11 mei 2018 Nieuwsbrief wk1819  

   Beste Lezer,

Afgelopen week verscheen er een opmerkelijk bericht, verspreid door de NOS. In het geval het bericht van de NOS-site wordt afgehaald, wordt het hier integraal geplaatst. Het had de titel:
Jongen in VS ontwaakt nadat ouders besloten zijn organen te doneren
Een dag later is de titel veranderd in (met een aangevuld commentaar van de Nederlandse Trans­plan­ta­tie Stichting):
Hersendood maar toch ontwaakt? ‘On­mo­ge­lijk’
De 13-jarige Trenton McKinley is net op tijd weer bij bewustzijn gekomen. De jongen uit Alabama raakte na een auto-ongeluk zwaargewond. Hij balanceerde op het randje van de dood en was dagenlang bewusteloos. Zijn ouders hadden de hoop al opgegeven en de formulieren voor orgaandonatie ingevuld, maar toen werd Trenton wakker.

“Het is een wonder”, zegt moeder Jennifer Reindl tegen Amerikaanse media. Ze vertelt dat haar zoon inmiddels weer van alles kan, wat ze vlak na het ongeluk nooit had durven hopen. “Van geen hersenactiviteit tot nu weer lezen, praten en rekenen.”
Twee maanden geleden sloeg Trenton met zijn strandbuggy over de kop. “Ik raakte het beton en het voertuig kwam op mijn hoofd terecht”, zegt hij nu. “Daarna herinner ik me niets meer.”

Vijf kinderen redden
De jongen uit de stad Mobile liep een zware schedelbreuk op. Zijn ouders kregen te horen dat hij nooit meer de oude zou worden. Een verzorger in het ziekenhuis zei dat ze met Trentons organen vijf kinderen konden redden.
“We zeiden ja”, zegt Jennifer. “Dat zou er ook voor zorgen dat ze Trenton in leven zouden houden om zijn organen klaar te maken voor donatie.” De dag voordat de artsen de stekker eruit zouden trekken, vertoonde haar zoon weer een teken van leven. Sindsdien is zijn toestand met stapjes voor­uit­ge­gaan.
Trenton is inmiddels weer thuis, maar hij heeft nog veel pijn en is 25 kilo afgevallen. Het is nog altijd de vraag in hoeverre hij zal herstellen. De jongen moet nog zeker een hersenoperatie ondergaan. Zijn ouders zijn een crowdfundactie begonnen voor de medische kosten.
Klik hier voor de originele Amerikaanse bron.
Een dag na plaatsing op de NOS-site haast de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) te vermelden dat het allemaal niet klopt en in Nederland is dit nog nooit voorgekomen.
“Als iemand echt hersendood is, is er geen enkele kans dat diegene nog wakker wordt”, zegt de NTS. Maar wat als nu de giga geavanceerde apparatuur toch nog niet zo geavanceerd is? ‘We’ weten nog zo bitter weinig van de werking van de hersenen.
En het is overigens wel degelijk in Nederland voorgekomen: lees het boek van Ger Lodewick.
“De hele procedure is in Nederland in de wet vastgelegd in het her­sen­dood­pro­to­col. Als blijkt dat iemand, bijvoorbeeld na een ernstig ongeluk niet meer te redden is, kunnen artsen vaststellen dat er geen kans meer is op genezing. Op dat punt mogen ze niet meer verder behandelen”, gaat de NTS verder.
Wederom, ook een team artsen kan ernaast zitten. Daarnaast hapert het al bij de wet hersendoodprotocol in het eerste artikel 1:1, waarin de definitie wordt gesteld: het volledig en onherstelbaar verlies van de functies van de hersenen.
Het blijkt wereldwijd dat de artsen en apparatuur er volledig naast kunnen zitten en hersendood verklaarde mensen toch weer bij kunnen komen.
Daarnaast zijn er legio specialisten, professoren, chirurgen, artsen, noem maar op, die o.a. zeggen dat hersendood niet dood is, maar een verzonnen term in de zestiger jaren in de USA om artsen te beschermen tegen claims.
Lees het boek van Ger Lodewick als je volledig geïnformeerd wilt zijn.

