De grootste website voor zelfhulpboeken en -producten         
 
boeken waar je beter van wordt
Download gratis eboeken en
blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en ander nieuws. Klik hier.
  Home | Nieuw| | Video's| | Ontmoet de auteur / Events           
Uitgebreid zoeken
|  


Baking Soda (Arm en Hammer)
Doos van 24 pakjes à 454g

Auteur:


 46,80Levertijd: 1-3 werkdagen
attendeer een relatie

ISBN: 10033200011108
Uitvoering: Pak
Deel dit boek/product via:
 Email  Twitter  Facebook  Linkedin

Categorie: Baking Soda
Trefwoorden: Natriumbicarbonaat  bakpoeder  ontzuren  voeding    
Samenvatting & achtergrondinformatie

Baking Soda van Arm & Hammer is een puur en multifunctioneel product. Het is een natuurlijk mineraal, zonder aluminium en een ecologisch verantwoord alternatief voor veel duurdere producten. In het gebruik ervan zal Baking Soda het milieu niet schaden aangezien het biologisch afbreekbaar is en kan het daardoor ook worden gebruikt door mens en dier.
U kunt het gebruiken voor veel doeleinden: huishouden, koken, gezondheid en persoonlijke verzorging, hobby, tuin, huisdieren, leuke dingen voor de kinderen en meer!

Baking Soda wordt o.a. gebruikt als rijsmiddel (als onderdeel van bakpoeder, maar ook los van bakpoeder te gebruiken in allerlei bakproducten), zuurteregelaar, stabilisator en binnen de medische wereld als middel tegen overtollig maagzuur. Ook voor schoonmaken, deodoriseren (luchtjes neutraliseren), vlekken verwijderen, ontvetten, ontzuren en ontkalken is het geschikt.

Baking Soda is een minerale stof, onvet, ontzuurd en absorbeert

Baking Soda wordt onder andere gebruikt als rijsmiddel, een onderdeel van bakpoeder, maar ook los van bakpoeder te gebruiken in allerlei bakproducten, zuurteregelaar, stabilisator en binnen de medische wereld als middel tegen overtollig maagzuur. Ook voor schoonmaken, deodoriseren (luchtjes neutraliseren), vlekken verwijderen, ontvetten, ontzuren en ontkalken is het geschikt.

Baking Soda is een minerale stof met de chemische samenstelling NaHCO3 en is een verbinding tussen één deel natrium en twee delen waterstofcarbonaat of bicarbonaat. Het scheikundig element Na is in het Nederlands natrium (zout) maar wordt in het Engels sodium genoemd.
Baking Soda is een basisch zout. Het bi wil zeggen dat er twee maal zo veel carbonaat als natrium in de stof voorkomt.
In contact met een zuur, ontstaat er een chemische reactie waarbij CO2 en water aangemaakt wordt. Het ontstane koolzuurgas (CO2) zorgt dan voor de rijzing van het bakproduct. Ook bij verhitting van Baking Soda komt koolzuurgas vrij.

Baking Soda is een natuurlijke stof en wordt vaak verward met baking powder of bakpoeder. Bakpoeder wordt ook gebruikt in plaats van gist en Baking Soda is een ingrediënt van bakpoeder. Bakpoeder is stabiele stof als vervanging van gist en daarom beter regelbaar voor het laten rijzen van bakproducten.
Baking Soda is echter langer houdbaar en u kunt zelf bakpoeder maken van uw Baking Soda door citroenzuurpoeder en maïsmeel toe te voegen. Zie de pagina Baking Soda in de keuken voor het maken van eigen bakpoeder.
Ook wordt Baking Soda wel eens verward met gewone huishoudsoda. Maar was- of huishoudsoda (natriumcarbonaat) is bijtend en niet te gebruiken als Baking Soda!

Zorg dat baking soda na opening van de verpakking in een afgesloten bakje wordt bewaard, dan blijft deze zuiver en gaat het lang mee.

