23 november 2018 Nieuwsbrief wk1847  

   Beste Lezer,

‘In onverdorven natuurlijken toestand’, is volgens de dikke Van Dale uit 1864 de omschrijving van gezond. We zijn maar ietsje verder terug in de tijd gegaan om een goede omschrijving te krijgen.
De huidige Van Dale geeft o.a. aan: ‘niet gekweld door ziekte, verkerend in een toestand van fysiek, psychisch en sociaal welbevinden’.
Tevens vonden we enkele andere uitspraken en gezegden in de Van Dale waar je vandaag de dag je twijfels over kan hebben: ‘Gezond, maar arm (die is lastig met 14 miljoen mensen aan de me­di­cij­nen; het laatste klopt gezien het huidige ka­bi­net);
‘Zo gezond als een vis’, gaat helaas ook niet meer op: er is geen vis meer vrij van chemicaliën;
‘Een gezonde maag hebben’, is ook anno 2018 een lastige;
‘Een gezonde boterham’, kan je ook je vraag­te­kens bijzetten.

We zijn ontzettend blij met auteurs als Juglen De receptenwijzer Zwaan, waar we afgelopen week zijn 3de boek van heb­ben uitgebracht. Voor degenen die Juglen Zwaan (1982) nog niet kennen: hij was al op jon­ge leeftijd geïnteresseerd in het fenomeen gezondheid. Om een lang verhaal kort te ma­ken: hij is inmiddels een zeer ge­res­pec­teerd voe­dings­des­kun­di­ge, die mo­der­ne wetenschap met eeuw­en­ou­de kennis com­bi­neert. Hij is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voe­dings­ge­loof aan, maar combineert vele visies, aldus de achterzijde van zijn boek.

In De receptenwijzer geeft hij o.a. 10 stappen om gezond te kunnen leven. We sommen ze hier kort op, maar lees het gehele verhaal in het boek en leer ze uit je hoofd - we zouden ze als de 10 geboden voor gezondheid kunnen bestempelen:
1) Eet gezond; een open deur zullen de meeste lezers zeggen, maar de meeste mensen die zeg­gen dat ze gezond eten, eten helemaal niet gezond. Een blik in hun koelkast en keu­ken­kast­jes zegt vaak genoeg.
2) Drink meer; Juglen bedoelt water, het liefst gefilterd om de medicijnen van de buurvrouw te ontlopen. De meeste mensen komen niet aan 1,5 à 2 liter water per dag (naast de koffie, thee, etc.)
3) Beweeg meer; koop een hond en een stap­pen­tel­ler, is Juglen’s advies.
4) Slaap voldoende; een uurtje eerder naar bed?
5) Vermijd gifstoffen; dat is ook een lastige: ze zit­ten overal in, maar je kan een heel eind komen als je een beetje oplet.
6) Doe vaak nieuwe dingen; geweldig, want we zijn al veel te veel gewoontedieren.
7) Breng tijd door met gelijkgestemden; waar je mee omgaat word je mee besmet. Ga je om met mensen die energie uit je halen of met mensen waar je energie van krijgt?
8) Volg je passies; vaak kunnen we bergen ver­zet­ten, als onze interessen er liggen, aldus Jug­len.
9) Zit zo min mogelijk achter een scherm; dat is een moeilijke, maar hij heeft 100% gelijk.
10) Ontspan elke dag voldoende; want stress is een grote bron van ziekte, aldus de auteur.

Geweldige inspirerende pagina’s in het boek.
De receptenwijzer Maar ook de meer dan 100 re­cep­ten inspireren je tot een gezonde lifestyle; en de bijgesloten Maal­tijd­wij­zer, een geniaal kaar­ten­sys­teem dat je duizenden maaltijden laat samenstellen. Kortom een top­boek, dat niet in je boe­ken­kast en/of keuken mag ont­bre­ken.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi herfstweekend, alle ge­zond­heid en mooie leer- en leesmomenten toe.

