13 februari 2015 Nieuwsbrief wk1507  

   Beste Lezer,

Het vorige weekend stonden wij met een groot assortiment van onze boeken op de Ge­zond­heids­beurs te Utrecht. Leuk om een aantal klanten van onze uitgeverij en/of lezers van deze nieuwsbrief in levenden lijve te ontmoeten.
Het was wel een beurs die veel bezoekers in grote verwarring naar huis liet gaan. Je zou denken dat je daar alleen maar gezonde pro­duc­ten of diensten tegen zou komen, maar dat viel enorm tegen, vooral in stands, maar ook een spreker.
Bij een rondje over de beurs kwamen we diverse stands tegen die naar onze mening mede ver­ant­woordelijk zijn voor de ziekte-explosie waar we op dit moment wereldwijd inzitten. Bedrijven die ons laten geloven dat onverzadigd plantaardig vet gezond is en (dierlijk) verzadigd vet ont­zet­tend ongezond is, waar je ziek van wordt.
Maar sinds de invoering van deze quasi gezonde ideeën - de meeste na de tweede wereldoorlog on­der aanvoering van de voedingsindustrie - zien we een scherpe lijn omhoog qua ziektebeeld van de mensen: we zijn nog nooit zo ziek geweest als in deze tijd. We zullen de aandoeningen, ziekten etc. met de aantallen hier maar niet noemen.

Er stond bijvoorbeeld een stand waar men kaas verkocht die wettelijk niet eens kaas mag heten. Ze halen de dierlijke vetten eruit en stoppen er plantaardige vetten (o.a. raapzaadolie) en andere narigheden in: hoe kan je het verzinnen!
Zo ook kwamen we een stand tegen met over­heer­lij­ke chocolade. Op de vraag of die chocolade soms gezonder was dan een doorsnee chocolade
product, was het antwoord: “Nee hoor, we staan hier voor de handel.”
Ook de farmacie werd flink gespekt want de dames van de gratis cholesterolmetingen (ge­spon­sord door Unilever) stuurden menig be­zoe­ker naar de huisarts om statines te vragen omdat de cholesterolwaarde hoger dan 5,0 was.
Ook was Becel rijkelijk vertegenwoordigd bij mon­de van dr. Frank, die nog steeds met droge ogen vertelt dat Becel beter is dan roomboter. Daar­voor en daarna waren er sprekers als Ralph Moor­man, Gerrit Jan Groothedde, Jesse van der Velde en vele andere, die het publiek het te­gen­overgestelde vertelden: van gekunstelde vetten met kunstmatige roombotersmaak afblijven als je niet ziek wilt worden en vooral vetten als room­bo­ter en kokosvet gebruiken.
En als diezelfde toehoorders dan bij onze stand ble­ven stilstaan (we stonden naast de ruimte waar de sprekers optraden) kregen ze nog een keer het gezonde verhaal te horen: “Eet zoals je (over) grootouders aten: moddervet en puur na­tuur.”
Gelukkig zijn onze (over)grootouders gespaard ge­ble­ven van de grote verwarring die nu gaande is. Als je logisch nadenkt, aten onze grootouders zo slecht nog niet, hetgeen ook vele malen werd beaamd aan onze stand.
Ons advies: laat je niet verwarren, eet zoals je (over)grootouders aten!

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een goede gezondheid, een mooi, zonnig win­ter­week­end en mooie leer- en leesmomenten toe.

Met zijn boek de Makkelijke Moestuin wil Jelle voor eens en voor altijd een einde ma­ken aan al het in­ge­wik­kel­de gedoe rondom de moes­tuin. Dit boek bevat geweldige recepten voor als je vers, onbewerkt en niet gaar­ge­kookt voedsel wilt nuttigen. De soepen en taarten zijn onze favoriet. Ontdek de ver­ba­zing­wek­ken­de ge­zond­heids­voor­de­len van het vruchtvlees, de melk, het water en de olie / het vet van de kokosnoot. Eén op de drie kinderen lijdt aan angst en stress. Dat is nergens voor nodig! Ook jouw kind kan nu snel zelfvertrouwen krijgen en angst de baas worden.
In dit boek veel in­te­res­san­te en relevante in­for­ma­tie/weetjes (geen recepten) voor iedereen die actief met zijn of haar gezondheid aan de slag wil. Gooi al die malle lief­des­mis­ver­stan­den overboord en leer de wetten van een goede relatie. Samen honderd worden en het ook in bed leuk hebben. Ben je gestrest? Je bent niet de enige! Ben je bang en gespannen? Heb je last van hoofdpijn en buikpijn? Dat is nergens voor nodig! Een prachtig kinderboek! Dit boek is geschreven voor iedereen die meer wil weten over hoe stress werkt, hoe je er het beste mee om kan gaan en hoe je er vanaf kunt komen.
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button Ontmoet de auteur op onze site.
De Japanse Marie Kondo leert mensen hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. Een inspirerend boek. Tara Stiles heeft met haar nieuwste boek een super prachtige boodschap: stop met diëten en doe voortaan wat goed voor jou voelt! Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën: info@succesboeken.nl
Hoe vind je ware liefde en een partner die echt bij je past? En hoe kun je je kan­sen op blijvend geluk in een langdurige relatie ver­gro­ten? Dit boek biedt mil­ieu­vrien­de­lij­ke recepten voor ac­ti­vis­ten en we­reld­ver­be­te­raars, voor dromers en doe­ners, voor twijfelaars en sceptici. In Licht! heeft Hugh Fearn­ley-Whittingstall 170 sim­pe­le, goedkope en vooral ge­zon­de recepten ver­za­meld. De recepten zijn allemaal tarwe- en zuivelvrij. In Vol van liefde legt voe­dings­we­ten­schap­per Pauline Kerkhoff uit dat het onmogelijk is om ge­luk­ki­ger of gezonder te worden door jezelf dingen te ont­hou­den.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Dromen worden werkelijkheden voor hen
die sterk genoeg zijn om erin te geloven.

- Colin Wilson
Brits schrijver 1931-2013