12 juli 2019 Nieuwsbrief wk1928  

   Beste Lezer,

Financiële ongeletterdheid komt helaas nog zoveel voor dat het een bron is van heel veel ellende bij individuen, gezinnen, bedrijven, overheden en op wereldniveau.
Daarom zijn wij zo enthousiast over de boeken van de nr. 1 onderwijzer op financieel gebied Robert Kiyosaki. Wij zijn er trots op de vertaalrechten van deze boeken te hebben, zodat ook in Nederland en België vele mensen kunnen leren van Kiyosaki. Zijn voorouders waren Japans, maar hij is geboren en getogen op Hawaï. Zijn vader was hoofd van het onderwijsdepartement op Hawaï en zijn moeder was een hoofdverpleegkundige. In de jaren vijftig een unieke situatie dat alle twee zijn ouders werkte. Het geld kwam dan ook met bakken binnen, echter iedere maand was langer dan het salaris van beiden opgeteld.
Ondanks dat zijn ouders intelligente mensen waren, geleerd hadden, konden ze niet met geld omgaan en was er menig maand tekort aan inkomen en teveel aan ruzie.
Robert hoorde bij zijn vriendje thuis andere uitspraken over geld, die hem meer aanspraken.
Zijn echte vader (die hij ‘mijn arme pa’ noemde), zei telkens wanneer Ro­bert of zijn zusje iets vroegen: “Dat kunnen wij ons niet permiteren.”
Discussie gesloten; zo ook de hersens die op slot gingen.
Bij zijn vriendje thuis reageerde de vader (die Ro­bert ‘mijn rijke pa’ noemde) heel anders. Als Mike iets vroeg aan zijn vader reageerde zijn vader met: “Hoe zouden we ons dat kunnen permiteren?” En er volgde een leerzame discussie, plannen werden gesmeed, ideeën werden geopperd, etc., etc.
Robert werd dus opgevoed door een arme pa en een rijke pa. Al op jonge leeftijd heeft Robert een keuze gemaakt dat hij ging luisteren naar zijn rijke pa, om later geen financiële ellende en tekorten mee te maken.
Hij nam zich zelf al snel voor dat hij andere mensen wilde helpen meer over geld te weten te komen, want stelde hij: financiële ongeletterdheid of analfabetisme is de bron van veel ellende.
Echtscheidingen zijn bijvoorbeeld vaak een gevolg van financiële ongeletterdheid. Tevens creëert financieel analfabetisme angst, onzekerheid, stress, het ondermijnt je zelfvertrouwen en drijft mensen vaak in een slachtofferrol.
Financiële ongeletterdheid zorgt er ook voor dat heel veel mensen een verkeerd beeld hebben bij mensen die wel geld hebben. Ze zien op tv series van rijke families met intriges, oplichting, moord en andere ellende. Realiseer je je dat rijke mensen het meest aan charitatieve doelen geven.
Realiseer je ook dat als je niet hebt, je ook niet kan geven ... tenzij je een overheid bent die om die reden eerst geld van anderen afneemt om het daarna weg te geven.
Geld maakt niet gelukkig, zegt men, alhoewel de onderzoeken anders uitwijzen. Geld zonder financieel onderricht maakt niet gelukkig, ligt meer bij de waarheid.
Mooie voorbeelden liggen voor het oprapen in de sportwereld, of als mensen een lotto winnen.
Wij kunnen onze lezers maar een ding adviseren: leer wat geld is, lees boeken van Kiyosaki, waarbij Rijke pa arme pa het basisboek is, en Waarom de rijken alsmaar rijker worden, afgelopen week is uitgekomen.
Neem vooral adviezen aan van de juiste mensen. Iemand die bij een bank werkt, ieder maand tekort komt en je financiële adviezen komt geven, kan niet kloppen.

Rijke pa Arme pa   Waarom de rijken alsmaar rijker worden
Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi week­end, alle (financiële) ge­zond­heid en mooie leer- en lees­momenten toe.

Waarom de rijken alsmaar rijker worden
Dit boek gaat over de geschiedenis van ons geld, waarom financiële ongeletterdheid veel ellende creëert en hoe je dat met financieel onderricht op kan lossen. Geld speelt iedere dag een rol in ieders leven. Het getuigt van intellect als je ermee leert leven (en niet met een ziekte).
Robert Kiyosaki, een Amerikaan met Japanse voorouders heeft zich ontpopt tot de nr.1 onderwijzer op het gebied van financiën. Wereldwijd heeft hij miljoenen mensen andere financiële inzichten gegeven.
Tijd en hoe die te besteden Krijg de liefde die je wilt
In Tijd en hoe die te besteden legt James Wallman ons uit hoe we kunnen voorkomen dat we onze tijd verspillen. Tijd is immers ons kostbaarste bezit. Door de vele bruikbare tips leer je hoe je meer romantiek en passie terugbrengt in je re­la­tie. Dit boek biedt on­mis­ba­re kennis over relaties.
Anticonceptie zonder hormonen Wees boos Beter zorgen voor jezelf Fluisteringen van de stenen
Gynaecoloog Dorothee Struck legt in begrijpelijke taal uit hoe het vrouwelijke lichaam is opgebouwd en wat er zich bij de cyclus afspeelt. Wees boos gaat over wat echt belangrijk is in het leven en hoe woede ook een motiverende kracht kan zijn die het negatieve in het positieve kan omzetten. Dit boek helpt je op een heel toegankelijke manier op weg en zet de gouden stelregels om beter voor jezelf te zorgen heel helder uiteen. Elke dag is het weer een bijzondere ervaring om de kracht van de verschillende stenen te mogen ervaren.
Ontmoet de schrijver Leeg nest Machtige gedachten Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
Leeg nest bevat herkenning en aanmoediging voor elke ouder die het ineens wel heel stil vindt in huis –of die er juist stiekem wel van geniet. Als je een of twee nieuwe, effectieve, positieve gedachten per dag denkt en leest, steven je af op geluk ... en blijft de rest van je leven een fantastisch avontuur. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Het seniorenbrein Lokroep van de vrijheid Heelmeesters Werken met energetische geneeskunde
Het seniorenbrein laat zien welke veranderingen je kunt verwachten en waarom, en hoe je zelf van alles kunt doen om je hersenen scherp en gezond te houden. De auteur moedigt in zijn werk mensen aan om de moed te hebben om te zijn wie ze zijn. Hij wil mensen helpen zichzelf van alle ‘ruis’ in hun leven te verlossen. Dit boek gaat over de holistische geneeskunde. Het boek legt de relatie uit tussen de gezondheid van het individu in relatie tot het geheel. Een praktisch boek dat in woord en beeld laat zien hoe je je lichaamseigen energie kunt gebruiken om fysiek, psychologisch en spiritueel gezond te blijven.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Geld is niet het meest belangrijke in het leven,
maar het beïnvloedt wel alles wat belangrijk is!

- Robert Kiyosaki
De nr 1 financieel onderwijzer