7 september 2018 Nieuwsbrief wk1836  

   Beste Lezer,

Eindelijk een huisarts die zegt dat patiënten naar de groenteboer in plaats van naar de apotheker moeten worden gestuurd.
Dr. de Weijer steekt als een van de weinige art­sen haar nek uit om patiënten weer beter te krijgen in plaats van de farmaceutische industrie beter Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer te krijgen. Ze is actief in verenigingen, stichtingen en overal waar ze haar bood­schap kan laten vallen is ze aanwezig. Als je Tamara de Weijer zoekt op het internet kan je vele kranteninterviews met haar lezen, tv-interviews horen en haar activiteiten op social media zien.
Ze heeft nu zelfs haar bood­schap in een boek verwoord en geeft de lezer behalve recepten voor 28 dagen (geen dok­ters­re­cept deze keer) ook veel achtergrondinformatie.

We citeren haar: “Ik ben arts geworden om ziek­te te genezen en lijden te verlichten. Ik wist toen nog niet dat een groot deel van de aandoeningen die ik later zou behandelen direct of indirect samenhangen met voeding en leefstijl. Je kunt je letterlijk ziek eten, maar ook beter.
Eén op de twee Nederlanders heeft overgewicht.
Ruim 1 miljoen mensen voelen zich somber en slik­ken antidepressiva. Een vergelijkbaar aantal heeft diabetes type 2. Vroeger noemden we dat ouderdomssuiker, maar het komt steeds vaker voor bij mensen onder de veertig.
Meer dan anderhalf miljoen volwassenen hebben hart- en vaatziekten en een beetje afhankelijk van hoe we het meten, hebben tussen de 5 en 10 miljoen Nederlanders een of meerdere chro­ni­sche aandoeningen.
In mijn praktijk zie ik de patiënten achter deze cijfers. Mensen zoals jij en ik met gezinnen en banen, met auto’s en hypotheken, met dromen en verlangens. ‘Gezonder’ worden staat voor hen vaak op nummer 1, gevolgd door ‘energieker’ en ‘slanker’.
We wensen onszelf een gezond, lang en gelukkig leven.
Dokters en wetenschappers komen er steeds
meer achter dat voeding en leefstijl niet alleen een oorzaak van ziekte, maar ook een oplossing kunnen zijn. Met voeding kunnen we niet alleen aandoeningen voorkomen maar sommige ook verlichten en behandelen. Mijn missie is Ne­der­land gezonder maken met voeding en leefstijl. Dat doe ik in mijn huisartsenpraktijk en als voor­zit­ter van de Vereniging Arts en Voeding. Ik vertel vaak mijn verhaal en dan krijg ik steevast de vraag: ‘Maar hoe dan, hoe eet je beter?’
Voor iedereen die dat wil weten, heb ik dit kook­boek gemaakt. Wie de Eet Beter-weekmenu’s volgt, probeert de meeste recepten ten minste één keer. Maar je kunt natuurlijk ook zelf kiezen.
Als je medicatie gebruikt, zoals voor diabetes type 2, en serieus aan de slag wilt gaan met Eet Beter in 28 dagen, adviseer ik je eerst contact op te nemen met je eigen huisarts of medisch specialist. De recepten in dit kookboek kunnen bijvoorbeeld de bloedsuiker beïnvloeden, waar­door je minder medicatie nodig hebt.
Ik hoop dat dit boek je inspireert beter te eten om gezonder, energieker en slanker te worden.
Het is onze missie om leefstijl als medicijn over 10 jaar volledig te hebben geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat patiënten een bewuste keuze kunnen maken tussen medicijnen of een gezonde leefstijl. Het resultaat? Blije patiënten én leuker werk als zorgprofessional in de praktijk.”

Hoe zou Nederland en de rest van de wereld eruit zien als alle huisartsen zo zouden ‘opereren’?

Een paar linken naar non-boek producten:
soms komen we prachtige producten tegen, vaak al vele tientallen jaren oud, die je gezondheid kunnen ondersteunen:
Ozonmate®, slechts 2 ingrediënten
FAQ Ozonmate®
ProgesterAll®, een menopauzale crème
Keltisch zeezout, slechts 1 ingrediënt
kokosvet, slechts 1 ingrediënt

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi nazomers weekend, alle gezondheid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag ‘Wat is gezond?’ lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit begin je goed op de weg naar beter. Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu’s. De Alzheimer Aanpak De Alzheimer Aanpak is het gevolg van jarenlange studie van voe­dings­des­kun­di­ge Amy Berger, die tot de conclusie kwam dat de ziekte van Alzheimer de zoveelste wel­vaarts­ziek­te is, die ontstaan is door verkeerde voe­dings­ad­vie­zen.
De adviezen waarmee we o.a. door de overheid en voedingsindustrie in de ja­ren 50 en daarna zijn gebombardeerd hebben geleid tot heel veel o­ver­ge­wicht en miljoenen zieke mensen. Een top aanrader dit boek!
Botanisch handboek Medicinale planten Vet als brandstof De waarheid over kanker Rijke pa arme pa
Dit prachtig geïllustreerde boek beschrijft een keur aan medicinale planten die je aantreft in de natuur, maar ook zelf zou kunnen kweken. Dr. Mercola laat zien dat je qua gezondheid het heft in eigen hand kunt nemen door je lichaam van de juiste brandstof te voorzien. Dit boek beschrijft de ge­schie­de­nis van het ont­staan van de huidige kan­ker­be­han­del­wij­zen, waar­om ze helaas niet goed werken en wat wel werkt. Een fantastisch boek als je wilt leren hoe je geld voor je kan laten werken, i.p.v. je hele leven voor geld te werken. Inzichten die je niet thuis of op school leert.
Depressie, een opstap naar geluk Mijn kind is hoogsensitief Heradem! Boek op verzoek
Het boek bevat hand­rei­kin­gen om depressie zonder antidepressiva en met bewustzijn te overwinnen. De auteur, arts, heeft ondervonden dat antidepressiva niet werken. Dit boek gaat uit van een positieve benadering en legt de nadruk op het ontplooien van de talenten van het kind. Een juiste ademhaling is de basis van een goede gezondheid. Veel kwalen en ziektes vinden hun oorsprong in een verstoorde ademhaling. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Moestuinplanner De veelzijdige honingbij Hyperfocus Pick Three
Handig en overzichtelijk, met een zaai- en oogst­ka­len­der, groentefiches, maandelijkse to do-lijstjes, klimaatinfo, etc. Een feest om te lezen en overzichtelijk, vol met prachtige foto’s, fas­ci­ne­ren­de feiten, praktische informatie en een reeks van heerlijke en makkelijke recepten. Op basis van recent neu­ro­we­ten­schap­pe­lijk onderzoek toont Chris Bailey aan dat ons brein twee standen heeft die je kunt activeren. Randi Zuckerberg moedigt de lezer aan het beste uit zichzelf te halen zonder alles perfect te willen doen.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Ik kan niemand iets leren.
Ik kan alleen iemand laten nadenken.

- Socrates
Grieks filosoof 469 v.C. - 399 v.C.