8 maart 2019 Nieuwsbrief wk1910  

   Beste Lezer,

Sommige mensen mediteren dagelijks en kunnen bin­nen no-time een hersenstaat oproepen, waardoor zij in het diepste van zichzelf verkeren en/of hun li­chaam de juiste opdrachten kunnen geven.
Andere mensen hebben de grootste moeite om te me­di­te­ren; begrijpen het niet goed, vallen in slaap, zijn om de seconde afgeleid, en geven er na 5 mi­nu­ten de brui aan.
En weer andere mensen vinden mediteren zweverig, denken dat ze zich moeten hullen in een oranje kleed of zien een monnik op een berg in hun gedachte, wat ze niet ambiëren.
Dr. Joe Dispenza heeft in zijn boek Jij bent de pla­ce­bo op bijzonder heldere wijze omschreven wat mediteren is, waarom je mediteert, wanneer je me­di­teert, waar je mediteert, met wie je zou kunnen me­di­te­ren en hoe je mediteert.
Dr. Joe beschrijft ook waarom mediteren voor heel veel mensen zo lastig is, maar vooral wat mediteren voor - met name - je gezondheid kan opleveren. We citeren dr. Joe een paar alinea’s:
“De analytische neocortex (het denkend deel van je hersens) gebruikt alle vijf de zintuigen om de realiteit te bepalen. Hij wordt erg in beslag genomen door zijn focus op het lichaam, de omgeving en de tijd. En als je ook maar een beetje gestrest bent, dan wordt je aandacht gericht op deze drie elementen, en wor­den ze alleen maar vergroot.
Wanneer je in een vecht-of-vlucht crisissituatie te­recht komt en je adrenaline schakelt in, wordt al je aandacht - net als bij ieder ander bedreigd dier in het wild - gericht op zorgdragen voor je lichaam, ont­snap­pings­rou­tes vinden in de buurt, en uitzoeken hoeveel tijd je hebt om veiligheid te vinden.
Je bent te veel gericht op problemen, maakt je veel te druk over je uiterlijk, blijft hangen in je pijn, denkt steeds na over hoe weinig tijd je hebt om te doen wat je moet doen, en je haast je om dingen gedaan te krijgen. Klinkt dit je bekend in de oren?

Surfen op onze hersengolven
Als meditatie gaat over het autonoom systeem in­gaan, zodat we meer beïnvloedbaar kunnen worden en de uitdagingen kunnen overwinnen dan moeten we weten hoe we daar moeten komen. Het korte antwoord is dat we er komen op een hersengolf. De brein-staat waarin we ons op een gegeven moment be­vin­den, heeft een enorm effect op hoe beïn­vloed­baar we zijn op dat moment.
Zodra je weet wat deze verschillende staten zijn en hoe je ze kunt herkennen als je erin zit, kun je jezelf trainen om je van de ene staat naar de andere te bewegen, van boven naar beneden op het spectrum van de hersengolf-patronen. Het kost uiteraard enige oefening, maar het is mogelijk.“
Einde citaat.

Het is fantastisch als je weet hoe je jezelf in de thèta-staat (een soort schemer-staat waar we half wakker en half in slaap zijn) kan brengen, waardoor je je onderbewustzijn kan (her)programmeren ten gunste van je gezondheid (en ook andere zaken).
Deze kennis zouden ‘ze’ op scholen moeten leren en in ziekenhuizen moeten gebruiken ... het levert alleen financieel niets op.
Om een lang verhaal kort te maken: lees het boek Jij bent de placebo. De meditaties zijn afzonderlijk ver­krijg­baar op cd of te downloaden in mp3: je kan er alleen maar beter van worden!

Wie is dr. Joe Dispenza? Zie onze nieuwsbrief van 1 maart j.l. en/of lees het eerste hoofdstuk van het boek Jij bent de placebo.

