandemie met een killer-virus ... of toch niet?

Inmiddels is er een volgende truc bedacht om mensen die geen mRNA-vaccin willen, toch over te halen om een vaccin te nemen: het eiwitvaccin Novavax. Het is de volgende leugen: doe je huiswerk. We hebben er vorige week al over geschreven en laten de linken en deels de tekst nog een keer staan. Het begint altijd eerst met een advies, in dit geval van de Gezondheidsraad.
Novavax is een wolf in schaapskleren. Het College ter beoordeling van geneesmiddelen (CBG) liegt er ook vrolijk op los, want als je verder gaat zoeken kom je bij de EMA terecht, waar wij geen ingrediëntenlijst konden vinden; echter wel elders op het web (even scrollen): lees en huiver ... dit wil je toch ook niet in je lichaam? Neem de moeite eens om alle ingrediënten na te pluizen: je wilt er geen één in je lichaam, laat staan een cocktail van al die chemicaliën.

De allergezondste en beste immuniteit is je eigen immuunsysteem en niet diverse prikken vol met chemicaliën.
We blijven het herhalen: sta open voor andere informatie. Je hoeft het niet eens te zijn met wat je ziet of leest of het voor waar aan te nemen, maar dan heb je tenminste van meerdere kanten informatie, waardoor je betere keuzen kunt maken. Eenzijdige informatie is ongezond!

* Op zoek naar de waarheid deel 3 op Blckbx.tv
* Alle andere media bij elkaar
* Nog een site waar veel andere media op te vinden zijn
* Als je weer eens een echte krant wilt lezen, van papier
* PCR-test na 22 maanden in de ban?
* Wij willen geen controlemaatschappij
* Oversterfte: het wordt wereldwijd gesignaleerd
* Ongevaccineerden naar kampen?
* Een Zwitsers tv-kanaal met Ned. ondertiteling
* Dr. Robert Malone: Dit gaat niet over een vaccin
* Zweedse studie: injecties putten immuunsysteem uit
(in o.a. webbrowser chrome te vertalen naar Nederlands)
* officiële Europese cijfers; lopen een paar weken achter
* duizenden jonge sporters wereldwijd zijn al overleden aan myocarditis door de injecties: het wordt verzwegen
* CDC erkent: virussen zijn in lab gecreëerd

Klik hier voor eerdere nieuwsbrieven.
Wij wensen onze lezers veel wijsheid, fijne wandelingen in een winterbos en mooie lees-, kijk- en leermomenten toe.
24,95
Dit boek legt uit dat verdriet altijd gemeenschappelijk is geweest en illustreert hoe we de helende aanraking van anderen nodig hebben om te herstellen.
Eigen uitgave
34,50
In Wijsheid van Trauma krijg je gedegen kennis en praktische hulpmiddelen aangereikt voor een holistische en spirituele benadering van het helen van trauma en verlieservaringen.
Eigen uitgave
24,95
Op deze dubbel-cd staan de meditaties van dr. Joe Dispenza, die de luisteraar kunnen helpen om toegang te krijgen tot de onderbewuste geest. Ook in MP3 te downloaden.
Eigen uitgave
23,50
In dit boek laat dr. Northrup zien hoe we energievampiers kunnen herkennen, hun tactieken kunnen ontwijken en onze energie terug kunnen pakken.
Eigen uitgave
29,95
Groenten zoals pastinaak, schorseneren, knolselderij, koolraap, aardpeer en nog veel meer vergeten groenten uit het 'noorden' beleven hier allemaal een welverdiende wedergeboorte.
22,00
Beredeneer de tekst niet. Laat het in je neerdalen. Het mooiste wat mij als schrijver van dit boek kan overkomen, is dat jij lezer, het mag toepassen in je dagelijks leven.
25,00
De pelgrimstocht naar Santiago de Compostela is immens populair. Ontelbare aantallen mensen gaan op weg naar deze heilige plek. Eén van deze mensen is Kees Koppenol.
20,99
Dit boek leert je hoe je ook na je veertigste in 10 stappen met de juiste aanpassingen in voeding, training en leefstijl fit en slank door het leven kunt gaan. Vol met praktische tips, oefeningen en lekkere, makkelijke én snelle recepten.
21,99
Deze grappige maar ook inhoudelijke en wetenschappelijk onderbouwde gids helpt je de relatie van je dromen te vinden én vast te houden. Herkenbaar, toepasbaar en vooral ook heel leesbaar.
21,99
In dit boek deelt de auteur de inzichten die zijn levenslange ervaring als psychiater hem hebben opgeleverd. Hij neemt vooroordelen weg, ontkracht mythen en geeft talloze sprekende voorbeelden uit zijn eigen praktijk waarmee hij zijn verhaal bekrachtigt.
16,95
Dit boek neemt de lezer mee op een tocht door een onbekend verhaal. Het onthult waar de mens vandaan komt, waarom hij hier is en waar hij naartoe gaat.
Met vriendelijke groet,

Het team van www.succesboeken.nl
Voor vragen: info@succesboeken.nl
"Wat hebben we al verdriet gehad om ongelukken die nooit zijn gebeurd." Guido Gezelle, Vlaams dichter en schrijver (1830-1899)