Baking Soda

Baking soda ontvet, ontzuurd, ontkalkt en absorbeert geurtjes, dus ook in het schoonmaken is baking soda onmisbaar. Tevens is het zeer milieuvriendelijk en goedkoop in de aanschaf.
In vooral Engeland en Amerika wordt dit product al bijna 200 jaar intensief gebruikt. In Nederland is het product nu ook in opmars. Door haar vele toepassingen vervangt baking soda een heel scala aan milieuvervuilende middelen. Kijk zelf op de diverse pagina’s van deze website voor de vele toepassingen van dit multifunctionele superproduct.

Synoniemen

Natriumbicarbonaat, natriumwaterstofcarbonaat, dubbel-koolzure soda, zuiveringszout, maagzout, bakzout, baksoda, bread soda, cooking soda, sodium bicarbonate, NaHCO3 en E500, Nahcoliet, sodium hydrogen carbonate, bicarbonate of soda, (sodium) bicarb and Nahcolite.

Herkomst

Het mineraal Nahcoliet (Nahcolite) is pure natriumbicarbonaat. Dit mineraal werd ontdekt in het begin van de 20e eeuw. In de 18e eeuw werd al natriumbicarbonaat gebruikt, maar dit werd chemisch vervaardigd met behulp van elektrolyse. Later is men weer overgestapt op een natuurlijke bron waarvan er een grote voorraad bestaat om duizenden jaren lang soda en Baking Soda te maken. Dit mineraal is genaamd trona.

Inwendig gebruik

Ook in het lichaam komt bicarbonaat voor. Deze wordt gemaakt in de alvleesklier, darmwand en nieren en zorgt voor een goede PH (zuurgraad) in het lichaam.
Natriumbicarbonaat is in kleine hoeveelheden veilig voor inwendig gebruik, mits de voorgeschreven hoeveelheden niet worden overschreden. Wanneer u echter de voorgeschreven hoeveelheden overschrijdt, verstoord het de inwendige elektrolytische balans en kunt u vervelende klachten krijgen als krampen en hartproblemen. Dit komt enerzijds door het natrium, ofwel zout. Te veel zout is niet goed voor de mens.
Anderzijds heeft een te hoge inname van bicarbonaat ook nadelige effecten. Ook al komt het van nature in ons lichaam voor. Teveel is nooit goed! Neem het natriumbicarbonaat overigens nooit in met grote hoeveelheden calcium (zoals in de vorm van bijvoorbeeld melk of supplementen) en ook niet direct na een maaltijd.
Wilt u baking soda inwendig gaan gebruiken voor gezondheidsproblemen, raadpleeg dan eerst uw huisarts.
Hartpatiënten en mensen met een laag kaliumgehalte, wordt afgeraden om baking soda inwendig te gaan gebruiken.

Bekijk het eerste hoofdstuk van het boek Natriumbicarbonaat.


Gratis nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle nieuwe uitgaven?
Wij betalen de verzendkosten
• orders boven € 20,- (incl. BTW)
• uitsluitend in NL
• (zie verder alg.voorw.)
Onze nieuwste uitgaven
Top 20 verkochte boeken
Boeken die je niet leest, helpen niet
•  Opmerkingen/vragen?
   laat het ons weten
•  Een eigen boek schrijven
   •  Media/Pers
•  Laatste & eerdere nieuwsbrieven
•  Partner worden
•  Zakelijk - Boekhandel
•  Alg. Voorwaarden
•  Privacy Policy
•  Disclaimer
•  Contact
•  Missie & Passie
   Powered by MostWorld
Disclaimer

De boeken en producten op Succesboeken.nl worden niet aangeboden voor diagnose, genezing, behandeling, vermindering of het voorkomen van welke ziekte of aandoening dan ook.
Wij bevelen de klanten en lezers ten sterkste aan om ongemakken, aandoeningen en/of ziekten te bespreken met een medisch bekwaam professional.