De receptenwijzer Zijn eerste boek heet De supplementenwijzer, zijn tweede boek De voe­dings­wij­zer en nu zijn derde boek De receptenwijzer, inclusief een bonusboek waarmee de lezer dui­zen­den maaltijden kan sa­men­stel­len. Het doel van de au­teur is de lezer daad­wer­ke­lijk wijzer te maken inzake zijn of haar gezondheid. Want er wordt ontzettend veel onzinnige informatie verstrekt over voeding en gezondheid ... de overheid vooroplopend.
Maar is de informatie van deze auteur dan wél zinnig, kun je je afvragen.
Tenzij je chemicaliën in je voeding ‘normaal’ vindt, zou dat een goede vraag kunnen zijn. Maar aan­ge­zien alle informatie en recepten van Juglen puur natuur zijn, is de vraag niet relevant.
Als voeding niet door je oma - en voor sommige mensen al overgrootoma - herkend zou worden, moet je die voeding niet kopen of eten.
Als je met deze filosofie een supermarkt ingaat, heb je eigenlijk geen win­kel­wa­gen­tje nodig, maar ben je zo klaar. En daarom
zijn de boeken van Juglen en zijn adviezen zo zinvol; want het wordt je anno 2018 niet gemakkelijk ge­maakt om gezonde keuzen te maken. Als je echt ge­zon­der wilt leven zou je te­rug moeten naar de boer voor je (onbespoten) bood­schap­pen. Gelukkig zijn er steeds meer boeren en/of andere bedrijven die dat begrijpen en via internet hele moestuinen en fruit­boom­gaar­den kunnen aanbieden, waarmee je de geweldige recepten uit dit boek gestalte kunt geven.
Een absolute aanrader!
Ons feilbare denken op het werk Myllymaki Groente Leven in je hart Adem in, adem uit
Dankzij onderzoekers is inmiddels veel bekend over hoe mensen redeneren en keuzen maken. We blijken vaak minder rationeel te handelen dan we denken. De beste groenterecepten van de Zweedse topchef Tommy Myllymäki. Groente bevat Tommy’s per­soon­lij­ke favorieten. Het natuurlijke resultaat van leven vanuit je hart zal een prachtig leven van overvloed en het bereiken van een hoger niveau van bewustzijn opleveren. Sofrologie is een methode die met een combinatie van ademhalingstechnieken, geleide meditatie, mind­ful­ness en visualisatie uit­komst biedt.
Intimiteit The Avocado Show Slim zónder pakjes & zakjes Boek op verzoek
Zonder een goede af­stem­ming op je eigen lijf is een intieme relatie met iemand anders bijna onmogelijk, volgens hoogleraar Paul Verhaeghe. Toen twee vrienden in Am­ster­dam het eerste a­vo­ca­do­res­tau­rant ooit openden, werd het meteen we­reld­be­roemd. Hier hun lekkerste culinaire creaties. Duurzaam en gezond. Uitgangspunt is sei­zoens­groen­te: wat kun je al­le­maal doen met een pom­poen, of een bloemkool, of bietjes? Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
De belofte van burn-out Gezonder in 3 stappen Formule In jezelf praten
Dit boek is bijzonder ge­schikt voor hoog­sen­si­tie­ve personen. Je leert hoe je burn-out kunt omzetten in kracht en geluk, met veel praktijkvoorbeelden en tips. Haar boeken staan bol van vernieuwende inzichten die ons op een andere manier naar onze gezondheid en de farmaceutische industrie doen kijken. Leer de universele wetten te gebruiken in jouw voor­deel. In dit boek worden ze uitgelegd en be­ar­gu­men­teerd door hoogleraar Ba­ra­bá­si. Waarom praten we in ons­zelf? Fernyhough brengt het opmerkelijke her­sen­fe­no­meen zorgvuldig in kaart. Wat zijn de stemmen in ons hoofd?

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Leven is niet leven, maar gezond leven is leven.
- Martialis
Romeins schrijver 40-103 n.C.