28 juni 2019 Nieuwsbrief wk1926  

   Beste Lezer,

Laten we elkaar helpen met nadenken, tenzij je nog gebukt gaat onder de gevolgen van een barbaarse opvoeding, waar je hoorde: “Je moet niet nadenken, je moet doen wat ik zeg.”
In deze dagen van veel zonneschijn worden we wederom overspoeld met het ‘advies’ om vooral chemicaliën op ons grootste orgaan te smeren om zonnebrand en in het verlengde daarvan huidkanker te vermijden.
Want huidkanker - en trouwens vele andere vormen van kanker die zich in je lichaam ontwikkelen - neemt epidemische vormen aan.
De meeste mensen realiseren zich niet dat de aanbevolen zonnebrandcrèmes relatief nieuw zijn.
Vóór de WO II bestonden er geen zon­ne­brand­crè­mes. Correctie: er bestond alleen natuurlijke bescherming tegen de zon als kokosolie, shea butter en vele andere natuurlijke oliën waarmee mensen zich beschermden als ze noodgedwongen te lang in de zon moesten verblijven.
Begin 1900 was er de Duitse arts/onderzoeker dr. Otto Warburg die in zijn laboratorium ontdekte hoe de toen nieuwe ziekte kanker zich ontwikkelde, wat je ertegen kon doen en beter nog hoe je het kon vermijden. Dr. Otto Warburg constateerde dat nog geen 1% van de bevolking rond 1900 kanker had. Er waren in die tijd vreselijke andere ziekten, maar die hadden voornamelijk te maken met het ontbreken van hygiëne.
Denk eens met ons mee: een eeuw geleden hadden we toch ook zon? We hebben toch al duizenden jaren zon? Al miljoenen jaren.
Toen kregen mensen toch ook geen huidkanker?
En nu worden we ziek van de zon? De zon is toch de bron van al het leven op aarde? Zonder zon geen leven. In duisternis groeit er niet zo veel.
Waarom worden we dan door de meest intelligente mensen en instanties gewaarschuwd voor de ‘gevaren’ van de zon?
We vermoeden dat dit het antwoord kan zijn: In 1938 was er een Oostenrijkse chemicus, Franz Greiter, die tijdens een bergbeklimming van de Piz Buin, een hoge berg in Oostenrijk, zich ernstig verbrandde. Dit inspireerde hem tot het ontwikkelen van een product tegen zonnebrand. In de jaren ’60 ontwikkelde Greiter ook de zogenaamde Sun Protection Factor (SPF), die inmiddels wereldwijd de standaard is om de effectiviteit van zon­ne­brand­crè­me aan te geven ... een slimme chemicus die Greiter.
Hij kon toen niet bevroeden dat er door zijn product, dat uiteraard overal werd nagemaakt en ge­per­fec­tioneerd en met verleidelijke marketing in
de markt werd gezet, duizenden mensen zouden sterven.
Denk wederom met ons mee: als je de volgende chemicaliën op je huid smeert: oxybenzone, oc­ti­no­xa­te, homosalate, benzophenone-2, parabenen en nog veel meer onuitspreekbare chemische namen ... zou dat wellicht de trigger kunnen zijn om (huid)kanker te ontwikkelen? Daar is inmiddels ge­noeg onderzoek naar gedaan (zie PubMed, internet, lees onze vertaalde boeken van dr. Bruce Fife, etc.)
Dr. Fife schrijft in het boek Kokosnoot geneest dat er al duizenden jaren op plantages, e.d. waar vrouwen met kinderen op hun rug elke dag uren in de Kokosnoot geneest zon werkten, met kokosolie werd in­ge­smeerd ... er was geen sprake van huidkanker. Het volgende be­richt van CBS is er ook een om over na te denken: ‘De sterfte door melanoom van de huid is in Zuid-Europa opvallend laag en in de meeste noordelijke landen (Zweden, Estland en De­ne­mar­ken) juist hoger. Noorwegen heeft het hoogste sterftecijfer in Eu­ro­pa.’
Maar ... in Zuid-Europa is toch veel meer zon (en veel sterker) dan in Noord-Europa?

