10 januari 2020, Nieuwsbrief wk2002  

   Beste Lezer,

Heel veel mensen hebben wederom mooie voor­ne­mens geuit en zullen daar op dit moment mee bezig zijn. Meestal hebben die voornemens te maken met de gezondheid: stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, etc. etc.
Maar hoe zou het zijn om een commitment te ma­ken Luister! naar je partner of kinderen of je collega’s of in het algemeen met betrekking tot het praten versus het luisteren?
Uiteindelijk heb je 2 oren en 1 mond gekregen ... je zou ze kunnen gaan gebruiken in die verhouding. Hoogstwaarschijnlijk zal je aardiger gevonden worden, minder discussies hebben, minder ruzies uitlokken en minder andere com­mu­ni­ca­tie­ve narigheid teweegbrengen.
We hebben afgelopen week een boek uitgebracht, van de beroemde Dale Carnegie, dat je daarbij kan hel­pen. Laat ons eerst vertellen wie Dale Carnegie was en daarna wat over het boek.
Dale Carnegie was een Amerikaanse auteur en ont­wik­kel­de - inmiddels beroemde - cursussen in per­soon­lij­ke ontwikkeling, hoe een betere verkoper te worden (waarschijnlijk een cursus in o.a. beter luisteren), en trainingen spreken in het openbaar. Een van de basisprincipes van Dale Carnegie was: “Als jij verandert, verandert de hele wereld om je heen. M.a.w. als je het gedrag van andere mensen wilt veranderen, zal je eerst je eigen gedrag moeten veranderen.”
Nee, Dale Carnegie was geen huwelijkstherapeut, maar zijn principes werken niet alleen bij cursussen in het bedrijfsleven, maar ook in relaties, zowel zakelijk als privé.
Carnegie had talent om met mensen om te gaan. Hij wilde het verkoopvak in en bleek een topverkoper. Een van de eerste boeken die hij schreef was How to Win Friends and Influence People, in 1936. Dat boek is in tientallen talen vertaald en verkoopt wereldwijd nog steeds, omdat principes tijdloos zijn en zeker de principes hoe je met andere mensen omgaat. In het Nederlands is het boek verschenen onder de titel Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt,
bij een collega-uitgeverij, maar wel te verkrijgen via de Succesboeken.nl website.
Een ander boek dat ruim 10 jaar later uitkwam was How to Stop Worrying and Start Living en is ook nog steeds verkrijgbaar in tientallen talen. In het Nederlands met de titel Leven zonder zorgen.
Een ander beroemd boek van Carnegie was de biografie van Abraham Lincoln.
Wat kan je leren van Dale Carnegie middels zijn cursussen en boeken? Een paar simpele dingen waardoor je bij iedereen scoort: word een oprecht luisteraar.
De directeur van het huidige Dale Carnegie Instituut, Joe Hart, zegt het zo: “Het mooiste geschenk dat je anderen kunt geven, is een betere versie van jezelf te worden. En dat begint met het worden van een betere luisteraar.”
Een ander simpel iets is bijvoorbeeld het onthouden van namen van mensen. Daar zijn hele eenvoudige ezelsbruggetjes voor.
Carnegie leerde zijn cursisten ook om andere mensen aan te moedigen over zichzelf te vertellen.
De beste manier om een discussie te winnen is hem niet aan te gaan, zei Carnegie.
Als je vindt dat er zoveel chagrijnige mensen zijn, begin eens om zelf meer te glimlachen en word meer geïnteresseerd in andere mensen.

Het boek Luister! leest niet als een roman. Het is een echt trainingsboek. Als je bijvoorbeeld ergens werkt en je hebt continu problemen met je managers of je baas, beveel ze eens het boek Luister! aan. Of als je zelf die manager bent en je hebt moeite om je medewerkers te inspireren, is dit het boek om uit te trainen.
Luisteren en een effectieve communicatie creëren werkt op school, in je werk, thuis, bij de bakker op de hoek, eigenlijk overal waar mensen met elkaar praten. De kunst is: hoeveel praat jij en hoeveel praat die ander!
Onthoud: je hebt 2 oren en 1 mond gekregen ... dat zal toch niet voor niets zijn geweest?

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een mooi weekend, alle gezondheid en mooie leer- en leesmomenten toe.