Relatie-event 31 mei a.s.
Het weekend van 31 mei (noteer in je agenda) heb­ben we de auteurs, Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt bereid gevonden naar Nederland te komen. Het is een zeer beroemd koppel, dat door hun methode al vele huwelijken/relaties heeft verbeterd.
Hun zgn. slagingskans is zeer hoog.
We gaan 3 dagen lezingen en workshops or­ga­ni­se­ren: vrijdagavond 31 mei een lezing, zaterdag een workshop voor stellen en zondag een workshop voor professionals (therapeuten, etc.).
Deze events zijn afzonderlijk of in combinatie te boeken.
Klik hier voor de uitgebreide pagina die over dit week­end gaat en boek je Earlybird ticket ... want vol is vol.
Het boek Krijg de liefde die je wilt, komt op het event op 31 mei a.s. uit.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi winterweekend (bijna lenteweekend), alle ge­zond­heid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Jij bent de placebo meditaties Nederlands jij bent de placebo Leververvetting De receptenwijzer
Deze cd-meditaties zijn bedoeld om de overtuigingen en percepties te veranderen die je beperken - de eerste stap in genezing. Ze staan tevens afgedrukt in het boek Jij bent de Placebo. Jij bent de placebo beschrijft o.a. de nieuwste research in neurowetenschap en laat zien hoe het schijnbaar on­mo­ge­lij­ke, mogelijk kan worden. Goed nieuws, want onze lever is in staat om zichzelf te herstellen en weer goed te functioneren op voorwaarde dat we blijvend anders gaan eten en leven. Als je gezond wilt (leren) eten, ‘moet’ je dit boek aan­schaffen. De combinatie van kennis en recepten maakt dit af. Er wordt een extra bo­nus­boek mee­ge­le­verd!
Het geheim van bottenbouillon Yoga voor Dummies Vind je ikigai in 12 weken Gelukkig zonder kinderen
Dit boek zit tjokvol on­der­zoek, instructies, tips en biedt een praktische, speel­se en verrukkelijke aanpak om je spijs­ver­te­ring en stem­mingen te verbeteren. Of je nu een beginnende of doorgewinterde yo­ga­lief­heb­ber bent, in dit boek vind je de tips die je nodig hebt om je lichamelijk en geestelijk snel beter te voelen. Wil je jezelf beter leren ken­nen en te weten komen wat jou drijft in het leven ...? Lees dit boek vol met Japanse wijsheden. Dit boek is voor iedereen die door omstandigheden of uit eigen keus niet de weg van ouderschap volgt – en voor wie nog zit te dubben over deze bepalende beslissing.
Ontmoet de schrijver Aandacht voor pijn Stoppen met zoeken Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
In dit boek wordt onder an­de­re aandacht besteed aan het vijfstappenmodel van mind­ful­ness en wordt getoond hoe je dit kunt inzetten om genezing te bevorderen. Stoppen met zoeken ontdoet je van alles wat je dacht te zijn. Wat overblijft is de ongelooflijke rijkdom van wat je werkelijk bent. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
De wijsheid van stenen Feedback challenge Zie jezelf in mildheid! Vegetarisch koken voor sporters
Dit indrukwekkende boek is een naslagwerk dat je keer op keer duidelijke en toe­gan­ke­lij­ke informatie zal verschaffen. Tijdens de Feedback Chal­len­ge ga je vijftien dagen lang feedback vragen aan je collega’s, je leidinggevende en jezelf. Brown vertelt op een heldere en voor iedereen begrijpelijke manier hoe we de innerlijke criticus kunnen herkennen, hoe hij werkt, en hoe we hem kunnen ontmaskeren. Anita toont hoe vegetarische sporters net zo goed presteren als sporters die vlees eten en geeft je tips hoe je eenvoudig en veilig overschakelt naar een vegetarische levensstijl.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Meditatie is een essentieel middel
om bewust contact te krijgen met je hoogste zelf.

- Wayne Dyer
Amerikaans schrijver en psychotherapeut 1940-2015