19 januari 2018 Nieuwsbrief wk1803  

   Beste Lezer,

Het is vele malen onderzocht: in 21 dagen kun je een gewoonte aan- of afleren. ‘We’ zijn dit weekend 21 dagen ver in januari. En aangezien de meeste voornemens op ou­de­jaars­a­vond worden uitgesproken, is dit weekend voor velen het weekend van de waarheid.
Heb je de afgelopen weken nu meer tijd door­ge­bracht met je gezin of geliefde? Of kwam het er weer niet van?
Lukte het stoppen met roken? Of heb je er stiekem alweer een opgestoken? Welkom bij de club: ± 30% van de mensen rookt nog en de meeste willen er vanaf. Maar stoppen met roken heeft niets meer met het niet meer aansteken van een sigaret te maken, want de chemicaliën (vele tientallen) in een sigaret werken namelijk zeer verslavend en verijdelen je voornemen. Stoppen met roken is een mentale kwestie.
Hoeveel sportclubabonnementen zouden er al bestaan zonder dat de houder er gebruik van maakt?
En hoeveel mensen hadden zich voorgenomen het zwembandje te verliezen of zelfs meer?
Ook afvallen is geen kwestie van minder eten en meer bewegen of diëten. Afvallen begint niet fy­siek, maar in je hoofd, aldus Marina Schriek, de auteur van het boek Gefeliciteerd met je o­ver­ge­wicht.
Het klinkt zo simpel: vanaf nu ga ik iedere dag een half uur wandelen; vanaf nu ga ik stoppen met drinken; vanaf nu stop ik met snoepen, etc., etc.
Waarom lukken deze ogenschijnlijk simpele handelingen bij vele mensen niet?
Marina Schriek: “Het is niet de ‘hoe’, maar de ‘waarom’, die je doet slagen. Als je weet ‘waarom’ je iets wilt, is zelfs de ‘hoe’ niet eens meer belangrijk. Het is dus niet: ‘hoe’ moet ik afvallen, maar ‘waarom’ moet ik afvallen. Als je eenmaal je ‘waarom’ weet heb je 50% van de job geklaard.”

Het wordt een onstuimig weekend met winterse buien en harde windstoten; een mooie ge­le­gen­heid om de tijd te nemen om bij het genot van een glaasje wijn (er is niets mis aan incidenteel een glaasje wijn; het is pas mis als je er niet meer vanaf kan blijven) jezelf af te vragen: waar­om wil ik gezonder gaan leven? Waarom wil ik meer tijd met het gezin of vrienden door­bren­gen? Waarom, waarom, waarom? En als je je ‘waarom’ weet (meteen opschrijven, mocht je het vergeten), dan is de ‘hoe’ een ‘piece of cake’.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi, zonnig winter­week­end en mooie leer- en lees­mo­men­ten toe.

Gefeliciteerd met je overgewicht Marina Schriek neemt ons in het boek mee op een fy­sie­ke, maar bovenal men­ta­le ontdekkingstocht.
Een van de tips van Ma­ri­na: “Als je je dik kunt voelen, terwijl je slank bent, kun je je ook slank voelen, als je dik bent. Begin je af­slank­pro­ces met het gevoel dat je slank bent. Ja, je leest het goed. Begin ermee je slank te voelen.”
Een geweldig boek met een verhelderende kijk op ge­zond­heid. Voor velen heb­ben Ma­ri­na’s adviezen blijvend ge­werkt!
Goesting in gezondheid De Voedingswijzer
Goesting in gezondheid bevat tal van weetjes, tips, voedingsadviezen én meer dan 40 heerlijke, ge­mak­ke­lij­ke recepten geschikt voor het hele gezin. Juglen Zwaan, heeft het meest complete boek over voeding en alles wat daar­mee te maken heeft ge­schre­ven. Deze ‘Voedings-bijbel’ is onmisbaar.
Medical Medium Life Changing Foods - Ned. Editie Het grote co-ouder doeboek Mam gaat niet aan de chemo Het Bulletproof voedingsplan
Je krijgt een aantal krach­ti­ge hulp­mid­de­len aan­ge­reikt voor het genezen van je e­ven­tu­e­le ziekte en voor het veilig en gezond hou­den van jezelf. Elk jaar krijgen ongeveer 70.000 thuiswonende kin­de­ren van hun ouders te horen dat ze gaan schei­den. Doe wat het beste is voor je kinderen, roept het boek op. In dit boek worden tien­tal­len andere behandelwijzen voor kanker beschreven dan de standaard che­mo­the­ra­pie, bestraling en/of o­pe­ra­tie. Het Bulletproof-voe­dings­plan gaat niet alleen om afvallen en je goed voelen. Het is een manier om je lichaam en geest van bin­nen­uit gezond en krachtig te maken.
Gewoon gezond Negativiteit mania Hoe word je ALLES? Boek op verzoek
Dit boek bevat geen ver­ma­ge­rings­di­eet. Ook geen ont­gif­tings­kuur. Dit boek is wél een gids voor een gezonde levensstijl, op jouw lijf ge­schre­ven. Onze samenleving is door­drenkt van ne­ga­ti­vis­me: de media brengen vooral slecht nieuws, het on­der­wijs­sys­teem is ge­richt op het ver­mij­den van on­vol­doen­des, e.d. In dit boek schetst de au­teur een praktisch kader voor het bouwen van een leven rond al je passies en interesses. Hoe word je ALLES? maakt je sterk. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën: info@succesboeken.nl
De kunst van goed leven De heelkamers Hoe word ik de beste minnaar van de wereld? Kintsukuroi
Dobelli biedt een toolkit met spelregels en ge­drags­ver­an­de­rin­gen die ons slim­mer ma­ken en in staat stel­len be­te­re beslissingen te ne­men. Dit boek zal de lezer mee­ne­men in persoonlijke ver­ha­len van hen die ons voor­gin­gen in de ‘dood’ en die hun er­va­rin­gen met ons willen delen. Hoe jouw situatie ook is of hoe ver je ook verdwaald lijkt, er ligt altijd een pad van liefde voor jou. Dit boekt helpt je om dit pad duidelijk te zien. Hoe kan je kintsukuroi in je dagelijks leven toepassen? Lees, leer en lijm te­gen­sla­gen met een gouden randje!

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Er verandert niets, zolang wij niet veranderen.
- Angelika Hoefler
Duits psychologe 1968-2007