De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Wat zeg je wanneer je tegen jezelf praat
Krachtige nieuwe technieken om jezelf tot succes te programmeren!

Auteur: Shad Helmstetter
Ook in het Engels: What To Say When You Talk To Your self


 19,95


(Tijdelijk) niet leverbaarTotale Cover/ Vergroot afb.
Kijk in het boek
recensies

attendeer een relatie

Audio en Video

Ook leverbaar als

340 pagina's
ISBN: 9789055134304
Uitvoering: Softcover
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: communicatieve vaardigheden en wereldwijde klassiekers en eigen uitgaven
Trefwoorden: affirmaties  selftalk  video  
Samenvatting & achtergrondinformatie

Dr. Shad Helmstetter is reeds 35 jaar psycholoog, docent en adviseur van bedrijven, op het gebied van zelfmanagement. Hij ontwikkelde het concept van 'self-talk' na het analyseren van alle hedendaagse benaderingen van zelfverbetering en ontdekte waarom vele technieken niet werken.

In Wat zeg je wanneer je tegen jezelf praat; presenteert Shad Helmstetter de stap-voor-stap benadering naar 'self-talk', de enige permanente weg naar een succesvol leven.

Dr. Helmstetter is voor miljoenen Amerikanen bekend door vele televisieshows, onder andere door zijn eigen programma: '60 minutes to success'. Dr. Helmstetter is over de hele wereld een vooraanstaand spreker.

Krachtige nieuwe technieken om jezelf tot succes te programmeren!
Ook leverbaar als


What To Say When You Talk To Your self

In: Boeken (Engels)
Uitvoering: Softcover

Video's
Shad Helmstetter over "selftalk"

Recensie(s)
Recensente: Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge, eigenaresse van Divario Communicatie (www.divarioadvies.nl), is werkzaam als zelfstandig trainer/coach en commercieel tekstschrijfster. Zij helpt de CommunicatieKracht van medewerkers, teams en organisaties te vergroten. Op haar website www.commercielecommunicatie.nl geeft zij wekelijks nieuwe tips om nog succesvoller te worden.
Wat zeg je wanneer je tegen jezelf praat — Dr. Shad Helmstetter

Van succes een permanente wijze van leven maken, zo staat in het begin van het boek te lezen. Dat maakt nieuwsgierig, want het is nogal een bewering dat het boek zoiets dergelijks waar kan maken. Het doel is om uzelf opnieuw te ‘programmeren’ om zo meer succes te bereiken. Op welk vlak dan ook, of het nu privé is of zakelijk. Dr. Shad Helmstetter gaat op veel details in die duidelijk maken waarom zijn techniek werkt. Interessant om te lezen, soms wat vergaand, maar toch heb ik het idee dat het resultaat er naar kan zijn. Niet van de een op andere dag, dat lijkt me logisch. Het vraagt veel inzet en werken aan jezelf.


Allereerst vertelt de schrijver in een aantal hoofdstukken waarom de hersenen van vele mensen negatief geprogrammeerd zijn. Onderzoeken tonen aan dat we in ons (jeugdige) leven heel vaak ‘nee’s’ hebben gekregen in tegenstelling tot het aantal ‘ja’s’. En dan gaat het niet om een verschil dat te overzien is, maar om vele tienduizenden keren meer ‘nee’ dan ‘ja’. Niet zo verwonderlijk dat we als volwassen snel kunnen denken dat iets toch niet lukt, we er niet voor in de wieg gelegd zijn of het alleen aan andere voorbestemd is. En daar zit de crux, want volgens de schrijver is namelijk alles bereikbaar. Het is maar net wat je gelooft.

Vele schrijvers gingen hem voor, want de (digitale) boekhandels bieden een groot aanbod van zelfhulpboeken. In tal van die boeken staan nuttige en goed werkende methodieken. Wat vaak gebeurd is dat mensen na het opdoen van de technieken vol enthousiasme en geïnspireerd aan de slag gaan....om vervolgens na verloop van tijd te vervallen in oud gedrag. Weg beoogde resultaat. Volgens de schrijver van dit boek is er net een stap meer nodig dan alleen het kennen van de methodieken. Namelijk, inzicht hebben in de werking van de hersenen. Hij legt uit hoe veranderingen in onze hersenen kunnen beklijven. Zie het als het vervangen van een oud patroon door een nieuw, ofwel het oude programma ruimt u op en u zet er een nieuw voor in de plaats.

De methode die hij vervolgens bepleit is die van ‘self-talk’. Er zijn vijf relatief eenvoudige manieren om de methode toe te passen en die worden uitgebreid besproken. Veel voorbeelden passeren de revue en een aantal zijn dieper uitgewerkt. Bijvoorbeeld hoe u realiseert dat u stopt met roken of minder piekert. Later in het boek vindt u een checklist om te bekijken of uw ‘self-talk’ voldoet aan de eisen om het succesvol te laten zijn.

Opvallend is dat door het boek heen diverse zaken herhaald worden, weliswaar op andere wijze beschreven maar de kern is hetzelfde. Gaandeweg werd mij duidelijk dat daar de kracht van de methodiek op berust. Want hoe vaker u iets herhaalt, hoe groter de kans is dat er daadwerkelijk iets veranderd. Positieve manipulatie is door de schrijver in dit geval aardig toegepast.Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.