18 oktober 2019, Nieuwsbrief wk1942  

   Beste Lezer,

Als je het nieuwste boek van dr. Bruce Fife leest, kom je een stuk tegen over het genotspunt van suiker. We citeren een ingekort stukje:
“Bedrijven doen heel erg hun best om de aan­trek­kings­kracht van hun producten zo groot mogelijk Vet geneest, suiker is dodelijk te maken. Een van de ingrediënten die de smaak heel sterk be­ïn­vloe­den is suiker. Suiker, in de een of andere vorm, bevindt zich in de overgrote meer­der­heid van de commercieel be­werk­te, verpakte voe­dings­mid­de­len, of ze nu zoet of hartig zijn.
Dat suiker zo al­om­te­gen­woor­dig is in bewerkte voe­dings­mid­de­len komt door het werk van Howard Moskowitz, een marketingonderzoeker en fysicus. In de jaren 1970 kreeg hij de opdracht de aantrekkingskracht van Dr. Pepper zo groot mogelijk te maken. Hij testte 61 niveaus van zoetheid om het optimale niveau te vinden dat zou garanderen dat de nieuwe frisdrank uit de schappen zou vliegen.
Dit niveau wordt het genotspunt (de Engelse term ‘bliss point’ wordt ook vaak gebruikt) genoemd.
Het is het punt waarop de zoetheid het meest begeerlijk is, zoet genoeg, maar niet te zoet. Het genotspunt werd voor het eerst gebruikt in de formule van frisdrank, maar wordt nu in alle soorten producten toegepast - pastasaus, ontbijtgranen, tomatensoep, brood, enzovoorts.
Een betreurenswaardig gevolg van het feit dat in alles suiker wordt gestopt is dat mensen verwachten dat alles een enigszins zoete smaak heeft. Een generatie kinderen is opgegroeid met voedingsmiddelen die tot het genotspunt zijn gezoet. In vergelijking daarmee zijn echte voedingsmiddelen, zoals groenten, onaantrekkelijk geworden.
Suiker in voedingsmiddelen, snoep en snacks heeft een natie van suikerverslaafden gecreëerd. Suiker is zo verslavend dat sommige mensen toegeven dat ze niet zonder kunnen. Ze komen een eetwijze tegen (koolhydraatarm, ketogeen) waaruit alle suiker is geschrapt en zeggen steevast dat deze onrealistisch is en onmogelijk kan worden gevolgd.
Waarom is zo’n eetwijze onmogelijk vol te houden? De meeste mensen die ooit op aarde hebben geleefd volgden hun leven lang een suikerarme tot suikervrije eetwijze.
Houd goed voor ogen dat de suikercultuur een modern fenomeen is.
Onze voorouders aten bij lange na niet zo veel suiker als wij. Ze hadden niet het gevoel dat het hen aan iets ontbrak omdat ze niet elke dag (of bij elke maaltijd) suiker aten. Suiker bestaat al heel lang.
Bijna 1000 jaar geleden is suiker in Europa ge­ïn­tro­du­ceerd. Vóór de jaren 1960 werd suiker slechts af en toe gebruikt, en gewoonlijk alleen in desserts en snoep. Tegenwoordig is het een hoofdbestanddeel van ons voedingspatroon. Ongeveer 80% van het fabrieksvoedsel dat we eten bevat toegevoegde suiker. In de afgelopen 50 jaar is de sui­ker­con­sump­tie wereldwijd verdriedubbeld.
Het meeste hiervan is verborgen suiker - suiker waarvan we niet doorhebben dat we het eten. We denken misschien dat we een bescheiden hoeveelheid eten, maar in werkelijkheid consumeren we enorme hoeveelheden, ook al voegen we niet doelbewust suiker aan onze voeding toe.
De moderne westerse eetwijze zit boordevol verborgen bronnen van suiker. Gewoon omdat we geen suiker aan onze voedingsmiddelen toevoegen of geen snoep eten betekent nog niet dat we er geen enorme hoeveelheden van consumeren.
Suiker bevindt zich uiteraard in alle gezoete voedingsmiddelen, maar ook als ingrediënt in duizenden niet-zoete producten.
Je vindt het in bewerkt vlees, brood en andere bakproducten, ontbijtgranen, ketchup en bar­be­cue­saus, pindakaas, spaghettisaus, ingeblikte voe­dings­mid­de­len en diepvriesvoedsel; het wordt zelfs aan ingeblikt en bevroren fruit en de meeste dranken toegevoegd. Het is moeilijk een verpakt, kant-en-klaar voedingsmiddel te vinden dat geen suiker of een of andere zoetstof bevat. Tegenwoordig zijn er suikers in allerlei vormen, met namen die de meeste mensen onbekend zijn.”

