1 maart 2019 Nieuwsbrief wk1909  

   Beste Lezer,

Het is onvoorstelbaar wat een enorme invloed iemands woorden en/of gedachten hebben op zijn of haar fysieke gestel, doelen, humeur, acties, e.d.
Het is cruciaal wat je zegt tegen jezelf wanneer je tegen jezelf praat (en dat doe je uren per dag) of wat je zegt tegen een ander.
Al eeuwen is bewezen dat daar waar je je aandacht op richt, je energie naartoe gaat. In andere woorden: waar je je op focust, groeit. Waar je het meest aan denkt, gaat gebeuren. En met testen is bewezen dat in vele situaties de hersens het woordje ‘niet’ niet kennen.
Een paar praktische ‘gedachte’-voorbeelden, die maar al te vaak gebeuren in het dagelijks leven: “Ik mag niet vallen” - een gedachte van iemand die leert skiën of de gedachte van iemand die pas in de horeca werkt en met een blad vol cham­pag­ne­gla­zen loopt. Raad wat er hoogst­waar­schijn­lijk in beide gevallen gebeurt ...
Een ander voorbeeld: “Ik wil ‘niet’ doodgaan” ...
of zou een krachtigere gedachte kunnen zijn: “Ik wil leven ... ik wil bij m’n kinderen zijn ...”
Zeer belangrijk is ook de intentie waarmee je gedachten (hard of zacht) uitspreekt. Een voorbeeld: “Ik zou wel een paar kilo willen afvallen.”
Dit is zo vrij­blij­vend, dat het nooit gaat gebeuren.

Over het bovenstaande zijn boeken vol ge­schre­ven. Al decennia worden er testen uitgevoerd. Een van de neurowetenschappers die dag en nacht met dit onderwerp bezig is, is neurowetenschapper dr. Joe Dispenza.
In het kort wie dr. Joe Dispenza is (een citaat uit het boek Jij bent de placebo):
“Als onderzoeker verkent hij de wetenschap achter spontane remissies en hoe mensen zichzelf genezen van chronische aandoeningen en zelfs van terminale ziekten. Dr. Dispenza en zijn team brengen hersenen in kaart met elektro-encefalogrammen (EEG’s), tes­ten individuele energievelden, en meten met Heart­Math monitoren zowel de hartcoherentie, als de e­ner­gie in de workshop-omgeving vóór, tijdens en na evenementen.
Dagelijks is hij bezig met neurologie, neu­ro­we­ten­schap, de hersenfunctie en hersenchemie, celbiologie en de vorming en veroudering van het geheugen. Met andere wetenschappers werkt hij samen om uitgebreid onderzoek te doen naar de effecten van meditatie tijdens zijn workshops.”
Een van de manieren om te leren hoe je je ge-
dachten kunt inzetten voor o.a. je gezondheid is te leren om te mediteren en je hersengolven (er zijn er 5 bekend; zie pag. 170-173 van het boek Jij bent de placebo) op de juiste wijze te gebruiken.
Dr. Dispenza schrijft in het placebo boek dat de meeste mensen denken dat meditaties ‘zweverig’ zijn, echter, ze zijn superbelangrijk om jezelf in de juiste hersengolf-staat te krijgen, waardoor je woorden en gedachten de juiste impact op je krijgen.

Jij bent de placebo meditaties Nederlands Om je bekend te maken met een aantal meditaties van dr. Dispenza hebben we - op veler verzoek - een aantal meditaties uit het boek Jij bent de placebo op cd en op mp3 (te downloaden) gezet.
Om te besluiten met een paar prachtige citaten van dr. Joe: “Het is mijn doel om je kennis te laten maken met de bijzondere geneeswijze die mijn aandacht het meest heeft getrokken: jezelf genezen met alleen je denken”.
En over het boek: “Jij bent de placebo gaat niet over de afwijzing van wat dan ook, behalve van je eigen zelf-opgelegde beperkingen”.
Cd en boek zijn uiteraard te bestellen.

Nog NIET te bestellen boek
Krijg de kiefde die je wilt Het is nog nooit voorgekomen dat we een boek promoten dat nog niet te bestellen is. We weten zelfs de prijs nog niet, omdat er nog heel veel moet gebeuren aan het boek.
We laten het wel vast zien, omdat het de aanleiding is van een groots relatie-event op 31 mei.
We hebben namelijk het weekend van 31 mei de auteurs, Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt bereid gevonden naar Nederland te komen. We gaan 3 dagen lezingen en workshops organiseren, want het feit dat deze mensen naar Nederland komen is uniek en zal hoogstwaarschijnlijk eenmalig zijn.
Klik hier voor de uitgebreide pagina die over dit weekend gaat en boek je Earlybird ticket ... want vol is vol.
Het boek Krijg de liefde die je wilt, komt op het event op 31 mei a.s. uit.
Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi winterweekend (bijna lenteweekend), alle ge­zond­heid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Jij bent de placebo meditaties Nederlands Keukenkruiden op terras of balkon Aura's zien en helen De receptenwijzer
Deze cd-meditaties zijn bedoeld om de overtuigingen en percepties te veranderen die je beperken - de eerste stap in genezing. Ze staan tevens afgedrukt in het boek Jij bent de Placebo. Een handig, dun boekje met alle informatie hoe je op je balkon, terras, vensterbank of tuin zelf kruiden kan telen voor in de keuken of in de thee. Aura’s zien en helen is hiermee een handzaam boek boordevol tips en oefeningen voor een gezonde, sterke en mooie aura. Als je gezond wilt (leren) eten, ‘moet’ je dit boek aan­schaffen. De combinatie van kennis en recepten maakt dit af. Er wordt een extra bo­nus­boek mee­ge­le­verd!
Het geheim van bottenbouillon Het enneagram praktisch toepassen Eten met geweten Koken uit eigen tuin
Dit boek zit tjokvol on­der­zoek, instructies, tips en biedt een praktische, speel­se en verrukkelijke aanpak om je spijs­ver­te­ring en stem­mingen te verbeteren. Dankzij de wijsheid van het enneagram kunnen we een ander pad inslaan, dat leidt naar meer evenwicht, meer vrijheid en meer geluk! Dit boek biedt eenvoudige en smakelijke alternatieven voor de vertrouwde aardappelen-groente-en-vlees formule. Barbara Bonisolli neemt u mee op een culinaire reis door het hele jaar en beschrijft in totaal wel 100 recepten met het beste wat de tuin te bieden heeft.
Ontmoet de schrijver Een natuurlijke moestuin met permacultuur De diepere betekenis van yoga Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
Een klein lapje grond en een paar principes en je kunt meteen aan de slag om je eigen permacultuur-moestuin op te zetten. Het boek leert stap voor stap een dieper gevoel van het lichaam te ontwikkelen, om dan zelf de werkzaamheid van wervels en spieren te ervaren. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Je gedachten zijn ongelofelijk krachtig. Kies ze zorgvuldig
- Joe Dispenza
Amerikaans auteur en neurowetenschapper