product,
was het antwoord: “Nee hoor, we staan
hier voor de handel.”
Ook de farmacie werd flink gespekt want de dames
van de gratis cholesterolmetingen (gesponsord
door Unilever) stuurden menig bezoeker naar
de huisarts om statines te vragen omdat de cholesterolwaarde
hoger dan 5,0 was.
Ook was Becel rijkelijk vertegenwoordigd bij
monde van dr. Frank, die nog steeds met droge
ogen vertelt dat Becel beter is dan roomboter.
Daarvoor en daarna waren er sprekers als
Ralph Moorman,
Gerrit Jan Groothedde,
Jesse van der
Velde en vele andere, die het publiek het tegenovergestelde
vertelden: van gekunstelde vetten
met kunstmatige roombotersmaak afblijven als je
niet ziek wilt worden en vooral vetten als roomboter
en kokosvet gebruiken.
En als diezelfde toehoorders dan bij onze stand
bleven stilstaan (we stonden naast de ruimte waar
de sprekers optraden) kregen ze nog een keer het
gezonde verhaal te horen: “Eet zoals je (over)
grootouders aten: moddervet en puur natuur.”
Gelukkig zijn onze (over)grootouders gespaard
gebleven van de grote verwarring die nu gaande
is. Als je logisch nadenkt, aten onze grootouders
zo slecht nog niet, hetgeen ook vele malen werd
beaamd aan onze stand.
Ons advies: laat je niet verwarren, eet zoals je
(over)grootouders aten!
Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een goede
gezondheid, een mooi, zonnig winterweekend
en mooie leer- en leesmomenten toe.