Tegenwoordig is een van de gezondste activiteiten het leren lezen van etiketten ... of nog beter: voe­ding kopen waar geen etiket voor nodig is.
Dit boek geeft je inzicht in hoe je vele suiker gerelateerde ziekten kan voorkomen.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi weekend, alle gezondheid en mooie leer- en lees­momenten toe.

Vet geneest, suiker is dodelijk
In dit boek wordt uitgelegd hoe suiker en geraffineerde koolhydraten onze gezondheid verwoesten. Ook wordt nieuw bewijs en de allernieuwste wetenschap onthuld achter het ongelooflijke ge­ne­zings­po­ten­tieel van voedingsvetten, en wordt uitgelegd waarom bepaalde vetten te­gen­woor­dig zelfs als onze krachtigste en gezondste superfoods worden beschouwd.
Al tientallen jaren lang vermijden we vet als de pest, en eten vetarm dit en mager dat, nemen het eiwit

in plaats van de dooier en snij­den elk spoortje vet van ons vlees af om maar gevolg te geven aan de algemeen aanvaarde aanbeveling onze vet­in­na­me te verminderen. We zijn er over het algemeen in geslaagd onze totale vet­in­na­me te verminderen en te ver­vangen door meer zo­ge­naamd gezonde koolhydraten – grotendeels in de vorm van geraffineerde granen en sui­ker. Wat is hiervan het gevolg geweest? Obesitas heeft het hoogste punt ooit bereikt. Diabetes en stof­wis­se­lings­stoor­nis­sen nemen nu

epidemische vor­men aan. Hartziekte is nog steeds onze doods­oor­zaak nummer één. We hebben plichtsgetrouw het advies van de ‘deskundigen’ opgevolgd en daardoor zijn we nu zieker dan ooit tevoren. Wat is er misgegaan? Vet door kool­hy­dra­ten vervangen is de ergste voedingsblunder van de twintigste eeuw geweest en heeft geleid tot de torenhoge cijfers van chronische ziekten van nu. Gelukkig is er een oplossing – lees in dit boek hoe je zelf de voedingsblunder kunt terugdraaien.
Medical Medium Liver Rescue Nederlandse Editie Het Fully Raw voedingspatroon Waarom de rijken alsmaar rijker worden De tijger ontwaakt
Je leest wat de lever allemaal voor ons doet, wat er gebeurt in onze lever en dat je lever je al­ler­be­lang­rijk­ste orgaan is. Als de lever niet meer werkt ... Hoe Kristina haar chronische ziekte de baas is geworden en de energieke, levendige vrouw is geworden die ze nu is, is een geweldig verhaal. Dit boek gaat over de geschiedenis van ons geld, waarom financiële on­ge­let­terd­heid veel ellende creëert en hoe je dat met financieel onderricht op kan lossen. Het lichaam beschikt in­stinc­tief over een natuurlijk helend vermogen, dat in staat is om vastzittende emoties ont­staan door trauma af te vloeien.
Ontmoet de schrijver Van hoofd naar hart Plan Vegan Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
Het lezen van dit boek zal je naar een nieuw be­wust­zijns­ni­veau brengen, zodat je an­ders naar jouw pijn kunt kijken en het daarmee ook anders ervaart. Plan Vegan biedt naast 100 trendy, gezonde en snelle recepten ook heel wat tips & tricks om bewuster om te gaan met jezelf en onze omgeving. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Hoe yoga werkt Het subtiele lichaam Onverstoorbaar geluk Karola's kitchen
Als yoga op al deze terreinen een gunstige uitwerking heeft, wat door veel be­oe­fe­naars bevestigd wordt, hoe zorgt yoga daar dan precies voor? Dit boek is in woord en beeld een rijke bron van informatie voor iedereen die inzicht wil krijgen in de fysieke en spi­ri­tu­ele elementen van ons (subtiele) lichaam. We hebben allemaal behoefte aan een praktische, een­vou­dig te gebruiken handleiding voor de omgang met onze geest. Onverstoorbaar geluk is zo’n handleiding! Aan de hand van heldere ach­ter­grond­in­for­ma­tie, eerlijke anekdotes en eenvoudige recepten toont Karola je hoe je stapsgewijs je eet­ge­woon­ten kan wijzigen.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom.
- Albert Einstein
Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige 1879-1955