27 juli 2018 Nieuwsbrief wk1830  

   Beste Lezer,

Wij kwamen een bijzonder boek tegen van een bijzondere man met een bijzondere kijk op voeding. In De Plantparadox onthult dr. Steven Gundry, een vooraanstaand cardioloog en hart­chi­rurg, dat gluten alleen maar een variant is van een veel voorkomendDe plantparadox en zeer toxisch plantaardig eiwit, lectine geheten.
Lectines zitten niet alleen in granen zoals tarwe, maar ook in ‘glutenvrije’ voeding die door de meeste mensen als gezond wordt beschouwd.
Denk aan noten, peulvruchten, zuivel en vele soorten groente en fruit. Deze eiwitten in de zaden, granen, schillen en bladeren van planten be­scher­men de plant tegen roofdieren; dus ook tegen de mens. Als je ze eet, ontketenen ze een soort chemische oorlog in je lichaam, met ontstekingsreacties als gevolg, die kunnen leiden tot gewichtstoename en ernstige gezondheidsproblemen.

In zijn klinieken heeft dr. Gundry al tienduizenden patiënten met auto-immuunziekten, diabetes, lek­ken­de darmen, hartaandoeningen en neu­ro­de­ge­ne­ra­tie­ve ziekten succesvol behandeld. Daarvoor gebruikt hij een protocol dat de cellen ontgift, de darmen repareert en het lichaam voedt.
In De Plantparadox deelt hij zijn klinisch bewezen programma, dat geschikt is voor zowel vleeseters als vegetariërs en veganisten.
Lectines zijn overal, dat is een simpel feit. Ge­luk­kig geeft dr. Gundry eenvoudige hacks die je gemakkelijk kunt toepassen om ze uit de weg te gaan.
Aan de hand van een lijst van lectine bevattende voeding en alternatieven, een stapsgewijze de­tox, een voedingsplan en heerlijke lectinevrije recepten, laat hij zien welke verborgen gevaren zich in je voeding verstoppen en hoe je op een heel andere manier echt gezond kunt eten.
Dr. Steven R. Gundry is directeur van het International Heart and Lung Institute in Palm Springs in Californië. Ook is hij oprichter en directeur van het Center for Restorative Medicine in Palm Springs en Santa Barbara.
Na een carrière als gerenommeerd chirurg en hoofd van de afdeling thoraxchirurgie aan de Loma Linda University, richt hij nu zijn aandacht op de genezing van moderne ziekten via ver­an­de­rin­gen van het eetpatroon.

Een paar linken naar non-boek producten:
soms komen we prachtige producten tegen, vaak al vele tientallen jaren oud, die je gezondheid kunnen ondersteunen:
Ozonmate®, slechts 2 ingrediënten
FAQ Ozonmate®
ProgesterAll®, een menopauzale crème
Keltisch zeezout, slechts 1 ingrediënt
Kokosvet, slechts 1 ingrediënt

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi zomers weekend, alle gezondheid en mooie leer- en leesmomenten toe.

De plantparadox
De Plantparadox laat op geraffineerde wijze zien hoe planten zichzelf verdedigen door te voorkomen dat ze worden opgegeten door mensen, en hoe het eten van de verkeerde planten op de verkeerde tijden onze gezondheid enorme schade toebrengt. Een eyeopener. Van gluten, het eiwit dat ontstekingen kan veroorzaken, hebben de meeste mensen wel gehoord. Een glutenvrij dieet is dan het advies, maar is het ook de oplossing?
Vet als brandstof Een citaat uit het boek: “Avocatin B, vet dat in avocado’s voorkomt, blijkt acute myeloïde leukemie te bestrijden, een zeer zeldzame en dodelijke vorm van kanker. Het avocadovet slaagde erin om de leukemiestamcellen te vernietigen, terwijl gezonde cellen on­be­scha­digd bleven. Avocado’s zijn ook rijk aan kan­ker­be­strij­den­de carotenoïden, die vooral voorkomen in het donkergroene gedeelte van het vruchtvlees dat het dichtst bij de schil zit.”
Een topboek!
Het leven waarvoor je geboren bent De waarheid over kanker Het Hashimoto protocol Nieuwe autoriteit voor ouders
Millmans adviezen zijn door en door praktisch en gebaseerd op gezond verstand en modern psychologisch inzicht. Recensie in AD. Dit boek beschrijft de ge­schie­de­nis van het ont­staan van de huidige kan­ker­be­han­del­wij­zen, waar­om ze helaas niet goed werken en wat wel werkt. Een aanpak die niet be­rust op farmaceutische mid­de­len, maar een op­los­sing die is op­ge­bouwd rond be­han­de­lin­gen uit de na­tuur­ge­nees­kun­de. In Nieuwe autoriteit voor ouders biedt Haim Omer een eenvoudig, maar krachtig opvoedmodel gebaseerd op veilige verbinding.
Rock Your Body Van spanning naar ontspanning Snel en simpel Boek op verzoek
Of je nu graag strakker in je vel wilt zitten, beter voor jezelf wilt zorgen, meer plantaardig wilt gaan eten of meer wilt bewegen: dit boek gaat je erbij helpen. Dit boek helpt je om tot gezonde grenzen, per­soon­lij­ke effectiviteit, meer rust, ruimte, e­ner­gie en ontspanning te komen. 100 vega(n) recepten met alledaagse ingrediënten. Met tips voor vervangende ingrediënten om de ge­rech­ten in een handomdraai veganistisch en/of glutenvrij te maken. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Avonturen in het leven na de dood Leef met moed, kracht en vastberadenheid Ik wil (niet) wel vliegen Vega hapjes easy
William Buhlman onderwijst en geeft over de hele wereld lezingen over bui­ten­lich­ame­lij­ke ervaringen en spirituele bekrachtiging. In dit empowerende boek, geschreven in een toegankelijke stijl, legt Katja uit hoe je overstapt op de eenvoudige lifestyle van de Finnen. De auteurs leggen op een toegankelijke en heldere manier uit wat vliegen precies inhoudt, maar ook wat angst is en hoe je die de baas kunt worden. In Vega hapjes easy zie je op de linkerpagina de (weinige!) ingrediënten afgebeeld en op de rechterpagina het supereenvoudige en lekkere eindresultaat.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Niets in de natuur is toeval ...
Iets lijkt alleen maar toeval door ons gebrek aan kennis.

- Baruch de Spinoza
Nederlands filosoof, wiskundige, politiek denker 1632-1677