3 augustus 2018 Nieuwsbrief wk1831  

   Beste Lezer,

Afgelopen week hebben we van een collega-uitgever een boek gepromoot dat nogal wat tegenstrijdige e-mailberichten opleverde.
Zowel lovende berichten als berichten waarom we een boek aanbevelen dat tegenstrijdig is met andere boeken die we zelf uitgeven.
Het betrof het boek van dr. Gundry, dat - in 1 zin - gaat over het feit dat er in vele voe­dings­mid­de­len, o.a. granen, maar ook groen­ten en fruit, een eiwit zit, genaamd lectine, dat o.a. tot ge­wichts­toe­na­me en gezondheidsproblemen kan leiden.
Dit schoot bij diverse lezers verkeerd, want groen­ten en fruit zijn toch gezond? En hoe kan je dan zeggen dat je die niet meer moet eten?
Dat laatste heeft niemand ooit gezegd, inclusief dr. Gundry; hij beschrijft in het boek hoe je de lectines kan omzeilen en toch groenten en fruit kan eten.
(Het boek is al in de herdruk: 2-3 weken geduld).
Zo zijn er ook andere auteurs, artsen, die be­we­ren dat fruit niet in overvloed gegeten moet wor­den en en dat je het liefst fruit moet eten waar de minste koolhydraten in zitten.
Een andere stroming in opkomst is de fruitarian beweging. Een gedachtegoed dat onze voor­ou­ders voor 99% op fruit leefden (wat er in het sei­zoen voorhanden was) en niet met speren achter beesten aan het rennen waren.
Vertel dit laatste niet aan de miljoenen mensen die het ketogene voedingspatroon aanhangen, dat overigens waanzinnige resultaten oplevert voor mensen met epileptische aanvallen, de ziekte van Alzheimer en andere degeneratieve welvaartsziekten.

We hebben ons ooit laten vertellen dat er drie onderwerpen zijn waar mensen alles vanaf denken te weten: seks, geld en voe­ding ...
In de praktijk blijkt de kennis van alle drie de onderwerpen behoorlijk tegen te vallen. We heb­ben ons in deze nieuwsbrief uitsluitend beperkt tot de twee laatste onderwerpen: geld en voeding.
Waarom zijn er zo veel tegenstrijdige meningen, die soms ontaarden in het belachelijk maken en respectloos behandelen van anderen; denk aan de vele reguliere artsen (de goede nagelaten) die alles dat niet regulier is en niet in hun straatje past onmiddellijk als kwakzalverij bestempelen ... terwijl de meeste ‘kwakzalverij’ een aantal decennia geleden de standaard behandelwijze in de meeste ziekenhuizen was.
Een van de redenen waarom er zo veel meningen
zijn over dit soort onderwerpen zijn de financiële belangen. Helaas is onze gezondheid on­der­ge­schikt aan economische groei en banen; het resultaat is dat de supermarkten voor 95% vol liggen met chemisch bewerkte producten (niet meer voeding te noemen, want de voedingswaarde ontbreekt bij de meeste supermarktproducten) en de farmacie hoogtij viert, gezien de welvaartsziekten die we krijgen door het eten van die waardeloze voeding.
Een andere reden is de marketing van reclamebureaus en onze ouders: we zijn gaan geloven dat chemische producten ons kunnen genezen, terwijl het in de meeste gevallen slechts een ‘tijdelijke verdoving’ c.q. pijn­be­strij­ding is, maar alles behalve genezen: dat doet het lichaam als het de juiste voedingsstoffen krijgt.
Overigens niets kwaads over onze ouders: zij dachten er goed aan te doen om ons in de zestiger jaren en later ons brood met ‘transvetten’ te laten besmeren.

