19 april 2019 Nieuwsbrief wk1916  

   Beste Lezer,

Wellicht een rare vraag: Wat heeft je gezondheid met je relatie te maken? Echter, het antwoord is: alles, want wij mensen hebben verbinding met elkaar nodig om goed te kunnen leven!
Bekend is dat baby’s in bijv. weeshuizen die alleen maar gevoed en verschoond worden, letterlijk doodgaan als ze geen veilige verbinding voelen met een verzorg(st)er, die ze ook aandacht geeft en vasthoudt. Dat blijkt dus even belangrijk te zijn om te overleven als voedsel en drinken.
Aan de gehele andere kant van het leven, hebben we het fenomeen van eenzame ouderen, die daar zelfs aan kunnen overlijden of door het gemis van verbintenis zelf dood willen.
Als nu verbinding aan het begin van een leven en aan het eind van een leven cruciaal is voor de gezondheid van een mens, zou het dan misschien ‘in between’ ook superbelangrijk kunnen zijn om een goede verbinding dan wel relatie met anderen te hebben?

We worden ons steeds meer bewust hoe belangrijk het is om puur en kwalitatief goed voedsel te eten en schoon water te drinken om gezond te worden en te blijven. De afgelopen 15 jaar heeft onze uitgeverij stevig meegewerkt aan die bewustwording en zal dat in de toekomst blijven doen.
Wat velen zich nog niet zo realiseren is dat het minstens even belangrijk is voor je gezondheid om kwalitatief goede relaties te hebben, in de eerste plaats met je partner en je kinderen.
Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat je letterlijk ziek kunt worden als je langer in de verbroken verbinding van een slechte relatie leeft.
(Hier staat een van die Engelstalige onderzoeken op de wetenschappelijke site Pubmed.)
Maar om je heen kijken is het beste bewijs.
Zo is bewezen dat mensen in slechte relaties door depressie en verzuring meer ontstekingen krijgen, wat directe invloed heeft op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, diabetes, reumatoïde artritis, astma, multiple sclerose, chronische pijn en psoriasis, om er maar een paar te noemen. Daarnaast heeft de voortdurende stress ook invloed op de kwaliteit van het immuunsysteem, waarbij dan een hele serie auto-immuunziekten in beeld kan komen. Zelfs als je wel heel gezond eet, maar je relatie slecht is, heb je alsnog een probleem.
Is het dan beter om te scheiden dan in een slechte relatie te blijven hangen? Dat lijkt misschien zo, maar een scheiding brengt ook veel verdriet, pijn en eenzaamheid met zich mee.
Veelal begint men daarna of een nieuwe relatie, die vervolgens nog vaker in een scheiding uitloopt (klik hier voor Engelstalig onderzoek) of men geraakt in eenzaamheid, wat nog fataler kan zijn.

Het is opmerkelijk dat er (nog) weinig aandacht wordt besteed aan het verbeteren van relaties.
Mensen hebben geen idee hoe ze het moeten aanpakken om hun relatie te herstellen, of te voorkomen dat het mis gaat.
Daarvoor is er nu goed nieuws: er bestaat een zeer effectieve methode om je relatie zelf te leren verbeteren!
Het Amerikaanse onderzoeksechtpaar Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt ontwikkelden een methode, die ze in 35 jaar wereldwijd tot een gigantisch succes hebben gebracht. Het was de gedrevenheid Harville Hendrix en Helen LaKelly Huntom een antwoord te krijgen op de vraag die ze alletwee - onafhankelijk van elkaar - over hun eerste huwelijk hadden, namelijk waarom ze ooit verliefd waren geworden op juist die partner die ze nu wel achter het behang konden plakken?

Waarom gaat het bij zoveel mensen niet goed? 40-50% gaat uit elkaar. Vaak betalen kinderen de rekening. Wat kan je hieraan doen?
Het antwoord ligt in bijna alle situaties aan de communicatie. En dat is wat Harville en Helen je kunnen leren op 31 mei in een lezing of als je nog meer wilt leren op 1 juni in een workshop.
Hoe leer je de taal spreken van je partner?
Hoe communiceer je met je kinderen?
Wat is de communicatiestijl met je collega’s?
Hoe kan je je gezondheid terugkrijgen door anders en beter te communiceren?

Kom naar de Succesboeken-lezing
over relaties, communicatie en ge­zond­heid op 31 mei en op zaterdag 1 juni een work­shop om onder professionele begeleiding te oe­fe­nen wat je leert.

Klik hier voor de uitgebreide pagina die over dit weekend gaat en boek je Midprice-ticket ... want vol is vol. Deze lezing en workshop zijn voor iedereen, zelfs al heb je een goede relatie!

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi paas­week­end, alle ge­zond­heid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt Twee sympathieke mensen die wereldwijd in de afgelopen 35 jaar een succesvol concept hebben opgezet om mensen te leren hoe ze beter kunnen communiceren met hun partner, kinderen, collega’s en anderen.
Sinds ze bij Oprah Winfrey 17 keer in haar talkshow zijn verschenen en met hun methode Oprah’s eigen relatie hebben gered, zijn het ware beroemdheden op relatiegebied geworden. Op 31 mei en/of 1 juni kan je kennis met ze maken.
Koop hier je ticket!
Genezen met jodium Aan het stuur van je eigen leven
Een fantastisch boek waarin wordt beschreven dat jodium - dat we allemaal drastisch tekort komen - je voor vele aandoeningen kan behoeden. Hoe ga je van een leven waarbij je wordt geleefd naar een leven waarvan je zelf (weer) aan het stuur zit? De Belgische Elke en Nancy laten het je weten.
Het geheim van bottenbouillon Golf en oceaan Geluk is ook niet alles Een tuin voor bijen en vlinders
Dit boek zit tjokvol on­der­zoek, instructies, tips en biedt een praktische, speel­se en verrukkelijke aanpak om je spijs­ver­te­ring en stem­mingen te verbeteren. In dit boek gaat de auteur de dialoog aan met de meest gehoorde klacht van deze tijd: we moeten aan zoveel verwachtingen voldoen, we lopen onszelf voorbij ... In dit boek worden principes uitgelegd en toegepast. Het is bedoeld voor mensen die vinden dat er nog iets aan henzelf of aan iemand anders te verbeteren valt. Dit inspirerende boek laat zien hoe je heel eenvoudig een steentje kunt bijdragen aan het herstel van hun leefgebieden.
Ontmoet de schrijver Gloeiend groen Van illusie naar verlichting Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
Asperges, pompoen, sla, mango en pruimen; het kan allemaal op de barbecue en de smaak wordt er waanzinnig van. Wanneer je leeft zoals dit boek je leert, zul je de valkuilen overstijgen die verspreid zijn over het veld dat de nietsvermoedende spirituele avonturier bewandelt. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Voorkom dat je niets (meer) betekent voor anderen!
- Anoniem