5 april 2019 Nieuwsbrief wk1914  

   Beste Lezer,

Wij zijn continu aan het speuren naar informatie hoe wij onze lezers kunnen helpen hun gezondheid te behouden, te verbeteren, etc.
We kwamen erachter dat de natuurarts dr. Mark Sircus, waarvan we al twee boeken hebben Genezen met jodium vertaald (de bestseller Na­trium­bi­car­bo­naat en Ont­ste­kings­rem­men­de zuur­stof­the­ra­pie) ook vrij recent een boek heeft geschreven over jodium: Healing with iodine.
Na de Engelstalige versie gelezen te hebben, hadden we maar één ge­dach­te: vertalen ... dit moet ie­der­een weten. Fantastische, simpele en direct toepasbare informatie om je jodiumtekort aan te vullen, want het blijkt na vele onderzoeken dat meer dan 95% van de westerse bevolking jo­dium­te­kort heeft, met alle ge­zond­heids­ge­vol­gen van dien. Wereldwijd is het gemiddelde rond de 72%; in Japan nihil.
Een van de grootste redenen dat we jodiumtekort hebben is dat het stomweg niet meer in het voedsel zit dat we eten. Jodium is een mineraal dat het lichaam niet zelf aanmaakt en dat we hard nodig hebben.
Dr. Mark Sircus zegt het zo: “Ons lichaam laten draai­en zonder voldoende mineralen is als het laten rijden van een auto zonder olie. De motoren van ons celleven beginnen vast te lopen vanwege alle on­zui­ver­he­den in ons voedsel, onze lucht, ons water en medische en tandheelkundige middelen en stoffen.”
Bronnen van jodium zijn de meeste zoutwatervis en schelp- en schaaldieren (vooral oesters), on­ge­raf­fi­neerd zeezout, kelp en andere zeewiersoorten, visbouillon, boter, ananas, artisjokken, asperges, donkergroene groenten en eieren.
Een kanttekening bij de eerstgenoemden: vis levert geen jodium in hoeveelheden van microgrammen op. Om niet ziek te worden dan wel ziekte te bestrijden heb je volgens dr. Sircus en vele andere on­der­zoe­kers zo’n 12 mg (milligram) jodium per dag nodig.
Zoveel jodium krijgen de Japanners ge­mid­deld binnen middels hun zeewier, kelp, groene algen (chorella), etc. We hebben het dan over de miljoenen Japanners die op de 1000-den eilanden leven, niet de Japanner die bij Mc­Do­nalds eet in de grote steden.
Van vis zou je 7 tot 11 kilo moeten eten om die 12 mg jodium binnen te krijgen. Afgezien dat je dan ook plastic en allerlei andere chemicaliën eet. Maar kijk eens welke andere lekkernijen er in dat lijstje staan: ananas, zeezout, boter, asperges, eieren ...
Een ding weten we zeker: wat het voe­dings­cen­trum adviseert ten aanzien van onze dagelijkse inname is net genoeg om niet dood te gaan: 150 microgram oftewel 0,15 milligram.
Wat we ook zeker weten is dat jodium en zuurstof essentieel zijn voor de gezonde werking van de schildklier en de stofwisselingsprocessen, alsmede voor het afweren van virus- en infectieziekten. Jodium speelt ook een cruciale rol als antioxidant.

Lezing over relaties, communicatie en ge­zond­heid op 31 mei en op zaterdag 1 juni een work­shop om onder professionele begeleiding te oe­fe­nen wat je leert.
Ook Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt (de oprichters van een succesvolle relatie-therapie) zul­len over gezondheid spreken, maar dan vanuit een andere invalshoek: als je relatie ‘futloos’ is, kan je daar zowel figuurlijk als letterlijk ziek van worden. Het is een zeer beroemd koppel, dat door hun methode al vele huwelijken/relaties heeft ver­be­terd. Hun zgn. slagingskans is zeer hoog.
Klik hier voor de uitgebreide pagina die over dit weekend gaat en boek je Midprice-ticket ... want vol is vol. Er staat een nieuwe video (3e) klaar van Harville en Helen.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi weekend, alle ge­zond­heid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Genezen met jodium
Genezen met jodium bestaat uit 3 delen. In deel 1 wordt uitgelegd wat jodium is, hoe het in ons lichaam voor optimale gezondheid zorgt en waarom de meesten van ons niet genoeg jodium via de voeding binnenkrijgen. In deel 2 wordt gekeken naar de vele toepassingen van jodium in moderne behandelingen. Ook biedt het richtlijnen voor het vinden van het juiste jodium en hoe het moet worden gebruikt. In deel 3 worden enkele van onze meest voorkomende ge­zond­heids­pro­ble­men onder de loep genomen.
Kanker is geen ziekte Genezing door energie
Dit boek van maar liefst 448 pag. confronteert je met een radicaal nieuw begrip van kanker - een begrip dat een revolutie van het huidige kan­ker­mo­del betekent. Mensen hebben een enorm ingebouwd ge­ne­zings­po­ten­tieel en ze kunnen, zoals alle levensvormen, een grote verscheidenheid aan ziekten overleven.
Het geheim van bottenbouillon 5 minuten mediteren Volksgeneeskunde Wat is CBD?
Dit boek zit tjokvol on­der­zoek, instructies, tips en biedt een praktische, speel­se en verrukkelijke aanpak om je spijs­ver­te­ring en stem­mingen te verbeteren. Dit boek is een eenvoudige inleiding tot de kunst van het mediteren. Het bevat 40 kleine meditaties om je bewust te worden van je innerlijke staat. Een boeiend boek over de (middeleeuwse) zoektocht naar genezing, natuurlijke medicijnen en praktische tips uit grootmoeders tijd. Dit boek is een perfecte inleiding op het medicinale gebruik van cannabis en voor welke aandoeningen het geschikt is.
Ontmoet de schrijver Adembenemend De dr. Ludidi Vastenmethode Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
In dit boek staan veel praktische oefeningen en tips zodat je snel zelf aan de slag kunt met vrijuit spreken en ontspannen presenteren, zonder een brok in je keel. Dr. Ludidi helpt je beter te begrijpen hoe je lichaam werkt en reageert op eten en waarom je bepaalde keuzes maakt. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
De Happytariër Green Yourself De drie vragen Dyslexie als kans
Dit boek nodigt uit om samen aan tafel te gaan en te smullen. Eten dat je gelukkig maakt, gerechten waarbij niemand zwaait met gevarendriehoeken of verbodsborden. Met de verrassend lekkere recepten in dit boek is het makkelijk om meer groente en fruit op je dagelijkse menu te zetten! De drie vragen geeft je praktische handvatten waarmee je aan de slag kunt. Het zal je voorbij je angst en bij acceptatie en innerlijke kracht brengen. Dit boek laat zien hoe dyslecten beter kunnen worden in dyslectisch zijn. Op school, op het werk en thuis. Dyslexie is geen probleem, maar een kans!

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Er moet een of ander vreemd geheim in zout verborgen liggen.
Het is zowel in onze tranen als in de zee.

- Kahlil Gibran
Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder 1883-1931