Luister!
Het overkomt je vast wel­eens: je luistert naar iemand, maar ondertussen ben je het antwoord aan het bedenken dat je gaat geven als de ander is uit­ge­spro­ken. De vraag is of je dan wel écht luistert naar je ge­spreks­part­ner. In het boek Luister! worden onder andere vier vormen van luisteren be­spro­ken: doen alsof je luistert, luisteren om je antwoord voor te bereiden, luisteren om te leren en empathisch luisteren.
De meesten onder ons prak­ti­se­ren meestal de eerste twee

vormen, waar je geen vrien­den mee maakt en wat je ook niet wijzer maakt. Nog erger is als je aan een (ver­ga­der) ta­fel zit en terwijl iemand te­gen je praat trommel je zacht­jes met je vingers op de tafel of - het topput van on­fat­soen en on­geïn­te­res­seerd­heid - lees je op je telefoon je appjes (zie de live ver­ga­de­rin­gen van de Tweede Kamer).
Een mooie anekdote uit het boek: Toen een man met hu­we­lijks­pro­ble­men advies vroeg, zei de Meester: “Je moet leren om naar je vrouw

te luisteren.” De man nam het advies ter harte en kwam na een maand terug om te ver­tel­len dat hij geleerd had om naar ieder woord dat zijn vrouw zei te luisteren.
De Meester zei met een glimlach: “Ga naar huis en luister naar ieder woord dat ze niet zegt.”
Het boek Luister! is een prach­tig leerboek, maar te­vens een goed trainingsboek voor op het werk, waar zo­veel misgaat door niet goed te luisteren, een boek voor de leek en de professional.
Becoming Supernatural Nederlandse editie Het einde van Alzheimer Barstensvol leven Ontwikkel je intuïtie
Je beschikt over een enorm potentieel; je weet alleen nog niet hoe dat te benutten. Dr. Joe Dispenza is een meester om je dat te leren. Dit revolutionaire boek geeft een fascinerende inkijk in het onderzoek naar alzheimer en biedt een compleet leef­stijl­pro­gram­ma. De verhalen van verschillende experts en tevens spe­cia­lis­ten op het gebied van voe­dings­vi­ta­li­teit, laten zien hoe je vitaliteitsbevorderend bezig kunt zijn met je voeding. De boodschap van dit boek maakt op verschillende ma­nie­ren duidelijk: vertrouw op je intuïtie, want dat maakt jouw reis door dit leven een stuk makkelijker.
Ontmoet de schrijver Highway to Health Maak het uit met suiker Boek op verzoek
Zowel binnenlandse als buitenlandse auteurs van uitgeverij Succesboeken.nl, geven regelmatig lezingen.
Er is een button ontmoet de auteur op onze site.
Nooit saai, altijd snel klaar en bovenal met resultaat: dat is haar succesformule. De e­ner­gie en motivatie die je krijgt tijdens de rit zorgen voor een extra kick. Dit boek gaat over de psy­chi­sche relatie die je hebt met suiker. Je wilt het laten staan en toch verdwijnt je hand in de droppot. Je kan ervanaf komen ... als je wilt. Binnen 1 dag voegen we ze toe op onze site. Mail ons aub met ideeën:
info@succesboeken.nl
Het geschenk van de phoenix Zero waste koken IN 10 STAPPEN JE GEZONDHEID IN EIGEN HAND Ice tea
In toegankelijke taal ont­vouwt Ed Fuchs zijn visie op vraagstukken rondom leven en dood, de zin der dingen en de bestemming van mens en wereld. Weggooien is zonde! Zero waste koken is een boek vol tips en recepten om elk in­gre­diënt van je maaltijd volledig te gebruiken en zo voed­sel­ver­spil­ling te vermijden. Wil jij ook een leven zonder medicijnen, zonder pijn, een onbeperkte hoeveelheid e­ner­gie, een gezonde bloeddruk en een gezond gewicht be­ha­len of behouden? In Ice tea staan 33 ver­fris­sen­de recepten voor gezonde zelfgemaakte ice tea. Alle recepten zijn 100% natuurlijk en zonder toegevoegde kleur- en geurstoffen.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl


 
 

Het allergrootste probleem op het gebied van communicatie
is de illusie dat deze heeft plaatsgevonden.

- George Bernard Shaw
Iers auteur en vrijdenker, 1856-1950