Wist je dat in de beginjaren van de zon­ne­brand­crè­mes kokosolie het belangrijkste ingrediënt was? Totdat de industrie ‘dollars’ zag en ontdekte dat de goedkopere chemicaliën winstgevender waren.
Dat ons lichaam niet tegen al die chemicaliën kan en dat die stoffen de aanmaak van de zo nodige vitamine D tegenhouden, die de zon ons gratis geeft, is niet belangrijk.
Als je erover nadenkt is het zo logisch: geen zonnebrandcrèmefabrikant, noch andere verkoper van zonnebrandcrèmes is geïnteresseerd in je ge­zond­heid ... ze zijn geïnteresseerd in hun winst.

Ons advies: doe je broodnodige zonnestralen op in de morgen en middag/avond; gebruik kokosolie om je eventueel te beschermen als je toch langer in de zon wilt blijven. Ga in ieder geval niet liggen ‘bakken’ op het heetst van de dag.
En vooral: gebruik geen chemicaliën als je om je gezondheid geeft ... en eh, blijf nadenken!

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi week­end, alle ge­zond­heid en mooie leer- en lees­momenten toe.

Kokosnoot geneest Is er leven na de dood? Krijg de liefde die je wilt Anticonceptie zonder hormonen
Kokosolie is de ideale, oor­spron­ke­lij­ke natuurlijke zon­ne­brand­olie. Het wordt al generaties lang door ei­land­be­wo­ners gebruikt. Dr. Jean-Jacques Charbonier werkt ruim 25 jaar als a­nes­the­sist en reanimatiearts. In dit boek ontdek je zeven bewijzen die aantonen dat er een hiernamaals is. Door de vele bruikbare tips leer je hoe je meer romantiek en passie terugbrengt in je re­la­tie. Dit boek biedt on­mis­ba­re kennis over relaties. Gynaecoloog Dorothee Struck legt in begrijpelijke taal uit hoe het vrouwelijke lichaam is opgebouwd en wat er zich bij de cyclus afspeelt.
Prfct. Het enneagram Inclusief alles Groene proteïne
De auteur legt uit hoe onze hersenen werken, waarom we geloven wat we geloven en nog interessanter: hoe je hier verandering in kunt aan­bren­gen. Het enneagram on­der­scheidt negen karaktertypen die je meer inzicht geven in je talenten, je innerlijke barrières en je diepste drijfveren. Joris nodigt je uit de rijkdom van dit moment te ont­dek­ken, de magie van het leven in dat wat zo gewoon lijkt. In Groene proteïne staan 20 plantaardige pro­teïne­bron­nen centraal. Denk aan noten, zaden, granen, peulvruchten, rauwe cacao en edelgist.
Ontmoet de schrijver Kill it with kindness Little Green Kitchen Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
Kill it with kindness is een baanbrekend boek over het doorbreken van gewoontes dat zich richt op het ver­gro­ten van ons zelf­ver­trou­wen en onze veerkracht. Een boek om je kinderen te leren gezond te eten: minder vlees - in dit geval geen vlees - meer groenten, etc. Goede tips om de kids meer bij de bereiding te betrekken. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
De essentie van de Makkō-hō en de strekkingen van Masunaga Chakra's in balans Het slimmedarmendieet-kookboek Het complete keto-dieet kookboek
Lilian legt uit over de werking van levensenergie, me­ri­dia­nen, de extensies volgens de bekende leraar Masunaga en geeft alternatieven bij de traditionele oefeningen. Dit boek helpt je om de lichamelijke, emotionele en spirituele elementen die verbonden zijn met de zeven belangrijkste chakra’s te begrijpen en te beïnvloeden. Het slimmedarmendieet-kookboek heeft alles wat je nodig hebt om je darmen optimaal gezond te houden en de manier waarop je eet voorgoed te veranderen. Het keto-dieet heeft vele gezondheidsvoordelen, zoals een stabielere suikerspiegel, een verminderd risico op hart- en vaatziekten en een betere spijsvertering.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Weinig mensen denken, toch wil iedereen een mening hebben.
- George Berkeley
Iers filosoof en bisschop 1685-1753