22 februari 2019 Nieuwsbrief wk1908  

   Beste Lezer,

Wat een prachtig scrabblewoord is dat: com­mu­ni­ca­tie­mis­ver­stan­den. Maar het is ook in de meeste gevallen de reden waarom huwelijken en relaties op de klippen lopen.
Zo ook hadden wij com­mu­ni­ca­tie­mis­ver­stan­den ver­oor­zaakt met onze vorige nieuwsbrief die we ver­leden week op Valentijnsdag verstuurden met als titel: ‘Krijg de liefde die je wilt’, verwijzend naar een boek dat gaat komen en een event eind mei a.s. dat we organiseren.

We kregen een aantal e-mails met de vraag waarom het werd aanbevolen om met z’n tweeën naar het event te komen ... het was toch een event om de liefde te krijgen die je zou willen hebben? En dan schreven we ook nog (citaat uit vorige nieuwsbrief): “Zijn de lezing en workshops uitsluitend voor koppels waar het vuur is uitgegaan? Absoluut niet! ...”
En zo ontstaan com­mu­ni­ca­tie­mis­ver­stan­den ... ex­cu­ses van onze kant!
Nee, het is geen dating-weekend. Het is een week­end om bestaande relaties te verbeteren en/of weer levendig te krijgen.

Lees nog een keer onze nieuwsbrief van vorige week.

Een bijzonder koppel en een bijzonder boek
Zo’n 40 jaar geleden kwamen Harville en Helen elkaar tegen. Ze waren beiden gescheiden en vroe­gen zich af: wat is de échte reden waarom er zo veel mensen scheiden?
Die vraag heeft geleid tot een wereldwijde or­ga­ni­sa­tie, honderden goed opgeleide therapeuten in tientallen landen en een aantal boeken.
Door een jarenlange, diepgaande studie ont­wik­kel­den ze een methode om koppels weer te leren com­mu­ni­ce­ren met elkaar: een van de grootste redenen van scheiding.
Inmiddels zijn Harville en Helen boven de tachtig en ze staan bijna nog ieder weekend ergens in de we­reld op een bühne hun passie te verkondigen: “Een goede relatie hebben is te leren, middels de juiste communicatie met elkaar.”
Een van de boeken die ze hebben geschreven is het boek: Getting the love you want. Dit is zo’n bijzonder boek dat het al in 53 talen is vertaald, al 11 keer op de New York Times bestsellerlijst heeft gestaan en er mogelijk nog wel een keer opkomt, en waar er al 4 miljoen wereldwijd van zijn verkocht. Nederlands wordt taal nr. 54!
Het boek, met de Nederlandse titel Krijg de liefde die je wilt, komt op 31 mei a.s. uit en is nog niet te bestellen. Wel vanaf 31 mei a.s.
We hebben namelijk het weekend van 31 mei de auteurs, Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt bereid gevonden naar Nederland te komen. We gaan 3 dagen lezingen en workshops or­ga­ni­se­ren, want het feit dat deze mensen naar Nederland komen is uniek en zal hoogst­waar­schijn­lijk eenmalig zijn.

Oprah
De overbekende Oprah Winfrey had een aantal jaren geleden ook een relatiecrisis. Nadat Harville en Helen bij Oprah en Stedman het vuur weer hadden aan­gewakkerd kwamen ze meer dan 17 keer in Oprah’s tv-programma. Vanaf dat moment was het succes van de door hun ontwikkelde methode niet meer te stuiten en werden Harville en Helen zelf be­roemd­he­den.

Klik hier voor de uitgebreide pagina die over dit weekend gaat en boek je Earlybird ticket ... want vol is vol.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi lenteweekend, alle ge­zond­heid en mooie leer- en leesmomenten toe.

De natuur als medicijn Adempauze Breek met hoe je eet De receptenwijzer
Niets is zo fijn als bij een opkomend kwaaltje alles bij de hand te hebben - Ge­mak­ke­lij­ke, veilige en doel­tref­fen­de krui­den­re­me­dies. Door met dit boek dagelijks aan de slag te gaan kun je een veelheid van chronische aandoeningen overwinnen. In dit boek toont Hella Van Laer aan hoe onze hersenen omgaan met eten. Ze ver­telt hoe je alle (di)eet­val­kui­len vermijdt en slechte eet­ge­woon­tes doorbreekt. Als je gezond wilt (leren) eten, ‘moet’ je dit boek aan­schaffen. De combinatie van kennis en recepten maakt dit af. Er wordt een extra bo­nus­boek mee­ge­le­verd!
Het geheim van bottenbouillon De smaak van wildplukken De tweede Het Ja-brein
Dit boek zit tjokvol on­der­zoek, instructies, tips en biedt een praktische, speel­se en verrukkelijke aanpak om je spijs­ver­te­ring en stem­mingen te verbeteren. Met dit wildplukboek boor­de­vol tips en heerlijke recepten raakt je hele gezin verslaafd aan lekker buiten zijn en samen koken met in­gre­diën­ten uit de natuur en de tuin! Over het ouderschap en de komst van een eerste kind zijn boekenkasten vol­ge­schre­ven, maar over de tweede gaat het zelden. In Het Ja-brein geven Siegel & Bryson ouders goed toepasbare strategieën om negatief gedrag, agressie en angst bij te sturen, en het positief gedrag te vergroten.
Ontmoet de schrijver Veeg je zorgen weg Breek los uit het Doolhof! Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
Matsumoto laat je aan de hand van oude tradities zien hoe met een paar een­vou­di­ge veranderingen in je dagelijkse gewoonten ... lees verder Peins beseft dat hij zelf actie moet ondernemen om zijn omstandigheden te ver­be­te­ren en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek... Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Hoog sensitieve personen De reis van de heldin Hoe je stopt met plastic Moe!
Dit boek bevat tips en ad­vie­zen voor het omgaan met overgevoeligheid, hoe van je onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden. Op zoek naar vreugde en be­vrij­ding van haar hart komt de auteur tijdens haar reis de meest kleurrijke figuren tegen die haar uitdagen. Dit actuele boek legt niet al­leen uit hoe we in deze puinhoop terecht zijn ge­ko­men, maar biedt vooral een optimistische en proactieve benadering van hoe we er weer uit kunnen komen. Het boek behandelt de voor­naam­ste oorzaken van ver­moeid­heid. Zoals werk­stress, familie en natuurlijk de gekte van het altijd maar bereikbaar zijn.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Ik geloof in communicatie; boeken communiceren ideeën
en vormen bruggen tussen mensen.

- Jeanette Winterson
Britse auteur 1959-