23 februari 2018 Nieuwsbrief wk1808  

   Beste Lezer,

Bij heel veel mensen staat de thermostaat te laag. We bedoelen hier niet de thermostaat in huis ... of toch wel? We hebben het over de ther­mos­taat in eenieders lichamelijke huis: de schildklier. Terwijl je de thermostaat in huis bewust hoger of lager zet, De trage schildklierwerking heb je de verlaging van de thermostaat in je lichaam niet bewust lager gezet, maar zijn er andere oorzaken.
Miljoenen mensen in Nederland en België (en wereldwijd) heb­ben een te trage ther­mos­taat oftewel schildklier, terwijl vele dat niet eens weten en ondertussen een verkeerde diagnose hebben gekregen met verkeerde medicijnen.
Dr. Broda Barnes in Amerika heeft zich in zijn dokterspraktijk vele decennia verdiept in deze problematiek en is dé specialist geworden op het gebied van hypothyreoïdie, een mooi medisch woord voor een trage schildklierwerking. Omdat hij zich enorm verdiepte in deze aandoening kwam hij zo veel interessante zaken tegen dat hij dat vastgelegd heeft in een boek, dat wereldwijd een meesterstuk is geworden. De meeste boeken die hierna volgden bevatten veel informatie uit dit meesterwerk.
Waar dr. Barnes ook achter kwam is dat zijn collega’s weinig tot niets wisten over een te trage schildklier en daardoor continu de verkeerde diagnoses stelden met grote gevolgen van dien en heel veel onnodig lijden.

De reden waarom wij dit ‘oude’ boek hier nog eens aanhalen, is omdat iedere keer als wij dit tijdloze meesterwerk ter hand nemen er nog steeds bakken met kwartjes vallen.
Waarom zou je als je lichamelijke problemen hebt vele specialisten aflopen, terwijl je medicijnkastje steeds voller wordt na ieder bezoek aan een nieuwe specialist en iedere specialist slaat het orgaantje dat bijna alles in je lichaam regelt, over?
Men schat dat meer dan 50% van de mensen een probleem met de schildklier heeft (in Barnes’ zijn tijd - vorige eeuw - schatte hij al 30-40%). Het is een epidemie aan het worden.

Dr. Barnes beschrijft o.a. in zijn boek waardoor dat komt, en hij begint je te leren hoe je thuis - zonder dat je dat een cent kost - een eenvoudige test kan doen (die bijna iedere dokter overslaat), om erachter te komen of de schildklier wel of niet de ‘dader’ is van je klachten.
Lees vast het 1e hoofdstuk op onze website.
Het is een absoluut topboek en iedereen zou de basiskennis uit dit boek tot zich moeten nemen.
Maar de tijd staat niet stil en er komt ook een nieuwe generatie aan, die veelal staand op de schouders van dr. Barnes, nog dieper en verder gaat met nieuwe informatie. Het is zo een belangrijk onderwerp dat we dit jaar nog met twee andere boeken over de schild­klier­pro­ble­ma­tiek komen.

Daarnaast willen we laten weten dat er op zaterdagmiddag 10 maart a.s. een lezing georganiseerd wordt in Utrecht door de Ver­eni­ging van Gebruikers van Natuurlijk Schild­klier­hor­moon (VGNS) met fantastische sprekers en je hoeft niets te betalen. Meld je hier aan. Wij zijn er ook!

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi, zonnig winter­week­end en mooie leer- en lees­mo­men­ten toe.

De Trage schildklierwerking “Het is de schildklier, die aan de voorkant van de keel ligt, onder de a­dams­ap­pel en net boven het borst­been, die de mate waarin het lichaam zuur­stof verbruikt regelt, als­ook de mate waarin ver­schil­len­de organen functioneren en de snelheid waarmee het li­chaam voedsel verwerkt.
Eigenlijk functioneert de schild­klier via zijn hor­mo­na­le af­schei­din­gen als een soort thermostaat”, aldus dr. Broda Barnes.
Een boek om heel veel van te leren: een tijdloos mees­ter­werk.
De moestuin De Voedingswijzer
Zelf groente verbouwen is volkomen milieu- en dier­vrien­de­lijk en het kan ge­woon in je eigen tuin of op je balkon: een stressvrije bezigheid. Juglen Zwaan, heeft het meest complete boek over voeding en alles wat daar­mee te maken heeft ge­schre­ven. Deze ‘Voedings-bijbel’ is onmisbaar.
Vergeten groenten Jij bent de placebo Het juiste moment Diabetes zonder problemen
Wie dit boek leest, begrijpt meteen waarom vergeten groenten steeds vaker op de menukaart van goede restaurants staan. Jij bent de placebo com­bi­neert de nieuwste research in neu­ro­we­ten­schap, bio­lo­gie, psychologie, hypnose, ge­con­di­tio­neerd gedrag en kwan­tum­fy­si­ca. Wat is het ideale moment om je baan op te zeggen, een carrièreswitch te overwegen of te gaan trouwen? Wat is goede timing? Boordevol praktische aan­be­ve­lin­gen die jou en je naas­ten gaan helpen om via de kracht van je me­ta­bo­lis­me diabetes onder controle te houden.
Zes seizoenen Geloof in jezelf Creative flow Boek op verzoek
Joshua: “Toen ik het hele proces meemaakte van hoe een klein zaadje zich ont­wik­kelt tot een voed­za­me en ver­ruk­ke­lij­ke plant, veranderde dat mijn leven.” Wil je aan jezelf werken en onderzoeken waarom en waardoor je tegen be­per­ken­de overtuigingen aanloopt? Zit je altijd in je hoofd? Ren je van de ene taak naar de andere? Ben je non-stop aan het plannen en heb je geen moment voor jezelf? Lees dan dit boek. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën: info@succesboeken.nl
Goed genoeg De ziel kent geen leeftijd Zo verbeter je je seksleven Zo haal je meer uit je brein
Laat je inspireren door ie­mand die ooit depressief, verslaafd en bang was, en het allemaal achter zich heeft gelaten. Een positief boek in een tijd waarin ouder worden vaker als straf wordt ge­pre­sen­teerd dan als iets waardevols! In Zo verbeter je je seks­le­ven gaat dokter Kevin Leman uitvoerig in op de verschillen tussen mannen en vrouwen. In dit boek geeft neu­ro­psy­chia­ter Compernolle je een brood­no­di­ge snelcursus in beter breinbeheer. Vijf brein­boei­en en vijf brein­boei­bre­kers: meer heb je niet nodig.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Mensen struikelen niet over bergen, alleen over molshopen.
- Confucius
Chinees filosoof 551 v.C. - 479 v.C.