Tekenen voor een referendum aub
De a.s. nieuwe wet orgaandonatie (in beide Kamers aangenomen met 1 stem verschil) behoeft een volks­raad­ple­ging. Er zijn vele redenen waarom je dit re­fe­ren­dum zou ‘moeten’ tekenen, o.a. om wellicht de referenda te behouden, of als je vindt dat hersendood geen dood is, of omdat je vindt dat de overheid geen eigenaar van je lichaam mag zijn, of ... vul maar in. Teken hier aub. Er moeten zo snel mogelijk 300.000 handtekeningen komen.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi voorjaarsweekend, alle gezondheid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Wat je over Orgaandonatie zou moeten weten Dit fantastische boek, met een openhartig en indringend voorwoord van de bekende cardioloog Pim van Lommel (auteur van de bestseller Eindeloos bewustzijn), is bedoeld als informatiebron. Al is een plakje nog zo dun, het heeft altijd twee kanten.
Kies zelf met gebruikmaking van alle mogelijke informatie die je ter beschikking staat en laat je niet misleiden door goed geoliede marketingcampagnes.
Het Hashimoto protocol In dit boek vind je o.a.:
Een uitgebreid protocol, waarmee je je schildklier zelf enorm kunt verbeteren.
Informatie over de verschillende soorten schildkliermedicijnen. Hoe kies je de juiste?
Een duidelijk actieplan om met succes een infectie en de oorzaak ervan vast te stellen en te verwijderen.
Een aanpak die niet berust op farmaceutische middelen, maar een oplossing die is opgebouwd rond behandelingen uit de natuurgeneeskunde.
De kracht van Transcendente Meditatie Think & Grow Rich Aktieboek Slaap Een kleine meditatiegids
Bob Roth is een ware kenner van Transcendente Meditatie en een gerespecteerde leraar in de techniek. Vele mensen zijn al fan, waaronder Oprah Winfrey. De originele editie van Na­po­leon Hills klassieke Think & Grow Rich, plus een ac­tie­hand­lei­ding waarin je wordt uitgelegd hoe je de adviezen direct kunt toe­pas­sen. In Slaap legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn. Dit boek is een eyeopener. In Een kleine meditatiegids worden enkele basispunten van meditatie zo helder en scherp mogelijk neergezet. Het is een prachtige handleiding.
Core light healing Het nieuwe borstvoedingboek Forever young Boek op verzoek
Brennan is een van de meest invloedrijke healers van de 21ste eeuw. In haar nieuwste boek zet ze haar werk voort met grens­ver­leg­gen­de en nieuwe informatie. De auteurs, beide lactatiekundigen, laten je zien wat je kunt doen om de werkelijke behoeften van je kind te ontdekken en daar naar te handelen. Happiness coach Martine Prenen geeft in haar nieuwe boek de handvatten voor een lichaam en geest in balans en toont hoe je vitaler wordt dan ooit tevoren! Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
De roep van de hooggevoelige vrouw Jouw menopauzeplan Van het padje Veggie in 30 minuten
Met dit boek wil ik het mogelijk maken om de Vrouwenkracht Methode bereikbaar te maken voor iedere hooggevoelige vrouw. Menopauze-expert en -consulente Leen Steyaert vertaalt de inzichten die ze in haar praktijk opdoet in zes plannen met vra­gen­lijs­ten, aan­be­ve­lin­gen en concrete tips. In dit boek verzamelt tv-presentatrice Annemiek Schrijver (KRONCRV) haar verhalen, als een weg die steeds weer anders loopt dan gedacht, vol verrassingen. Dit is een heerlijk boek voor iedereen die graag wat meer groente en minder vlees of misschien helemaal geen vlees wil eten.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

De overheid is niet de oplossing voor onze problemen;
de overheid is zelf het probleem.

- Ronald Reagan
Amerikaans acteur, staatsman en president (40e) 1911-2004