9 maart 2018 Nieuwsbrief wk1810  

   Beste Lezer,

Als we de verhalen over verzadigd vet op het internet moeten geloven zouden complete be­vol­kings­groe­pen moeten zijn uitgestorven. De be­vol­king in de Filippijnen zou gedecimeerd moeten zijn, Japan zou ook aardig uitgedund moeten zijn, Indonesië zou de uitdunning ook niet Het kokosolie wonder hebben kunnen overleven en de meeste prachtige eilanden in de Grote Oceaan, met hun hagelwitte stranden en schuine palmbomen, zouden er nu verlaten bij moeten liggen.
In deze landen, eilanden en gebieden gebruikt de bevolking namelijk al van generatie op generatie de kokosnoot in al zijn vormen, inclusief het vet en/of de olie die uit de kokosnoot wordt geperst en exporteert dat naar vele andere delen van de wereld.
(Kokosvet of kokosolie is hetzelfde: het is een wit vet als het onder de ± 25° is en het zou een heldere, doorzichtige olie moeten zijn - dat ligt aan de kwaliteit - als het boven de 25° is.)

Het grote probleem
Vetten en oliën van zaden of vruchten van planten worden voor vele doeleinden gebruikt; denk aan de industriële toepassingen, maar denk ook aan de cosmetica-industrie en wat we in de keuken gebruiken.
Het schijnt zelfs dat ons lichaam deels uit vetten bestaat en deze nodig heeft, maar het grote probleem is dat het vet uit de kokosnoot het meest verzadigde vet ter wereld is en dat schijnt niet goed te zijn voor je cholesterolniveau, want als dat te hoog is overlijden we aan hart- en vaatziekten - althans volgens een aantal we­ten­schap­pers uit de vorige eeuw.
Om die reden zouden complete be­vol­kings­groe­pen in voornamelijk het oosten van de wereld uitgedund moeten zijn. Maar ook hier in Nederland en België hadden er veel minder mensen moeten rondlopen - want onze opa’s en oma’s of nog een generatie terug als je heel jong bent - aten ook heel veel verzadigd vet - denk aan roomboter, reuzel, ossenwit, e.d.
Of zouden die wetenschappers van vlak na de 2de Wereldoorlog er faliekant naast hebben gezeten en wellicht andere belangen hebben gediend?
Het bijzondere is dat miljoenen mensen - tot op de dag van vandaag - nog steeds die we­ten­schap­pers van toen geloven en, maar dat terzijde, de hart- en vaatziekten sinds de af­ge­lo­pen 70 jaar nog steeds niet zijn afgenomen, maar zelfs zijn toegenomen.
De reden waarom miljoenen goedgelovige men­sen die misleidende informatie van toen nog steeds geloven is omdat allerlei o­ver­heids­in­stan­ties meer belangen hebben bij de economie - want die moet toch ieder jaar een paar procent groeien - dan bij de gezondheid van de individuele burger.

Gelukkig zijn er de afgelopen decennia ook mensen geweest die die misleidende informatie sneller doorhadden dan de meeste overheden en zich verdiept hebben in de materie.
Een van die mensen is dokter en auteur Bruce Fife. Hij bestudeert al 35 jaar het fenomeen kokosvet, is al tientallen keren in de Filippijnen en andere gebieden geweest en heeft vele boeken geschreven over kokosvet.
Is het niet een geweldige gedachte dat je iemands 35-jarige kennis, in tijd en geld, voor een paar tientjes tot je kan nemen? Om te achterhalen wat het verschil is tussen al de verschillende ‘ko­kos­o­lie­boe­ken’ kan je op onze website de inhoudsopgave en het 1ste hoofdstuk van ieder boek lezen.
En realiseer je dat het 35 jaar geleden helemaal absurd was om te zeggen dat kokosvet het beste vet ter wereld was voor je gezondheid - er kwamen namelijk in al die gebieden waar al ge­ne­ra­ties het kokosvet gebruiken nihil hart­aan­val­len voor.
Tegenwoordig kan je overal kokosvet kopen: koop wel het kokosvet in glazen potten (geen plastic emmers), niet ontgeurd (dat is chemisch bewerkt) en van de hoogste kwaliteit (extra vierge).

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi, zonnig voor­jaars­week­end en mooie leer- en lees­mo­men­ten toe.

Het kokosolie wonder Dr. Bruce Fife legt in dit basisboek over kokosolie en alles wat daarmee te maken heeft, volledig uit wat ko­kos­o­lie is, hoe het gemaakt wordt, waarom be­vol­kings­groe­pen het al eeuwen ge­brui­ken; een lijst van 2 pa­gi­na’s met ziekten en aan­doe­nin­gen waarbij kokosvet kan helpen, waar­om het zeer ver­stan­dig en gezond is om ko­kos­vet te eten; hoe kokosvet kan helpen met huid­pro­ble­men, etc., etc.
Een compleet basisboek om je gezondheid te op­ti­ma­li­se­ren.
Een echte aanrader.
Dit is niet het leven dat ik heb besteld De Trage schildklierwerking
Als het leven niet meteen geeft wat mensen ver­wach­ten, zijn de onvrede en a­gres­sie compleet. Leer om geduld te hebben en anders te reageren. De auteurs vertellen wat de schildklier is, hoe die werkt, welke problemen een ver­stoor­de werking ervan in de hand kan werken en hoe die problemen op te lossen.
The Plant Pharmacy Jij bent de placebo Shinrin-Yoku Maak goud van je leven
The Plant Pharmacy zit boor­de­vol informatie over de voordelen van planten en bevat meer dan 40 vegan recepten. Jij bent de placebo com­bi­neert de nieuwste research in neu­ro­we­ten­schap, bio­lo­gie, psychologie, hypnose, ge­con­di­tio­neerd gedrag en kwan­tum­fy­si­ca. Door shinrin-yoku maak je op allerlei manieren weer verbinding met de natuur. Profiteer optimaal van deze natuurtherapie. Dit boek is zo openhartig, toegankelijk en met humor uitgewerkt dat het met kop en schouder boven de andere boeken over dit onderwerp uitsteekt.
Jij kan zijn wie je bent Awkward Een pleidooi voor verveling Boek op verzoek
Al te weinig staan we stil bij hoe we ons geluk zelf voor de voeten lopen. Dit vlot leesbare boek brengt je dichter bij jouw essentie, bij de mens die jij wilt zijn. Wat als je aan chronische sociale onhandigheid lijdt? Ty Tashiro beschrijft hoe je dankzij die eigenschappen juist buitengewone prestaties kunt leveren. Zomorodi ging met velen de uitdaging aan hun te­le­foon­ge­bruik drastisch te ver­min­de­ren, zodat ze door een gezonde dosis verveling weer creatiever zouden worden. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën: info@succesboeken.nl
Stop met snurken Power bites Kiemgroenten zelf kweken De mens, een handleiding
In Stop met snurken be­schrijft Mike Dilkes, KNO-arts in Londen, waardoor snurken komt en waarom je er iets aan moet doen. Christine Bailey is ge­di­plo­meerd voe­dings­kun­di­ge, chef-kok en te­le­vi­sie­pre­sen­ta­tor. Ze schreef meer dan dertien kookboeken met recepten voor gezonde voeding. In dit handige boek vind je alle informatie over kiem­groen­ten om meteen aan de slag te gaan en wat je allemaal nodig hebt. Een fascinerend, intrigerend en informatief boek over hoe wij als mensen in elkaar steken, geschreven door een comédienne, maar zeer serieus.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

De toekomst behoort aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen.
- Eleanor Roosevelt
Amerikaans "First Lady" en columniste 1884-1962