Om het onderwerp geld niet te vergeten; daar geldt hetzelfde als voor voeding. De een zegt: “Het interesseert me niet”, terwijl de ander er veel van wil Rijke pa arme paweten om financieel gezond te blijven.
Een prachtig voorbeeld is de updated en herziene versie van het boek Rijke pa arme pa. Een absolute eyeopener als je wat van geld wilt weten en niet je hele leven voor geld wilt blijven werken.
De auteur had twee vaders, zijn eigen vader - hoog opgeleid, die niets van geld afwist en altijd een langere maand had dan zijn inkomen; en hij had de vader van zijn vriendje als rijke pa, die beide jochies anders liet denken over geld.
Een mooi voorbeeld: Bij de auteur thuis werd altijd gezegd na een ‘wensvraag’: “Dat kunnen we ons niet permitteren.” Bij het vriendje thuis werd gezegd: “Hóe kunnen we ons dat per­mit­te­ren?”
Het eerste antwoord zet je denken op slot, terwijl het tweede antwoord een vraag is en je creatief aan het denken zet.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi zomers weekend, alle gezondheid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Rijke pa arme pa Dit boek is al 20 jaar een baken voor miljoenen mensen die zowel thuis als op school niets krijgen te leren over het onderwerp geld, hetgeen in de praktijk veelal tot financiële problemen kan leiden.
Robert Kiyosaki (voor 100% Amerikaan met Japanse roots) had in zijn jeugd 2 vaders: zijn eigen vader - die geen verstand had van geld en altijd tekort kwam - en de vader van zijn vriendje, die beide jochies wél leerde over geld. Die kennis geeft hij weer door: briljant!
Vet als brandstof Een citaat uit het boek: “Avocatin B, vet dat in avocado’s voorkomt, blijkt acute myeloïde leukemie te bestrijden, een zeer zeldzame en dodelijke vorm van kanker. Het avocadovet slaagde erin om de leukemiestamcellen te vernietigen, terwijl gezonde cellen onbeschadigd bleven. Avocado’s zijn ook rijk aan kankerbestrijdende carotenoïden, die vooral voorkomen in het donkergroene gedeelte van het vruchtvlees dat het dichtst bij de schil zit.”
Een topboek!
Beelden van de evolutie De waarheid over kanker Het Hashimoto protocol Detox Kitchen Groenten
Een selectie van bijna 100 voordrachten die door velen erg geschikt worden geacht als elementaire inleiding in het antroposofische gedachtengoed. Dit boek beschrijft de ge­schie­de­nis van het ont­staan van de huidige kan­ker­be­han­del­wij­zen, waar­om ze helaas niet goed werken en wat wel werkt. Een aanpak die niet be­rust op farmaceutische mid­de­len, maar een op­los­sing die is op­ge­bouwd rond be­han­de­lin­gen uit de na­tuur­ge­nees­kun­de. In dit boek vind je 150 simpele feelgood re­cep­ten voor 33 ver­schil­len­de soorten groenten, boor­de­vol smaak en voe­dings­stof­fen, maar zon­der zuivel, tarwe en ge­raf­fi­neer­de suiker.
Gezond begint in je mond De intelligentie van de kosmos Dat klopt Boek op verzoek
Een onbalans in de mond kan de kans op allerlei ziekten verhogen. Dit boek bevat tips, adviezen en een 10-stappenplan voor een optimale (mond)gezondheid. Laszlo laat ons zien hoe ons lichaam en onze geest als transmitters fungeren voor bewustzijn vanuit de intelligentie van de kosmos. De hoofdpersoon in het boek leert o.a. omgaan met onverwerkt verlies, intuïtie en de kracht van het universum.
Om inspiratie te vinden.
Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Stilte vinden Dit ben ik! Karmastudies 1 Plan flow, organiseer indianentijd
Stilte vinden is een praktisch en toepasbaar boek over stilte vinden in je hectische leven. Stilte is binnen handbereik! In Dit ben ik! ga je op zoek naar je ware ik. De toegankelijke modellen en denkkaders geven je hand­vat­ten voor per­soon­lij­ke en professionele groei. Het verbindende element in al de boeken van Rudolf Steiner en zijn voordrachten is de integratie van spirituele kennis met de dagelijkse praktijk. Doe je belangrijkste werk in diepe concentratie, flow, zonder je door wat dan ook te laten storen. Kom los van klok en internet.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Wie zijn vermogen wil verhogen,
dient zijn hebzucht te verkleinen.

- Socrates
Grieks filosoof (469 v.C. - 399 v.C.)