7 juni 2019 Nieuwsbrief wk1923  

   Beste Lezer,

Het lastige van een gewoonte is dat zij (ja, een ge­woon­te is volgens Van Dale vrouwelijk) zo moeilijk aan of af te leren is.
Een gewoonte zit in onze hersens gegriefd, zoals een bospad dat jaren is platgelopen. Om een nieuw bos­pad te creëren kan maanden duren en het kan jaren duren voordat het oude bospad niet meer zichtbaar is.
Ondanks de vergelijking met een bospad is het al­ge­meen bekend dat een gewoonte in drie weken is te breken of aan te leren, maar zelfs drie weken is voor sommige mensen te kort.

Wat is een gewoonte precies?
Volgens James Clear, die jarenlang dit fenomeen Elementaire gewoontes heeft bestudeerd en er een bril­jant boek over heeft geschreven is een gewoonte een gedrag dat genoeg is herhaald zodat je het automatisch doet (meestal zon­der erbij na te denken).
Hij beschrijft in het boek dat het juist niet lastig hoeft te zijn om gewoontes te veranderen als je maar kleine stapjes neemt. Heel veel kleine stapjes en ver­an­de­rin­gen kunnen tot heel grote re­sul­ta­ten leiden.
Volgens de auteur James Clear krijgen we allemaal met tegenslagen te maken, maar op de lange termijn hangt de kwaliteit van ons leven vaak af van de kwaliteit van onze gewoontes. Met dezelfde gewoontes krijg je dezelfde resultaten. Maar met betere gewoontes is er van alles mogelijk.

Ongeacht je zakelijke of persoonlijke doelen, biedt dit boek een bewezen omlijnd plan om jezelf iedere dag te verbeteren. James, die een van ’s werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van gewoontes is, onthult praktische strategieën
die je leren hoe je goede gewoontes creëert, slechte gewoontes achter je laat, en kleine ge­drags­aan­pas­sin­gen aanleert en toepast die tot opmerkelijke re­sul­ta­ten leiden.

Slechte gewoontes herhalen zichzelf steeds weer, niet omdat je niet wilt veranderen, maar omdat je je de verkeerde methode voor verandering eigen hebt gemaakt.
James Clear staat bekend om zijn vermogen om complexe onderwerpen om te zetten in eenvoudige stappen die gemakkelijk kunnen worden toegepast in het dagelijkse leven en op het werk. Hij baseert zich op de meest bewezen ideeën uit de biologie, psychologie en neurowetenschappen.
Tijdens het lezen zal je geïnspireerd worden en genieten van de waargebeurde verhalen van olympische kampioenen, award-winnende artiesten, zakenmensen, levensreddende artsen en komieken die gebruik hebben gemaakt van de wetenschap om kleine gewoontes te beheersen om beter te worden in hun vakgebied.

Elementaire gewoontes zal de manier waarop je over vooruitgang en succes denkt veranderen, en je de hulpmiddelen en strategieën geven die je nodig hebt om je gewoontes te veranderen, of je nu een coach bent van een team dat een wedstrijd moet winnen, of iemand die wil stoppen met roken, wil afvallen, of een ander doel wil bereiken.

In dit boek leer je hoe je tijd maakt om nieuwe gewoontes aan te leren, hoe je een gebrek aan mo­ti­va­tie en wilskracht kan overwinnen ... en nog veel meer.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi week­end, alle ge­zond­heid en mooie leer- en lees­momenten toe.

Krijg de liefde die je wilt Dit boek biedt naast waardevolle kennis over relaties een praktisch stappenplan en dialogen die je zelf thuis kunt toepassen. Hierdoor krijg je een betere communicatie met je partner en meer compassie en begrip voor elkaar. Door de vele bruikbare tips leer je hoe je meer romantiek en passie terugbrengt in je relatie. Wat maakt dat een relatie die goed begint, na een tijd gecompliceerd wordt? De auteurs Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt geven je in dit boek het antwoord. Elementaire gewoontes Anticonceptie zonder hormonen
Elementaire gewoontes biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je ge­woon­tes kunt aanpassen. Ongewenste gewoontes verdwijnen. Gynaecoloog Dorothee Struck legt in begrijpelijke taal uit hoe het vrouwelijke lichaam is opgebouwd en wat er zich bij de cyclus afspeelt.
Aap op schoenen met een buikje Starten en stoppen met werken Het geheim van ASMR Het ontprikkeldieet
“Geen humbug, maar een po­pu­lai­re manier om de we­ten­schap te vertalen naar een manier om weer gezond te worden,” dr. Leo Pruimboom. De millennials beginnen met werken, de babyboomers nemen er afscheid van. Ze geven tips hoe je de ar­beids­markt kunt veroveren en overleven. ASMR helpt bij het verkrijgen van een gevoel van diepe ontspanning, een betere nachtrust, vermindering van pijn, angst en sombere gevoelens. Recepten om te ontprikkelen: even niets, rust voor je brein. De storm aan prikkels, ver­oor­zaakt door onze moderne, snelle manier van leven, gaat voor even liggen.
Ontmoet de schrijver Wat nou als het ook anders kan? Een beter leven Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
In dit boek ontdek je: Hoe je van je perfectionisme, uit­stel­ge­drag en gepieker afkomt; Waarom voor jezelf kiezen juist níét egoïstisch is en vele andere dingen. Het realiseren van een beter leven voor jezelf en de men­sen om je heen hoeft niet veel moeite te kosten en kan gewoon leuk zijn. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Calm the fuck down De vega optie Low Carb to go Doe waar je blij van wordt!
Maak je je regelmatig zorgen over problemen zonder ze op te lossen? Laat je on­ver­wach­te moeilijkheden je dag verpesten? In dit boek de antwoorden. In De vega optie vind je 50 heerlijke, originele burgers, ballen, schnitzels enzovoort die je zelf maakt met peul­vruch­ten, pad­den­stoe­len, noten, kaas, ei, tahoe en zelfs zeewier. Met deze gezonde maaltijden en snacks zijn het plannen én volhouden van je low-carb dieet niet moeilijk meer! Vaker iets doen waar je blij van wordt, laat je stralen en daarmee maak je de wereld telkens een beetje mooier.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

De moeilijkste revoluties zijn die van de gewoontes en gedachtes.
- Gustave le Bon
Frans socioloog en psycholoog 1841-1931