1 februari 2019 Nieuwsbrief wk1905  

   Beste Lezer,

Tandarts, kaakchirurg, maar bovenal visionair dr. Weston Price heeft midden dertiger jaren van de vorige eeuw opzienbare ontdekkingen gedaan, die vandaag de dag nog steeds actueel zijn.
Doordat hij op zoek was naar de perfecte ge­zond­heid kwam hij terecht bij volken - waar dan ook ter wereld - die voor 100% van de natuur leefden.
Ziekten kregen daardoor geen kans, de mensen wer­den zeer oud, en de mensen die Price bezocht had­den nog nooit van een tandenborstel en tandpasta gehoord, maar hadden wel perfecte gebitten en tand­bo­gen - iets wat Price als tandarts verbaasde.

Price ontdekte dat als volkeren in contact kwamen met voedsel dat (deels) in fabrieken werd gemaakt, de gezondheid, maar ook het gedrag van deze mensen drastisch achteruit holde. Zo ontdekte hij dat criminelen die gezond, natuurlijk voedsel kregen, hun gedrag automatisch aanpasten naar een sociaal gedrag ipv een asociaal gedrag.
Price deed dit soort ontdekkingen al in 1935.
Eind 1970 deed Barbara Stitt eenzelfde ont­dek­king. Ze was reclasseringsambtenaar en moest criminelen een plaats teruggeven in de maatschappij. Ze kwam erachter dat dat het beste ging door het voedsel aan te passen van fabrieks- naar natuurlijk voedsel.
Na het zien van de video (± 40 jaar geleden op­ge­no­men) zullen velen zich afvragen: waarom hebben we dit niet opgepikt ... waarom is dit niet bekend ... waarom staan er op scholen nog steeds machines waarin de cola’s en marsen de boventoon voeren?
Het antwoord is eenvoudig: er wordt door scholen verdiend aan dit soort machines. Coca Cola betaalt de scholen graag een commissie. Er zijn zelfs bedrijven die het complete plaatje voor scholen regelen.
Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een paar jaar geleden al een aanbeveling rond stuurde: beperk zoveel mogelijk de consumptie van frisdrank, want studies tonen aan dat er een verband is tussen het drinken van gesuikerde dranken en overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen (ze ver­ga­ten te spreken over het gedrag van leerlingen), heeft het weinig geholpen.
Helaas gaat ook op vele scholen de economie boven het welzijn van de leerlingen.

Van Weston Price via Barbara Stitt naar dr. Natasja Camp­bell: ze hebben ieder dertig jaar later dezelfde bood­schap.
Dr. Campbell die op 9 februari a.s. naar Nederland komt heeft haar zoontje van autisme genezen met voe­ding ... en inmiddels duizenden andere mensen, die ze niet eens kent, maar die haar boek hebben gelezen.
Dr. Natasha Campbell gaat het o.a. hebben over hoe onze darmen een bijzonder belangrijke rol spelen bij onze gezondheid, maar bovendien bij ons gedrag. Het thema van de dag is daarom ook Gutsy Health.

En wat kunnen wij eraan doen om een gezondere maatschappij te krijgen? Realiseer je dat de meeste mensen in je directe omgeving weinig adviezen van je aannemen. Laat een ander het zeggen (het liefst een dokter): attendeer ze op het boek van dr. Weston Price of dr. Natasja Campbell; nodig ze uit voor het Weston Price event.
Vraag of ze de lokale boer willen ondersteunen (de meeste mensen willen dat wel, maar komen met 1001 excuses om het niet te doen); stuur ze deze link: waar vind ik goed eten? Je hoeft geen na­tuur­vol­ke­ren te ontdekken zoals Weston Price deed.
De gezonde leverancier zit dichterbij dan je denkt.
We kunnen meer doen dan we denken.

Laten we elkaar op 9 februari zien: een dag onder gelijkgestemden is zeer inspirerend!
Tijd: 09.30 - 17.00 uur
Locatie: De Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7, 3752 LK Bunschoten-Spakenburg.
Voor Succesboeken lezers zijn er tickets met korting inclusief een uitgebreide, gezonde Weston Price lunch: klik hier en ga naar de ‘succestickets’, vul het aantal in en gebruik de kortingscode:
10%Succesboeken

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi winters weekend, alle ge­zond­heid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Voeding en fysieke degeneratie Gut and psychology syndrome Het geheim van bottenbouillon De receptenwijzer
Absoluut een basisboek over voeding en het voorkomen van ziekten, dat vandaag de dag nog even relevant is als toen het voor het eerst werd uitgebracht. Duizenden mensen hebben dankzij de kennis van dr. Natascha Campbell-Mc­Bri­de hun gezondheid weer te­rug­ge­von­den, zowel li­cha­me­lijk als mentaal. (Nederlands!) Dit boek zit tjokvol on­der­zoek, instructies, tips en biedt een praktische, speel­se en verrukkelijke aanpak om je spijs­ver­te­ring en stem­mingen te verbeteren. Als je gezond wilt (leren) eten, ‘moet’ je dit boek aan­schaffen. De combinatie van kennis en recepten maakt dit af. Er wordt een extra bonusboek mee­ge­le­verd!
Groente- en fruitencyclopedie De vijf talen van de liefde De vijf talen van de liefde van kinderen Slow cooked vega
Met toegankelijke hand­lei­din­gen voor het kweken van bekende, bijzondere én nieu­we groente- en fruitsoorten en heldere informatie voor het telen in de serre of in potten. Als de ene huwelijkspartner zich uitdrukt in een ‘taal’ die de ander niet verstaat, komt de liefde niet over. Een van de beste boeken op dit gebied. Door de juiste liefdestaal te spreken, namelijk de taal die jouw kind het beste verstaat, kun je je zoon of dochter helpen je liefde te ervaren. Zet ’s ochtends je slowcooker aan en kom ’s avonds thuis in een huis gevuld met heerlijke geuren. Van soepen, curry’s en pasta’s tot com­fort­ge­rech­ten en zelfs desserts.
Voedselbos Kamerplantenboek 100 dingen die je eerder had willen weten Boek op verzoek
Iedereen die aan de slag wil op zijn eigen groene terrein heeft met dit boek een prachtige inspiratiebron in handen. Vol handige ontwerptrucs voor een inrichting met planten en hulp bij het kiezen van de soorten die bij het huis passen. Wat is echt belangrijk? 100 dingen die je eerder had willen weten is een boek vol inzichten, tips en le­vens­les­sen waar je echt wat aan hebt. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Iedereen kijkt naar me Kefir & Kombucha Inspirerende verhalen De diamant in jezelf
In Iedereen kijkt naar me geeft de auteur een door­dach­te en originele kijk op wat het betekent om je ongemakkelijk te voelen. Met slechts enkele in­gre­diën­ten maak je zo een gezond alternatief voor frisdrank uit de supermarkt. Dit boek neemt je mee naar plaatsen die een balsem zijn voor de geest en een ver­kwik­king voor de ziel. Reis­jour­na­lis­te Sarah Baxter laat je 25 bestemmingen zien. Stapje voor stapje, gedachte na gedachte, laat Gangaji je zien hoe je je rusteloze geest stil laat worden, zodat je de oneindig diepe rust en vrijheid die daaronder ligt kunt er­va­ren.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Laat degene die de wereld in beweging wil zetten, eerst zelf in actie komen.
- Socrates
Grieks filosoof 469 v.C. - 399 v.C.